Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családos, házas anyák nektek ez beleférne, vagy túlkomplikálom?
Arra a nagyotmondós dologra rákérdeznék a helyedben nyíltan, hogy miért csinálja. Tán nem érzi, hogy elfogadod?
Ehhez hasonlót tapasztaltam csak, hogy szubjektíven ad elő egy történetet, hogy őt milyen sérelem érte, közben semmilyen, csak ő így érzi. Házasságunk elején mindig szembesítettem az igazsággal, és ez totál aláaknázta a kapcsolatunkat. Ma már nem teszem, mert tudom, hogy ilyenkor vigaszra van szüksége, és arra, hogy érezze, hogy én támogatom, hogy én vele játszom egy csapatban, nem az ellenségével idézőjelben.
Ez kicsit hasonló.
Pia. Hát nem, ittasan sosem jön haza, de főleg nyáron van, hogy majd mindennap iszik itthon egyedül, és engem is zavar. Nem hat rá, de mégis zavar, hogy nehogy függő legyen a rendszerességtől.
Nem tragédiák ezek még, de látszik, hogy lelkileg valami nincs rendben a férjednél, hisz mind két dolognak oka van.
Az ittasság is olyan, amiről én elbeszélgetnék vele, hogy ez nem biztos, hogy jó út, könnyű a lejtőn lejjebb menni.
Ezek mind személyiségzavarra utalnak. Nekem egy nőismerősöm volt ilyen, folyamatosan fantáziahazugságokkal traktálta a környezetét, amikről nagyon hamar kiderült, hogy nem igazak, és ivott is. Már megszakadt a kapcsolatunk, de azt tudom róla, hogy a házassága megromlott, elvált.
A fentiek mind személyiségzavaros tünetek, érdemes lenne szakember segítségét kérni, ezek házilag nem orvosolhatók. (Csak sajnos nehéz, mert az ilyen emberek nehezen fogadják a segítséget... az én ismerősöm például arról is hazudott, hogy elment pszichológushoz, majd mosolyogva közölte, hogy a pszichológus szerint neki NINCS szüksége semmilyen segítségre.)
nekem a volt üzlettársam volt ilyen nagyot mondós, - én nem tudtam sokáig elviselni.. nem okozott ezzel semmi kár, csak halálra idegesített, már ha megszólalt is.
Kérd meg, hogy ne tegye, vagy keressen valami orvosi segítséget, nem vall ép lélekre, 5--6 éves kor felett.
A pia? Olyan én is voltam, részeg soha, de italos az igen. Én pont a gyerekeim miatt hagytam abba teljesen - jobb apa lettem azóta, bár én is sokat pelenkáztam, fürdettem, etettem, mindent. De így szabadabb az ember, azért jobb.
Érdekes . És ezek a nagyot mondások mire jók neki? Kérdezted már?
A nagyobb probléma szerintem az alkohol. Ebből előbb utóbb simán lehet alkoholizmus. Kérdésedre válaszolva, nálunk nincs ilyen. Alapból nem kedveljük az alkoholt. Évente 1x, szilveszterkor szoktunk gyerekpezsgő mellé( igen, gyerek, mert az igazit utáljuk), egy kis citromos, lime-os bacardit inni, fejenként kettőt. Vagy ha haverokkal vagyunk akkor szokott lenni tojáslikőr, csokilikőr, és abból nyalunk egy kicsit. Egyébként egyáltalán nem iszunk alkoholt. Pezsgő, sör, bor pedig teljesen kizárt mert nem szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!