Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos hogy párkapcsolatnál kifejezze a másik fél az érzelmeit felétek? És milyen gyakran milyen formában igényled?
a kategória a "szerelem", én nekem fontos, hogy a másik a SZERETETÉT fejezze ki felém (nem a lila ködöt, ami elvakítja, hanem, hogy szeret!)...
az 5 szeretetnyelvből számomra a testi érintés (főleg ölelés) és a szívességek amik fontosak...
és ezek nagyon fontosak! tehát egy apró szívesség is nagyon nagyon sokat tud dobni a hangulatomon!
23F
Azért az elég kínos lehet, ha úgy, van hogy:
"Gedeeeeeeeeeeeeeeeeoooooon! Hétfő 17:30 van, itt az ideje az érzelmi félórának!!! De csak hatig, mert utána kezdődik a Lúszeszítá!!!"
Az a legfontosabb.
Érzelmeink és szükségleteink vezérelnek minket. Ha ezekről tudunk, akkor ismerjük a másikat(és magunkat). Egy párkapcsolatban ez a legfontosabb, csak így lehet tervezni és cselekedni.
Számomra mindenféle emberi kapcsolatban fontos az, hogy kommunikáljunk. Minden emberi kapcsolatban fontos számomra, hogy rendszeresen kifejezzük egymás számára a bizalmat, megbecsülést, tiszteletet, szeretetet is, legyen az egy szülő-gyermek, egy baráti vagy egy partnerkapcsolat, de akár egy munkakapcsolatban is helye lehet ezeknek.
Nincs erre recept, hogy milyen mennyiségben, hányszor kell, mindenki más, így a mennyiség és a gyakoriság is más- inkább számomra a rendszerességen van a hangsúly.
Azt szeretem érezni egy kapcsolatban, hogy van egy alap bizalmi légkör és nyitottság- sokaknak már ennek a kinyilvánítása is gondot okoz.
Nem igénylem pl. a napi szintű papagájos "szeretlek drágám"-ot menetrendszerűen, de sokat számítanak apró gesztusok: legyen az egy érintés, kézfogás, puszi, simogatás vagy néhány kedves szó egy aktuális élethelyzetben (pl. de jó volt ez a reggeli vagy igazán ügyes voltál azzal a labdával az előbb vagy köszi, hogy elintézted az x dolgot stb.)
A kapcsolattól is függ nyilván, hogy éppen mire van szükségem: egy kezdődő, ismerkedős fázisban sokat jelent nekem egy bók, pozitív megerősítés, érdeklődés, míg egy hosszabb együttélésben felértékelődik az a bizalom/biztonságos légkör, amit az elején írtam, de jól tud esni egy-egy nem várt apróság, meglepetés (pl. sütök egy sütit, választok egy jó koncertjegyet vagy kapok egy szál virágot csak úgy stb.)
Volt már olyan párkapcsolatom is, ahol a partnerem nem volt az a szószátyár típus, mégis tudtam, hogy erősek az érzelmei felém, mert a tetteivel, gesztusaival folyamatosan ezt közvetítette felém és volt már olyan kapcsolatom is, ahol hangsúlyosabbak voltak a kimondott szavak, több volt a beszélgetés, a "lelkizés".
Nincs két egyforma ember és párkapcsolat sem, én sem ugyanaz vagyok, ugyanazokkal az igényekkel, mint 20 évesen- a lényeg az összecsiszolódás számomra. Amíg én is és a partnerem is jól érzi magát a kapcsolatban, addig OK akár a sok elismerés, akár a közös programok, akár az érintések, akár a kölcsönös ajándékok/szívességek/gondoskodás is.
39 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!