Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A hivatalos fizetésem összegét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hivatalos fizetésem összegét hazaadom, miért akar a feleségem a másodállásomból származó jövedelmemből is?

Figyelt kérdés

Előfordul, hogy a másodállásommal a hivatalos fizetésem többszörösét keresem meg.

Megmondtam a feleségemnek, hogy abbahagyom a másodállást ha az abból származó jövedelemből is szeretne.

Feleségem dolgozik, ő is keres.

2016. jún. 25. 22:09
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

A feleségem fizetése kb 120.000- 150.000- al több mint az én hivatalos fizetésem.

Viszont ha az összbevételemet veszem figyelembe akkor én összességében minimum dupláját keresem a feleségem keresetének.

2016. jún. 26. 09:13
 22/57 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom nem a teljes összeget szeretné a másodállásodból befolyó összegből csak annyit, amennyivel ő többet rak a közösbe. Azt miért olyan nehéz odaadni ha már a közös szabadidő rovására van másodállásod? Miért nem csinálod a másodállást főállásban ha többszörösét keresed meg vele, mint a rendes állásoddal?

Nekem valahogy taszító ez a hozzáállás, hogyha valakinek azt mondtam, hogy akkor ásó-kapa, örökre meg megbízok benned, akkor ilyeneken pattogok, hogy az az enyém és ehhez neked semmi közöd. Bár mondjuk lehet azért, mert nálunk a közös kassza alatt nem én veszem a több tízezres cipőket magamnak, hanem a vőlegényem. Vagy lehet ő a nő a kapcsolatunkban? Hisz ő nem segít a házimunkában hanem munkamegosztás van, és általában én túlórázok nem ő.

2016. jún. 26. 09:29
 23/57 anonim ***** válasza:
92%
Ez már nem házasság. Ahol enyém tiéd és ki tud többet lehúzni a másikról (mindegy melyik fél). Normális házasságban eldöntik, hogy hogyan kezelik a pénzt, ismétlem KÖZÖSEN. Én ugyan nem vagyok külön kassza párti, de az is tud normálisan működni egy házasságban, ha a felek úgy állnak hozzá. A házasság egy vagyonközösség, összerakjuk amink van és megbeszéljük mire mennyit költünk. Kis összeg felett bárki rendelkezhet, de a nagyobb kiadásokat megbeszéljük, pl ruha, cipő stb. Illetve együtt megyünk el ruhát venni és probléma megoldva. A másik, hogy úgy nem lehet közös célok felé haladni, ha mindenki sunnyog és szórja a pénzt a másik háta mögött, meg őszintén csak konfliktus forrása, ha kiderül mire költött a másik jelentős pénzeket.
2016. jún. 26. 11:32
 24/57 anonim ***** válasza:
85%
Akkor adjátok össze, hogy mennyi a havi összes kiadásotok (rezsi, kaja, mosószer, tisztítószer, vécépapír, meg minden közös költség), ezt felezzétek el és akkor adjon mindenki pontosan ugyanannyit a közösbe. Legyen egy közös tartalék is, hogy ha elromlik valami, akkor lehessen pótolni, javítani. Ami ezen felül van, azt meg mindenki oldja meg maga.
2016. jún. 26. 12:22
 25/57 anonim ***** válasza:
92%
Micsoda szemét vagy kérdező. Jelenleg a feleséged többe rak a közösbe, neki semmi extrája pénze nem marad, de van ideje amit veled töltene, te kevesebbet raksz a közösbe, hogy több pénzed maradjon és kevesebbet időt tudsz vele tölteni. Én nagyon kiakadnék a feleséged helyében és nem érteném miért fontosabb a pénzed, mint a velen töltött idő, és legalább miért nem felesben oldjátok meg a kiadásokat. Gondolom nem te végzel több házimunkát és nem te főzöl. Én azt érzem kihasználod a feleséged, és zsugori vagy, amiért inkább abbahagyál egy munkát csak hogy ő ne lásson belőle pénzt. Mindenki ugyanazon a véleményen van, veled van egy komoly gond.
2016. jún. 26. 13:38
 26/57 anonim ***** válasza:
90%

Mi ez a szànalmas szöveg, hogy a nő kötelessége a hàzimunka, a pasi meg besegít? Nagy szart! Ha az anyagi tehervuselés közös akkor a hàzimunka is az. Egyenlő arànyban.

Kérdező: nem àrtana tisztázni hogy közös vagy külön kasszàn vagytok. Ha közös akkor minden pénzt együtt kezeltek, ha külön, akkor meg a megélhetéshez szükséges költségeket fele fele arànyban fizetitek, a többi sajàt.

Ha ezt nem tudjàtok megbeszélni, akkor nem vagytok egymàshoz valók.

2016. jún. 26. 16:45
 27/57 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem írtad mire fordítod azt a pénzt...
2016. jún. 26. 16:46
 28/57 anonim ***** válasza:
100%
Jav* teherviselés
2016. jún. 26. 16:49
 29/57 anonim ***** válasza:
84%
Válj el és akkor tiéd marad minden pénz. Ez amúgy sem házasság, nem is értem miért vagy vele.
2016. jún. 26. 16:55
 30/57 anonim ***** válasza:
100%

18: Az a gond, hogy a házasság vagyonközösséget jelent. Ez nem egyéni döntés kérdése, hanem Ptk szerinti pénzügyi jogállás. Az a férj, aki így viselkedik, az törvényt/szerződést szeg.

Azt te érted, hogy ha valaki nem akar vagyonközösséget, akkor mért ír alá egy olyan szerződést, amiben kötelezi magát vagyonközösségre?

Mert szerintem az ilyen: agyalágyult.

És ha utólag kap észbe, hogy számáéra előnytelenül szerződött, akkor is akár már holnaptól megszüntetheti ezt a szerződést, de nem teszi, hanem inkább veri magát.

2016. jún. 26. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!