Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasságnak mi értelme van?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasságnak mi értelme van?

Figyelt kérdés

Tudom, ez sokaknak furának tűnhet, de én sose értettem, hogy mi szükség van arra az egész felhajtásra, esküvő,papírmunka, stb... Ha két ember szereti egymást,akkor minek van szükség a papirra? Én már 30 éves elmúltam és továbbra sem látom értelmét ennek az egésznek. A házasság az én szememben inkább szól üzletről, mint a kapcsolat elmélyítéséről,mint ahogy azt sokan mondják. Akik megházasodnak mi készteti őket erre? Így biztosra akarják maguk mellett tudni a partnerüket? De ha a házasság annyira normális és természetes dolog, akkor miért végződik annyi válással és gyűlölködéssel? Tudok nagyon durva eseteket is, de inkább nem kezdek bele... Persze a válóperes ügyvédeknek is meg kell élniük valamiből.

Nekem ez valamilyen szinten jó is, hogy így van, mert anyukám is válóperes ügyvédként dolgozik, csak egyszerűen nem értem, hogy miért jó egy embernek, ha teljesen függővé teszi az életét egy másik embertől? Anyagilag, érzelmileg, és minden téren a másikhoz rendelni magunkat szerintem nem jó dolog. Persze ez csak egy vélemény, lehet én látom rosszul a dolgokat és a házasság a legjobb dolog a világon.:) Minden véleményre kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban.

2015. szept. 27. 21:36
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Hát, lehet hogy én látom csak túl negatívan ezt a dolgot. de mi van akkor ha mégis válás lesz idővel belőle? Akkor viszont nagyon betud ütni a krack és sajnos nem ritka, hogy a veszekedésnek, gyűlölködésnek pont a gyerek issza meg a levét leginkább. Persze a végsőkig menő jogi huzavonákról nem is beszélve. Az ilyen esetekben többnyire mindig az a fél "győz" akinek rámenősebb,jobb ügyvédje van (vagyonmegosztás, stb..). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem sokan abba a hibába esnek, hogy nem gondolnak a sok rosszra ami esetleg történhet, ha még időben nem lépnek ki a házasságból, persze feltéve, ha az menthetetlenné válik.
2015. szept. 28. 00:02
 12/30 anonim ***** válasza:
78%

Igen, valószínűleg a többség nem gondol arra az igen kimondásakor, hogy válás is lehet belőle...de én azt gondolom, hogy régen rossz lenne, ha az emberek így indulnának bele a házasságba. Szerintem a házasság-többek egyéb dolog mellett- a közös jövőbe vetett hit és bizalom. Ehhez nem lehet negatívan viszonyulni, mert akkor megette a fene az egészet.

Egyébként pedig nem lehet, hogy azért gondolsz így a házasságra, mert édesanyádon keresztül csak válásokkal, bontóperekkel és vagyonmegosztással szembesülsz? Csak a rosszat, a vitát, a csúnya véget látod. Lehet, ha anyakönyvvezető lenne, egészen másképp látnád a dolgokat?

2015. szept. 28. 06:07
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Aki így gondolkozik róla - ami szerintem teljesen érthető, és rendben is van - , annak szerintem nem sok értelme van:) Ma már szerencsére ezt egyébként is jobban rábízzák az egyéni megítélésre, és az emberek többsége nem kezd el furcsán nézni, ha valaki nem akar házasságot.

Aki más dolgokat társít hozzá, annak viszont nagyon is sokat jelenthet, még a papírmunka, lehetséges válási kimenetl bevállalásával is. Számomra egy magasabb szintű összetartozást jelent, lélekben és jogilag is egymás családjává válunk, megosztjuk az örömöt és a kihívásokat, és vállaljuk, hogy nem futamodunk meg az első nehézségekre, valamint, hogy nem keresünk másik társat., Macerával is jár, de mint láthatod anyukád munkája alapján, jogokkal is, pl. a közösen létrehozott dolgokhoz a két félnek egyenlő joga van. Az már más, hogy ki hogyan érzi, mibe mennyit tett, vagy a gyerekekkel kapcsolatban hogyan tudnak, vagy nem tudnak megállapodni válás esetén, amiből balhé lesz, de aki házasodik, az nem ezekre gondol.

Sokkal inkább arra, hogy meg akarja osztani mindenét a másikkal, bevállalva mindenfajta, ezzel együttjáró kockázatot. Ezt lehet, hogy sokan bánják utólag egy csúnya válás esetén, de én mégis úgy gondolom, hogy így érdemes élni, és szeretni, megadva a teljes bizalmat, még ha koppanunk is. Ez valójában nem a másiknak ajándék, hanem önmagunknak.

2015. szept. 28. 10:21
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Van akinek ez fontos, hogy igen, ő aláírja, hogy egész életében a Marissal fog boldognan élni.

