Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hivatalos fizetésem összegét hazaadom, miért akar a feleségem a másodállásomból származó jövedelmemből is?
Előfordul, hogy a másodállásommal a hivatalos fizetésem többszörösét keresem meg.
Megmondtam a feleségemnek, hogy abbahagyom a másodállást ha az abból származó jövedelemből is szeretne.
Feleségem dolgozik, ő is keres.
A feleségem fizetése kb 120.000- 150.000- al több mint az én hivatalos fizetésem.
Viszont ha az összbevételemet veszem figyelembe akkor én összességében minimum dupláját keresem a feleségem keresetének.
Gondolom nem a teljes összeget szeretné a másodállásodból befolyó összegből csak annyit, amennyivel ő többet rak a közösbe. Azt miért olyan nehéz odaadni ha már a közös szabadidő rovására van másodállásod? Miért nem csinálod a másodállást főállásban ha többszörösét keresed meg vele, mint a rendes állásoddal?
Nekem valahogy taszító ez a hozzáállás, hogyha valakinek azt mondtam, hogy akkor ásó-kapa, örökre meg megbízok benned, akkor ilyeneken pattogok, hogy az az enyém és ehhez neked semmi közöd. Bár mondjuk lehet azért, mert nálunk a közös kassza alatt nem én veszem a több tízezres cipőket magamnak, hanem a vőlegényem. Vagy lehet ő a nő a kapcsolatunkban? Hisz ő nem segít a házimunkában hanem munkamegosztás van, és általában én túlórázok nem ő.
Mi ez a szànalmas szöveg, hogy a nő kötelessége a hàzimunka, a pasi meg besegít? Nagy szart! Ha az anyagi tehervuselés közös akkor a hàzimunka is az. Egyenlő arànyban.
Kérdező: nem àrtana tisztázni hogy közös vagy külön kasszàn vagytok. Ha közös akkor minden pénzt együtt kezeltek, ha külön, akkor meg a megélhetéshez szükséges költségeket fele fele arànyban fizetitek, a többi sajàt.
Ha ezt nem tudjàtok megbeszélni, akkor nem vagytok egymàshoz valók.
18: Az a gond, hogy a házasság vagyonközösséget jelent. Ez nem egyéni döntés kérdése, hanem Ptk szerinti pénzügyi jogállás. Az a férj, aki így viselkedik, az törvényt/szerződést szeg.
Azt te érted, hogy ha valaki nem akar vagyonközösséget, akkor mért ír alá egy olyan szerződést, amiben kötelezi magát vagyonközösségre?
Mert szerintem az ilyen: agyalágyult.
És ha utólag kap észbe, hogy számáéra előnytelenül szerződött, akkor is akár már holnaptól megszüntetheti ezt a szerződést, de nem teszi, hanem inkább veri magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!