Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan haragszom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan haragszom?

Figyelt kérdés

A párom 2 évvel ezelőtt eljegyzett, és idén kezdtük volna el az esküvő szervezését, de kiderült a papnál, hogy ő se megkeresztelve nincs se első áldozó nem volt, sajnos nálunk még az elsőáldozást is kéri a pap nem elég neki a keresztelés.

És a pap azt mondta h ez idén így nem lesz megoldható, nem fér bele minden az időbe, barátom meg azt mondta "sebaj szívem a templomi az kimarad, majd bepótoljuk"

Kérdeztem h még is mikor, erre azt mondja h ehhez a keresztelőhöz meg elsőáldozáshoz neki semmi kedve és semmi ideje nincs, így valószínűleg majd csak 2 év múlva.

2016. jan. 15. 13:56
 1/10 A kérdező kommentje:
jajj bocsánat lemaradt 25/N
2016. jan. 15. 13:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ez a templomi bizbasz csak a menyasszonyt érdekli, játszatok meg egyet egy kamut, valaki öltözzön be papnak egy tó mellett díszítsetek fel valami lugast ahogy az amerikai filmekben van majd jöhet a fehér ruha, és a buli a lényeg.
2016. jan. 15. 13:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Tehát lesz polgári esküvőtök,de te kiakadsz azon,hogy nem lesz templomi???

Szegény vőlegény!

Te jársz templomba rendesen?? Mert,ha nem ,akkor sajna azt gondolom,hogy felesleges rongyrázás lenne a templomi esküvő...

2016. jan. 15. 16:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzem jogosnak.

1. Én eleve nem értem, hogy lehet hogy csak a papnál derült ki, hogy nincs megkeresztelve és nem volt elsőáldozó? Eddig nem tudtad róla, hogy nem vallásos?

2. Ha nem vallásos miért akarod rákényszeríteni a vallást? Gondolom szeret, el akar venni, akkor nem mind1, hogy lesz templomi vagy sem, az a lényeg, hogy a férjed lesz.

Ha neked fontosabb a templomi puccos esküvő mint az, hogy összekösd az életed azzal, akit elvileg szeretsz és elfogadsz olyannak, amilyen, akkor szerintem nem kéne hozzá menned. 28N

2016. jan. 15. 16:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Valoszinuleg,ha eddig nem derult ki akkor egyikotok sem jar rendszeresen templomba,igy en azt nem ertem miert akarnqtok templomi eskuvot.Mar nagyon sok embernek nincs.Felesleges giccs.Nem ez a lenyeg.Ha csak ket tanuval akarna elvenni?Hozza se mennel?Vki eleve nem szereti,ha nagy dobra verik,mert meghittebb neki tanukkal kettesbe.
2016. jan. 15. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Én nem haragudnék, hanem keresnénk egy normális papot akihez nem kell 1 évig járni ahhoz, hogy megházasodhass..
2016. jan. 15. 17:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

nem a templomi esküvő lesz az érvényes, hanem a polgári. A templomi egy szokás, akit van aki vallásból, van aki "csak hogy a rokonok ne hisztizzenek" alapon van aki meg csak "szokásból" tartja meg.

Hogy nem derült ez ki korábban? Ha ennyire fontos neked a templomi, akkor gondoltam jártál templomba is nem? Nem furi hogy oda nem ment? :)

Semennyire se haragszol jogosan. Te is tehetsz arról, hogy nem derült ki korábban. Vagy másik pap, vagy később lesz templomi..

2016. jan. 15. 18:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom minek kell eroltetni a templomi eskuvot. En sem vagyok megkeresztelve. Mindig elore megmondtam (volt is kapcsolatom ami emiatt ment szet) hogy nekem eleg a polgari. Ha van olyan pap aki osszead ceco meg keresztlevel meg miegymas nelkul akkor OK de amugy en nem fogok eljarogatni a templomba hogy vegigcsinajam az egesz hacacaret amiben amugy sem hiszek es csak az idomet rabolja.

A ferjem egesz csaladja bosz katolikus, de semmi problema nem volt belole hogy mi megmondtuk : csak polgari lesz, es a gyereket se kereszteljuk meg. Majd o ha nagy lesz eldonti hogy milyen vallast valaszt ha valaszt.

Csak a rongyrazasert templomban eskudni szerintem felesleges, plane ugy hogy az egyik fel nem vallasos. Persze ertem en hogy van akinek fontos de akkor vallalja az idot amibe az kerul hogy erted elvegezze ezt az egeszet.

Miert nem inkabb azt nezed, hogy neki fontos hogy elvegyen, a polgari a lenyeg ugyis, hiszen azzal lesztek ferj es feleseg... Le is mondhatta volna a polgarit is ennyi erovel. Hogy majd ha osszejon a templomi akkor lesz polgari. Ja, hogy te igy kepzelted el hogy hercegnoi ruhaban vonulsz fel a templomin? El kell donteni hogy mi a fontos : az hogy olyan emberhez mesz akivel szeretitek egymast es akkor tokmindegy hogy milyenek a korulmenyek, vagy az hogy most lesz-e vagy nem egy templomi eskuvotok...

2016. jan. 15. 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgyis a polgári esküvő a lényeg. Ha csak nem vagytok mélyen vallásosak, akkor a templomi teljesen felesleges képmutatás. Tényleg a templomi bohóckodás a fontos, vagy az, hogy a szerelmeddel házastársak legyetek? Ezen gondolkozz el.
2016. jan. 15. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem jogos. A nők hajlamosak túllihegni zet a habos-zsabós eksüvőt, hogy ők most hercegnők, meg miegymás. Felejtsd el, nem ettől lesz a házasságod boldog, hogy mekkora firifittyel keltek egybe.
2016. jan. 18. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!