Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki házasságkötéskor megváltoztatta a vezetéknevét, mennyire nehéz volt megszokni az újat?
Én csak eléraktam a férjem vezeték nevét az rnyémnek, de így sem megy ;)
Bemutatkozni anélkül szoktam hiszen ez vagyok én, aláírás így lassan 3év után megyeget....
Egy hónapja volt az esküvőnk, de nem szokam meg. Kicsit sem :D
Sőt még azt sem, hogy "férjem" van. NEKEM?! Aki mindig azt mondta, hogy sosem megy férjhez. Hallgatom is eleget...
No de mindenesetre leírni már letudom. Néha. De bemutatkozni sosem szoktam a férjem nevén, amit amúgy kötőjellel vettem fel.
Én is várom a pillanatot, mikor lesz természetes, de legelőször is szerintem azt kéne megszokni, hogy van férjem :)
Igen, főleg a kötőjeles változat érdekelne, azzal szemezek én is. :)
A két-három hónap mondjuk reálisan hangzik szerintem, azt úgy elfogadnám nagyjából. De például hogy némelyikőtök három év után is elfelejti, ennyi idő alatt sem tudta megszokni, az elég rémisztő azért. :)
Ami a bemutatkozást illeti, ha -né formában veszed fel, akkor szóban és nem hivatalos helyzetekben talán tényleg elhagyhatod a férjed nevét első alkalommal, de ha kötőjelesen kapcsolod a saját nevedhez, akkor biztosan nem mondhatod barátok között sem csak a neved felét. Szóval muszáj teljesen átállnod rá szerintem.
Az aláírást egyébként ti gyakoroltátok külön, hogy nagyjából egységesen nézzen ki a plusz egy kötőjeles taggal együtt is? Vagy nem foglalkoztatok vele, és úgy használat közben alakult ki, mint ahogy a lánykori neveteknél is, gondolom?
Az aláírásom buta, mivel olyan a munkám, hogy rengeteget írok alá a régi nevemmel van egy bejáratott kriksz-kraksz.
Szóval a mostani nevem kb. úgy néz ki aláírva, hogy Nagy krikszkraksz :D :D
Igen, az aláírásnál egészen konkrétan erre gondoltam, amit az utolsó válaszoló ír, hogy az új tag teljesen el fog ütni a többitől. Hiszen azt csak a normál, "szép" folyóírásoddal tudod leírni, aztán a második meg a harmadik tagnál már jönnek az évtizedek alatt kialakult mozdulatok. :)
Bár ha azt mondod, hogy te a munkád során tényleg sokat írsz alá, és ennek ellenére ez a probléma még mindig fennáll nálad, akkor igazából az sem segítene, ha időnként külön gyakorolnál rá odahaza. :D
De idővel biztosan az is krikszkrakszosodik, mert én vagyok, aki egy hónapja házas csak :)
Inkább az a baj, hogy a bankba kell majd aláírni sokszor, ahogy az is torzulni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!