Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hivatalos fizetésem összegét hazaadom, miért akar a feleségem a másodállásomból származó jövedelmemből is?
Előfordul, hogy a másodállásommal a hivatalos fizetésem többszörösét keresem meg.
Megmondtam a feleségemnek, hogy abbahagyom a másodállást ha az abból származó jövedelemből is szeretne.
Feleségem dolgozik, ő is keres.
Folytatva az előző hsz-t:
ennek az lehet az egyetlen oka, hogy olyan ANYAGI előnyöket élvez a Kérdező a felesége által, amiket nem akar maga finanszírozni, és amiket most nem említett.
Pl. a feleségéé a lakás, és a felesége által ingyen kap lakhatást (nem kell lakást venni vagy bérelnie saját magának a saját pénzéből, és dolgozni annak felújításán, karbantartásán, állagmegőrzésén, hivatalos ügyeket vinni a saját tulajdon kapcsán, pl. ügyvédet fizetni, illetéket fizetni, okmányokat átiratni, hivatalos köröket járni ezek kapcsán, közgyűlésre járni, kéményseprőt várni, gázórást, vízórást, villanyszámlást várni, konvektorokat ellenőriztetni, a Társasházban ráeső munkákat arányosan elvégezni, stb). A felesége elvégzi számára azokat a szolgáltatásokat, amiket szintén pénzért kaphatna meg a piacon (háztartási gépek kiválasztása, beszerzése, kifizetése, beüzemelése, működésének megtanulása, javítása, stb.), háztartási kellékek és berendezések megvétele, tisztítása, karbantartása (üfrdőszobaberendezés, konyhafelszerelések, lakástextilek), megfelelő szakmunkások felkutatása, felvétele, tárgyalás velük, kivitelezés végigbekkelése.
A Kérdező nem férj, hanem selyemfiú, csak beleül a készbe, a közös munkában nem vesz részt, és annak pénzügyi finanszírozásában sem.
Még csak nem is dgja a nőt, amiért ez a szolgáltatás járhatna neki, hiszen nincs is otthon vele!!
Nem is értem, mit akarsz egy házasságban azzal a szóval, hogy "hivatalos" fizetés. Azt majd a válóperben magyarázd, - szerintem lassan aktuálissá válik.
Te miért kérted meg a kezét, amúgy?
Olyan nagy szerelem nem lehetett.
Ki kell ábrándítsalak: a saját lakásomban akkor megyek be az egyes helyiségekbe, amikor kedvem tartja, és nem akkor, amikor egy idegen azt mondja a neten.:)
Parancsolgatással csak az próbálkozik, aki nem szerzett magának saját territóriumot, amin egyedül ő az úr.:)) Hanem a máséból próbál részesülni agresszivitással.
Tessék inkább létrehozni, és nem másokat btatni, hogy mit tesznek a sajátjukban. Vagy az nem megy olyan jól egy 95 kilós férfinek, mint egy 45 kilós nőnek?...
"a kedves szólásmondás hogy nőnek a konyhában a helye"
Szívesen töltöm az összes munkára fordított időmet a konyhában, munkaidőben, amennyiben a kedves párom eltart és nem kell dolgoznom. Ellenkező esetben a kedves páromnak pontosan ugyanannyi joga van a konyhában tartózkodni, mint nekem és nem csak az ebéd elfogyasztása erejéig. Szóval te csak akkor pattogj, ha egyedül képes vagy eltartani egy teljes családot úgy, hogy mindenük meglegyen.
36: Igen, vettem elsőre is.
Akkor értelmezem a válaszomat önnek:
Nem kicsit vicces, hogy a nő ül a saját territóriumán, ahol egyedül ő az úr, mert nem lakik ott más (gy.k.:én). És akkor azt olvassa, hogy egy idegen pasas, akinek nincsen sajátja, aki függ másoktól, beszól neki, hogy hogy hol a nő helye, hova menjen, mit csináljon, hogyan éljen. Szóval hogy a nő az, aki szabad, és a férfi az, aki szolga, mert nem független, és dirigálni próbál a szabad nőnek.
Ez a "gyere ki medve, pofáncsaplak" nyuszikásviccre emlékeztet.:)
38: Lélekben akkor nem követted le a körülményeidet.
Különben nem lenne késztetésed rá, hogy másnak megmondd, mi a "dolga", hogyan viselkedjen egy olyan élethelyzetben, ami téged nem érint. Mert ha nem érint, akko nem mind1 neked, hogyan él a nő?
ma 17:03
"Az a gond, hogy a házasság vagyonközösséget jelent. Ez nem egyéni döntés kérdése, hanem Ptk szerinti pénzügyi jogállás. Az a férj, aki így viselkedik, az törvényt/szerződést szeg."
Nem szeg.
A HVK ugyanis a vagyontárgyakról rendelkezik, nem a fizetésekről. (Pláne nem arról, hogy ki lenne jogosult a "közös kassza" kizárólagos felügyeletére, ugye...)
Józan paraszti ésszel könnyű belátni, hogy a közös kassza a család fenntartását, illetve közös céljainak anyagi fedezetét kell biztosítsa. Ennek a kasszának a feltöltése a keresők létszámarányú közös feladata.
Szóval a rezsi vagy a gyerek menzájának felét lehet kérni befizets céljából, viszont apus sörét/anyus fodrászát meg hát termelje ki szépen ő maga.
32- es!
A ház valóban a feleségemé és valóban nincs közöttünk szex sem, nekem ez így kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!