Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Aki házasságkötéskor megváltoz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki házasságkötéskor megváltoztatta a vezetéknevét, mennyire nehéz volt megszokni az újat?

Figyelt kérdés
Gondolok itt például arra, hogy hivatalos dokumentumokon már a férjezett nevet kell megadni utána, a papírokat úgy kell aláírni. Előfordult, hogy elfelejtették, és automatikusan lánykori nevet írtatok be még később is, vagy úgy írtatok valamit alá? Esetleg adódott ebből konfliktus is valahol?... Illetve kb. mennyi idő után jött el az, hogy már ösztönösen a férjezett nevet mondtátok vagy írtátok egy-egy kérdésre?
2016. júl. 8. 17:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Írásnál nem volt gond, aláírásnál úgy egy hónapig, másfélig, a legrosszabb bemutatkozásnál, azt vagy két-három hónapig szoknom kellett, addig folyton javítottam magam.
2016. júl. 8. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Én csak eléraktam a férjem vezeték nevét az rnyémnek, de így sem megy ;)

Bemutatkozni anélkül szoktam hiszen ez vagyok én, aláírás így lassan 3év után megyeget....

2016. júl. 8. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem a bemutatkozás rögtön ment, az aláírást vagy fél évig szokni kellett:)
2016. júl. 8. 19:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónapja volt az esküvőnk, de nem szokam meg. Kicsit sem :D

Sőt még azt sem, hogy "férjem" van. NEKEM?! Aki mindig azt mondta, hogy sosem megy férjhez. Hallgatom is eleget...

No de mindenesetre leírni már letudom. Néha. De bemutatkozni sosem szoktam a férjem nevén, amit amúgy kötőjellel vettem fel.

Én is várom a pillanatot, mikor lesz természetes, de legelőször is szerintem azt kéne megszokni, hogy van férjem :)

2016. júl. 8. 23:18
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, főleg a kötőjeles változat érdekelne, azzal szemezek én is. :)

A két-három hónap mondjuk reálisan hangzik szerintem, azt úgy elfogadnám nagyjából. De például hogy némelyikőtök három év után is elfelejti, ennyi idő alatt sem tudta megszokni, az elég rémisztő azért. :)

Ami a bemutatkozást illeti, ha -né formában veszed fel, akkor szóban és nem hivatalos helyzetekben talán tényleg elhagyhatod a férjed nevét első alkalommal, de ha kötőjelesen kapcsolod a saját nevedhez, akkor biztosan nem mondhatod barátok között sem csak a neved felét. Szóval muszáj teljesen átállnod rá szerintem.

Az aláírást egyébként ti gyakoroltátok külön, hogy nagyjából egységesen nézzen ki a plusz egy kötőjeles taggal együtt is? Vagy nem foglalkoztatok vele, és úgy használat közben alakult ki, mint ahogy a lánykori neveteknél is, gondolom?

2016. júl. 9. 00:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem kötöjeles lett. Szeptemberben lesz hat eve, de bemutatkozasnal meg mindig nem megy. Nem is fog soha. Alairaskor nem gond. Nem gyakoroltam elöre, par het alatt megszoktam. De ha pl. a bankkartyamon latom meg mindig elcsodalkozom neha. Azzal vigasztalom magam, hogy megiscsak huszonhat evig voltam x, mielött x-y lettem.
2016. júl. 9. 15:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Az aláírásom buta, mivel olyan a munkám, hogy rengeteget írok alá a régi nevemmel van egy bejáratott kriksz-kraksz.

Szóval a mostani nevem kb. úgy néz ki aláírva, hogy Nagy krikszkraksz :D :D

2016. júl. 9. 21:49
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen, az aláírásnál egészen konkrétan erre gondoltam, amit az utolsó válaszoló ír, hogy az új tag teljesen el fog ütni a többitől. Hiszen azt csak a normál, "szép" folyóírásoddal tudod leírni, aztán a második meg a harmadik tagnál már jönnek az évtizedek alatt kialakult mozdulatok. :)

Bár ha azt mondod, hogy te a munkád során tényleg sokat írsz alá, és ennek ellenére ez a probléma még mindig fennáll nálad, akkor igazából az sem segítene, ha időnként külön gyakorolnál rá odahaza. :D

2016. júl. 9. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:

De idővel biztosan az is krikszkrakszosodik, mert én vagyok, aki egy hónapja házas csak :)

Inkább az a baj, hogy a bankba kell majd aláírni sokszor, ahogy az is torzulni fog...

2016. júl. 9. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!