Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek az azonos neműek házasságáról?
Azt gondolom egyrészt, hogy ez csak rájuk tartozik, se az államnak, se a társadalomnak nem ártanak azzal, hogy összeházasodnak. Ennyi erővel ne legyenek érdekházasságok, kényszerházasságok, sőt válások sem. A melegek házassága legalább kölcsönös szereteten alapszik, ráadásul sokkal inkább megbecsülnék a házasságot, mint a heterók, akik életükben annyiszor és olyan meggondolatlanul házasodhatnak, amennyiszer jól esik.
Másrészt pedig nehogy már megtagadjuk két szerelmestől ezt a jogot, amikor még a nem szerelmeseknek is megvan a joguk hozzá. Egyszerűen hülyeség az a mentalitás, hogy "amíg 4 fal közt csinálják addig nem zavar" - viszont teljesen megszokott, hogy az utcán, buszon, boltban mindenhol a heteró párok nyomják le egymás torkán a nyelvüket. Azzal érdekes senkinek semmi baja.
8-asnak:
Persze más kérdés, hogy ebből mennyit ismernek el hivatalosan (79-ben pl a falat nehéz elhinni), de bizony manapság hozzá lehet menni állatokhoz és tárgyakhoz is.
Egyébként a házasság egy jogi aktus, így nem értem, miért akkora probléma a melegek házassága. Akik meg a családdal példázódnak, belegondoltak, hogy 60+ évesek, gyereket nem akarók, vagy meddő párok is házasodhatnak? Ők mivel tesznek hozzá többet a nemzet fennmaradásához? Sok helyen melegek is fogadhatnak örökbe, és létezik béranyaság.
Azt, hogy templomban nem házasodhatnak, jogosnak tartom, mivel még mindig keresztény országban élünk, és a kereszténység szerint a homoszexualitás bűn. Ugyanígy állattal se lehet házasodni templomban. De nekem nem fáj, ha papírt szeretnének az életközösségükről.
Hetero férfi vagyok és engem nem zavar, sőt az örökbefogadást sem ellenzem a részükre.
Mondjuk hozzá kell tennem, hogy magam nem nősülnék meg soha és gyereket sem akarok, szóval lehet, hogy könnyen beszélek és "sózom el" a számomra értéktelen dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!