Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti megbocsátanátok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti megbocsátanátok?

Figyelt kérdés
Egyszer amikor vártam második gyermekünket, a szülés előtti és utáni hetekben a férjem panaszkodni kezdett a házasságunkról és kibeszélt engem egy a környezetében lévő nőnek. Én a problémáiról sem tudtam, leszámítva apró nézeteltéréseket, vagy abba kötött bele pl. hogy nem tudtam kenyeret hozni, mert ekkora hassal és a 2 évessel csak vízszintben tudtam lenni. Nagyon nehezen viseltem a terhességet és autónk sem volt, féltem hogy elszalad a nagy, stb. A férjem meg vacsorát szeretett volna. Lebukott és befejezte a nővel a sajnáltatást. És most, évekkel később, megismétlődött ez a munkahelyén. Mostanában valóban összegyűltek a gondok, anyagiak, eltávolodtunk, a szüleink sem egyszerűek. De most végigment minden fokon, testi-lelki megcsalás volt hónapokig. Lebukott és azonnal lezárta. Mindent vele terveztem, tele voltunk tervekkel, családbővítés, költözés, 10 éve együtt vagyunk, fiatalon ismerkedtünk. De nem tudok megbízni benne, több mint fél éve szenvedek, ambivalens érzéseim vannak. Azt állítja visszacsinálná ha tudná, hogy nem ez volt a megoldás, hogy nem kellett volna, soha többé nem lesz ilyen, nem tesz ilyet! De én most külön kasszát akarok, függetlenedni, hogy ha baj van, mehessek. Nem még újabb hitel és gyerek! Meddig várjak hogy bizonyítson. Lehet kíváncsi is volt. Érzéseit nem mutatja, kikerüli a konfliktust, és nagydumás. De 10 évig hűséges volt és lehetett rá számítani azért, csak meg kellett kérni rrre-arra néha. Szerintetek? Belefér egy ilyen ha tapasztalatlan, bizonytalan az ember? Vagy számíthatok rá, hogy ha szorul a hurok megint ez lesz?!
2016. febr. 12. 08:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem. A megcsalás az egyik olyan dolog, amit soha nem bocsátanék meg. Még 1 éjszakás kalandot sem, nem hogy viszonyt. Kizárt. Én nem viselem el az ilyen megalázást. Azonnal dobnám ki a f****ba. (én legalábbis).

Igényesebb vagyok annál, mintsem olyan férfival legyek, olyanra pocsékoljam az időmet, aki nem szeret (mert ha képes megcsalni, akkor nem szeret), nem tisztel, megaláz, félredobja a házasságunkat, a szerelmemet azért, hogy mással dugjon.

Nem lökni kell a dumát UTÓLAG, hogy visszacsinálná, megbánta, bla bla bla, megtenni nem kellett volna! Utólag már késő. Kommunikálni kell, ha probléma van, meg kell beszélni, vagy ha már tényleg úgy tűnik nincs megoldás, akkor tisztességgel lezárni a kapcsolatot, aztán oda megy ahová akar. Nem félremenni a másik háta mögött.

Úgyis újra meg újra meg fog csalni, ha visszafogadod, esetleg óvatosabb lesz máskor, ha egyébként kényelmes neki a kapcsolat mert takarítasz, főzöl rá stb. Ezt egy szerető nem valószínű, hogy megteszi. De persze a te életed, úgy éled ahogy akarod.

2016. febr. 12. 19:40
 12/16 anonim ***** válasza:

10.

Azt írod, azért következett be a megcsalás az egyik hozzászóló hölgy kapcsolatában, mert hogy elhidegültek egymástól...

Most akkor szerinted ez bárkit is feljogosít arra, hogy porig alázza a párját azzal hogy elmegy mással dugni? Ez valami vicc?

A megcsalás mit old meg? Attól majd közelebb kerülnek egymáshoz? Ez egy marhaság. Lehet, hogy egy butuska nő ezt elhiteti magával, de idővel rá fog jönni, hogy rossz ötlet volt új esélyt adni egy hűtlen férfinak. Az ilyesmi végleg tönkreteszi a bizalmat. Megcsalás után nincs olyan, hogy újra megbízik az ember a párjában úgy mint korábban.

A pasi szimplán egy gerinctelen alak és ennyi. A kérdezőé is, és a másik esetnél is.

2016. febr. 12. 20:05
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Gyönyörű levezetések az 5-ös és 9-es válaszolótól (egy ember).

Szép helyesírás, kerek mondatok, tartalmas segítség. Azt hiszem erre az oldalra még járnak jó emberek is.

Írtam ide, hogy meglegyen ez a kérdés az adatlapomon mentve, lehet szükségem lesz rá.

Kérdésre: nem bocsátanék meg. Nem azért, mert valaki jaj megingott, hanem ahogy, és ahányszor. Mindenki meginoghat, de nem mindegy a másiknak mit kell és mennyit megbocsátania. Ebben az esetben nem tudnék.

2016. febr. 12. 20:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Próbálok nyitott és megértő lenni. Iszonyúan fáj ami történt, de nem váltogattuk a kapcsolatainkat fiatalon, nem értek csalódások(alig)tapasztalatlanok voltunk. Ha 2016 végén sem enyhül a fájdalmam, a gondolataim között lesz állandóan, akkor lépnem kell. Ezt az évet kivàrom és hogy ő miben és mennyire változik. Lehet hogy mindent tönkretett ezzel végleg, de nem kapkodhatom el. Így tényleg elmondhatom majd, hogy mindent megtettem. Persze én is igyekszem jobbá válni, de így nagyon nehéz. Hogy a férjem a könnyű utat választotta.
2016. febr. 12. 22:30
 15/16 A kérdező kommentje:
Egyébként igazatok van! Akármi is van, ilyet senki nem érdemel! Mosolytalan lettem, folyton a történteken kattogok. Nem akarok boldogtalanul élni! Ha sehogy sem tudom magam túltenni, úgyis kiderül. Mindenre van megoldás, de erre? Rossz hangulatban ébredek, rosszul alszom. Megálmodtam egyébként hogy megcsalt. Most nem emlegetem a történteket és várok hogy milyen érzések vannak bennem. Ha szétmegyünk meggondolod magam? Jobban fog fájni? Ennél is rosszabb lesz, hogy emiatt szétmentünk?! Én nem akartam kilépni ebből a házasságból.
2016. febr. 13. 14:31
 16/16 anonim válasza:

#Kérdezőnek

Nem hiszem, hogy rosszabb lesz. Szerintem minden változás jobbat hoz. Nem szabad sosem leragadni a múltban az élet egyetlen területén sem. Ne félj változtatni. Minden változásból tanul az ember és egyre jobb lesz. Gondolj csak bele, egy munkahely váltása is esetenként az elején nehéz, aztán jobbat hoz ;)

És ne feledd, nem vagy egyedül, több mint 6 milliárd ember él még melletted :)

2016. febr. 19. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!