Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötött már valaki bejegyzett élettársi kapcsolatot Újpesten? Milyen tapasztalataitok vannak az ottani anyakönyvvezetőkkel?
Azt tudod, hogy csak azonos neműeknek van ez a forma fenntartva?
Csak azért kérdezem, mert nem derül ki, hogy nálatok ez áll-e fenn.
Véleményt nem tudok..
Nekünk házasságunk volt masutt, egy nagyon jőfej anyaköynvvezetővel, aki mégis nagyon elítélően nyilatkozott erről a lehetőségeől, és kifejezetten örült, hogy azon a településen nem lehet bejegyeztetni..tehát olyat kell találnod, akik erről az oldalról is ismerik őket..
#2 csak azonos nemueknek???
De nagy butasagot irtal!
Nem írt olyan nagy butaságot, mikor meghozták a törvényt valóban ez volt a helyzet. Viszont azóta változott:
2010. január 1-jétől mind az azonos, mind a különnemű párok kérhetik élettársi kapcsolatuk nyilvántartásba vételét a közjegyzőknél.
De egyébként mindketten nők vagyunk :) Ha nem így lenne, házasságban gondolkodnánk.
Bár ebből kiindulva lehet, hogy már nem is anyakönyvvezető végzi, hanem közjegyző....végül is a FIDESZ-KDNP el akarta távolítani a házasságtól. Nem tudom hova akarta még jobban eltávolítani, de mindegy :D
Erre gondoltam.. Mindenki keveri a szezont a fazonnal.. A kapcsolat nyílvantartásba vétele, és a bejegyzett élettársi kapcsolat két külön dolog..
Szemelyesen kerdeztem meg az anyakönyviben.
A bejegyzett élettársi kapcsolat szinte ugyanazokat a jogokat és jogi dolgokat jelenti, mint egy házassag, ezert a különböző neműeknek nem leeht, hsizen ott a hazasság.
A nyílvantartásba vétel az nem ugyanaz.. Nem örököl azember, csak egy esetleges szakításnál papír van róla, hogy egy életközösségben éltek.
Tessék ujpesti infó:
"Bocsi a házasság kategória miatt, nem provokációnak szánom,"
Nehogy már mentegetőzzél! Mi heterók kellene, hogy elnézést kérjünk, amiért titeket még mindig nem kezelnek egyenrangúként ebben az országban. Aki meg a kategórián felháborodik, az egy bigott vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!