Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek fontos, hogy a nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek fontos, hogy a nő felvegye a férje vezetéknevét valamilyen formában, ha igen, kifejtenétek miért?

Figyelt kérdés

A sógornőmmel beszélgettünk erről. És én eddig úgy voltam vele,hogy nem szeretném majd megváltoztatni a vezetéknevemet semmilyen formában. Mert az az én nevem és a sajátom.

Nem azért,mert szégyellném a majdani férjem nevét és eltitkolni se szeretném. Csak nekem idegen lenne ez az egész. Így szeretem a nevemet ahogy van.

A sogórnőm idősebb nálan,ő már férjnék van. És szerinte fontos,illik valamilyen formábam átvenni.

Vajon önző leszek ha odakerül egyszer a sor,és nem változtatom meg a nevemet.

Nektek ez mennyire fontos? És miért?

2017. jan. 30. 00:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
82%
Én nem fogom fölvenni a nevét. Szeretném megtartani az identitásomat. Legyen elég annyi, hogy a gyerekeink az ő vezetéknevét kapják. Szerencsére ő nem abban méri a férfiasságát, hogy ebből problémázást csinál. Elfogadta és tiszteletben tartja.
2017. jan. 30. 09:24
 22/34 anonim ***** válasza:
78%

Minden személyi igazolványban, illetve valamire való adatlapon szerepel a személy anyjának leánykori neve. Remélem érthetően fogalmaztam.

A másik. Kit hívsz, ha van egy Kovács Ödönke, egy Kovács Gizella, egy Kovács Béláné, és egy Kovács Dezsőné?

A lényeg: Elképesztő hogy kommunikációval mennyi mindent lehet orvosolni.

2017. jan. 30. 09:34
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fontos volt. Általánosságban véve valóban nem sok értelme van, de nekem fontos volt. Mondjuk én sem a "Kovács Józsefné" variáció mellett döntöttem, sőt, még csak a -né sem szerepel benne, de attól még szerettem volna kifejezni az összetartozásunkat ilyen formában is. Egyébként én kötőjelesen vettem fel, megmaradtam én is, mint külön entitás, egy kis plusszal, mint ahogyan a való életben is. Nekem ez a lehetőség tetszett a legjobban.

De nyilván azért van olyan lehetőség, hogy ne változtass semmin, mert ezt mindenki egyénileg dönti el, hogy kinek mi a fontos. Én ezt így szerettem volna, ha valaki semmilyen formában sem jelzi a nevében a kapcsolati státuszát, azon sem ítélkezem. A -né-től kicsit kiráz a hideg, de ezt is mindenki maga döntse el.

2017. jan. 30. 09:37
 24/34 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem, a kapcsolatra nézve, semmi jelentősége nincs. Párom sem vette fel, maradt a lánykori, amiből néha értetlenkedés adódik. A lánykori után, várják a férjezett nevet is.

Attól, hogy változik, vagy nem a név, senki nem fog jobban, vagy kevésbé jól kijönni a párjával.

2017. jan. 30. 09:54
 25/34 anonim ***** válasza:
67%

Én sem fogom megváltoztatni. Az én családnevem eleve kötőjeles, és már így is hosszú, szóval az, hogy kötőjelesen vegyem fel a nevét, nálam nem opció. Ha nem így lenne, akkor felvettem volna olyan formában.

-Né biztosan nem leszek, meg az ő családnevét sem fogom felvenni. Szóval maradok a sajátomnál.

2017. jan. 30. 10:06
 26/34 anonim ***** válasza:
67%
Valahogy soha nem akartam né lenni.A saját vezetéknevemet sem akartam teljesen eldobni .Így a kötőjeles megoldást választottuk ,az én vezetéknevem elé a pàromét ...És még jól is cseng 😜👌...
2017. jan. 30. 10:13
 27/34 anonim ***** válasza:
57%

NEm fontos, hogy a nő (mondjuk úgy, random nő) felvegye.

Nekem magamnak viszont fontos volt, hogy ÉN felvegyem a saját férjem nevét. Mert ettől is vagyunk egy család.

2017. jan. 30. 10:45
 28/34 anonim ***** válasza:

A környezetemben azt látom, hogy semmi nem múlik ezen. Eleve az elvált öregasszonyok mind megtartották a férjezett nevüket, náluk sem volt ez bizonyíték semmire. Ismerek olyan nőt is, aki felvette a férje nevét, ráadásul a régies Kiss Lászlóné formában, de valójában mélységesen lenézi a férjét, és csak a barátnőjével való versenyzésből meg az exen való bosszú miatt ment férjhez, a névválasztás pedig hagyománykövetésből történt, mert nagyon konzervatív, nem pedig azért, mert a férjével való lelki közösséget akarja ily módon is kifejezni.

Akkor vedd fel a nevét, ha tetszik a hangzása és te magad érzel erre vágyat.

Én magam még nem tudom hogy lesz, vagy kötőjelesen lesz, vagy meghagyom a lánykorit. A -né-vel nem jönnek ki jól a szótagok, nem dallamos.

2017. jan. 30. 11:13
 29/34 anonim ***** válasza:
Nekem tetszett, hát felvettem kötőjelesen. Rövid tehát jól is hangzik. Elvből nem mennék hozzá olyanhoz aki kötelező jelleggel elvárja. A férjem örült neki, de rám bízta a döntést. Egyáltalán nem kötelező. Nekem tetszik hogy mi vagyunk a Pap család. Persze nekem azért a "régi" nevem is megmaradt. Azt már bonyolultnak gondolom, hogy mindketten felvegyék a másikét.
2017. jan. 30. 11:17
 30/34 anonim ***** válasza:
85%

A cserkészeset még mindig nem értem. Alapból egy másodikos nem fogyatékos. Másrészt egy suliban több száz gyereknél meg tudják oldani, hogy számon tartják a szülők nevét?

Képzeld el, hogy valamelyik gyerekkel baj történik, és anyuka kiakad, hogy miért nem hívtad előbb.

"Mert random írtam fel a szülők nevét, nem a gyerekek mellé."

Ijesztő, hogy gyerekeket bíznak rád.

2017. jan. 30. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!