Aztán vannak jogi "előnyei" is.

Pl orvos adhat ki neked információt a férjed/feleséged állapotáról, míg ha nem vagytok házasok, akkor nem. Családot támogató intézkedések igénybevételére is jó.

Nekem az érzelmi része lenne inkább fontos. Bár jelenleg elég messze vagyok a házasodástól (még barátnőm sincs :D), de később irtó büszkén fogom hordani a karikagyűrűmet, ebben biztos vagyok :)

2015. szept. 28. 10:26
 15/30 anonim ***** válasza:
42%
Igazad van kérdező, én nőként sem értem pedig majd 40 vagyok. Ha valakinek kell a jogi része ok, van előnye hátránya, de ha ettől bízik valaki jobban a másikban, vagy ettől fogja csak felelőségteljesebben venni a másikat, azt régen megette a fene. Csak a házassági anyakönyvikivonat után mondja azt, hogy most jóban rosszban kitartok akkor az olyan, mitha feltételekhez kötné a kapcsolatukat. Nekem természetes ha már egyfedél alat élek valakivel, az is egy komoly döntés az összeköltözés, hogy úgyanúgy gond, baj, betegség esetén mellette állok. Aki azért nősül, mert a nő kisírta, és ha ott a nőnek ez az egyetlen életcélja, hogy elmondhassa, hogy férjem van, 80%, hogy elválnak 5 éven belül. Sok helyen 5 év után se szex, se közös program, gyerek nevelés meg az anyagiak miatt nem válnak. Ez pedig nem házasság, hanem érdek kapcsolat, aztán lehet szépíteni a külvilágnak. Ezzel a mentalítással a mai világban ez van. Sokan érdekből maradnak együtt, talán 10 % lehet a jó kapcsolatok aránya. Amúgy jog párti vagyok, családjogot ismerem eléggé. Anyukádnak nincs egyszerű szakmája, idegileg kimerítő az emberekkel foglalkozni, főleg családjogban. Tiszta Maunikashow néha. :) Sokan azt hiszik főleg nők, hogy a pasi azzal mutatja meg, hogy mennyire szereti ha elveszi. A házasság pedig jogilag nem más, mint egy vagyonközösségi szerződés. Persze aztán majd váláskor meg sírnak-rínak, mert nem is tudják a jogi alapokat sem. Bár ha nincs min osztozkodni vagy megegyeznek nem nehéz elválni és nem is sok idő. Olcsóbb és gyorsabb, mint esküvöt szervezni.
2015. szept. 28. 10:41
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem bízik bennem és akiben én nem bízhatok a házasság nélkül is 100%-osan, abban házassággal sem. Nem valami varázstoll amivel azt aláírjuk és nem varázsgyűrű amit felhúznak. Normális esetben csak jogilag változik a dolog a házasságtól. Nem is börtön a házasság amiből nem lehet kilépni, és nem szemét aki kilép, legyen nő vagy férfi.
2015. szept. 28. 10:44
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor viszont nagyon betud ütni a krack és sajnos nem ritka, hogy a veszekedésnek, gyűlölködésnek pont a gyerek issza meg a levét leginkább."

Ez így nagyon értelmetlen állítás. Jogilag nem fogja a gyerek meginni a levét házasságban élő szülőknél.

Érzelmileg viszont élettársi kapcsolatban élők szakításánál is ugyanúgy megihatja a levét, hiszen az emberek nem lesznek attól kultúráltabbak, hogy ők most nem házasok, csak élettársak. A gyerek annyit fog látni belőle, hogy anyu és apu külön mennek, ami mindenképpen megviseli, hogy hogy tud megbirkózni vele, az nagyban függ a szülők viselkedésétől, hozzáállásától is, de nem az fogja a gyerek számára elviselhetőbbé tenni a helyzetet, hogy nem éltek házasságban.

2015. szept. 28. 10:54
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 17-essel. Nem az a lényeg, hogy van-e házasság, vagy nincs, hanem, hogy a két ember mennyire szereti egymást. Ha pedig hasonlóak erről az elképzeléseik, akkor mindegy, hogy házasságban vagy élettársi kapcsolatban élnek.
2015. szept. 28. 10:59
 19/30 anonim ***** válasza:
67%
Van egy privát punci amit kezelhetsz!
2015. szept. 28. 11:12
 20/30 anonim ***** válasza:
30%
Semmi. Csak egy papír meg csomó macera nem mellesleg rengeteg pénz. Totál felesleges ha arra vágyom, hogy a családi köröm meg csomó idegen ember összejöjjön akit nem is ismerek akkor inkább elviszem a családomat vidámparkba. :) Inkább kihagyom.
2015. szept. 28. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!