Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok az alábbi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az alábbi házasságról?

Figyelt kérdés
A huszas éveik végén járó pár egy év szentimentális járás és ezen belül 7-8 hónap együttlakás után összeházasodott, és azon nyomban megfogant a (z egyébként tervezett) gyerek is. A férfi művész, a nőnek hétköznapi szakmája van, nincs hivatástudata saját bevallása alapján csak azért dolgozik, mert kell. Az egyetemet szintén saját bevallása alapján 10 év alatt végezte el, konkrétan a gyerek születése után egy évvel fejezte be. Albérletben élnek, a nő szülei a szomszédok, így a nő anyukája főzött rájuk egy évig, mostanában már a nő is főz heti 1-2 nap. Már a következő gyereket tervezik, a férfi hármat akar, a nő négyet, szép nagy családot.
2015. szept. 17. 23:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy én másképp tervezném az életemet, de a történetben egyetlen személyt sem említettél, aki szenvedne, mind elégedettek, azt csinálják, ami boldoggá teszi őket, és úgy, ahogy nekik jó. A legtöbben ezt nem mondhatják el magukról, úgyhogy irigylésre méltó állapot. Ha a gyerekek nélkülöznének vagy nem törődnének velük, az árnyalja a képet, de most komolyan, kit érdekel, hányszor főz a nő, ha nekik megfelel minden úgy, ahogy van? A legtöbben így is az őrületbe hajszolják magukat a kényszeres megfeleléssel, szabályokat állítanak fel maguknak mások elvárásai alapján, aztán a túlterhelt életük miatt idegbetegek, ingerültek, és csak arra nem marad idejük és türelmük, amire fontos lenne.
2015. szept. 17. 23:22
 2/10 A kérdező kommentje:
igazából azért említettem ezeket, mert aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy hosszútávon jól fog ez a történet elsülni. kíváncsi vagyok, mit gondoltok, illetve milyen folytatást vagy végkifejletet tudtok elképzelni 5 vagy 10 év múlvára.
2015. szept. 17. 23:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A házasságról, és arról, ami egy házasságban lényeges, semmit nem mondtál. Kinek milyen szakmája van, illetve a nő irányában érzek elmarasztalást, mivel a szülés előtt kezdett egyetemet szülés után fejezte be, és nem szereti a munkáját. És? Ez se összetartani, se szétrombolni nem fog egy házasságot, de még csak az sem, hogy az anyós főz.
2015. szept. 17. 23:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy hogy fogja hosszútávon bírni ezt a kapcsolatot és a gyereknevelést a nő, ha most sem elég önálló még (kicsit talán fenekén a tojáshéj..) , de már készül a következő terhességre.. és hogy sok gyereket szeretne, dehát albérletben élnek.. és arra, hogy vajo tudat alatt nem ezzel akarja-e magához kötni a férfit, miközben a férfinak ez az egész mindenképp jó, hisz a nő neveli a gyereket, ő pedig ugyanúgy tud szabadon alkotni, ahogy eddig is. nem voltak elhamarkodottak ezek a döntések és nem átgondolatlanok kicsit a tervek ?
2015. szept. 17. 23:40
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

Nem gondolod, hogy kicsit későm kezdesz el észbe kapni?

Úgy hangzik, mintha nemkicsit lenéznéd a feleséged.

Egyelőre bőven megelégednék egy gyerekkel és azon törném a fejem, albérletben lakok a családdal, hogy is fogom eltartani őket? Biztos megalapozott ez a házasság még 2-3 gyerekhez? Megfelelő a kapcsolatotok, ha ilyesmiken gondolkozol? a leírtak alapján nem vagyok benne biztos..

2015. szept. 17. 23:56
 6/10 anonim ***** válasza:
én azt érzem, hogy bonyodalmak lesznek előbb utóbb a férj, és az anyós, após között. Ugyanis nem jó, ha egy házban/vagy relatíve közel laknak az egyik fél szüleihez! Ez a választás, hogy ott lakjanak, a nő túlzott szüleihez való ragaszkodásban keresendő, és az imént említett konfliktus akkor fog kiéleződni, ha az após, anyós, túlságosan bele fog szólni az ő életükbe.
2015. szept. 18. 02:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Mindenki úgy él ahogy akar. Mi pl ha vállalnánk gyereket , akkor sem ilyen rövid házasság után, és nem ennyit, de amúgy sem fogunk. A sulit a magam részéről befejeztem volna esküvő előtt. Hogy azért dolgozik mert kell...megértem. Én szeretem a munkám, de ha a hobbimért, szabadidős tevékenységért és szórakozni járásért fizut adnának, biztos nem dolgoznék:-) Az albérletet pénzkidobásnak tartom...de ha nekik ott jó....ők tudják. Kb ennyi az észrevételem.
2015. szept. 18. 16:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a probléma ezzel a házassággal és miért lenne kevesebb esélyük a boldog éltere, mint bármelyik más házasság esetében. Kit érdekel, hogy a sulit később fejezte, be mint a baba születése? Milyen tragédia származik abból, hogy a pici baba mellett az anyukája besegítő a főzésben? Ha elhamarkodott volt, ha nem, nem ezen múlik a boldogságuk. 8-10 év után is volt már házasság, ami fél évvel azután válással végződött. Azt viszont érezni a leírásodból, hogy eléggé neheztelsz a feleségre. Inkább a magad lelkivilágát kellene helyrerakni, mert ez az ő életük, és ha nem lesznek boldogok, akkor is nekik kell megoldani.
2015. szept. 21. 12:25
 9/10 A kérdező kommentje:
nem a pici baba mellett segit be az anyos, hanem amióta együtt járnak és együtt élnek, mellettük laknak albérletben és akkor is az anyós főzött. tudom, hogy egy baba mellé elkel a segitség, de rájuk mindig az anyós főzött előtte is.
2015. dec. 20. 23:44
 10/10 A kérdező kommentje:
illetve a suli dolgot azért hoztam fel, mert tudod, ha kicsuszol az állam által támogatott 12 félévből, minden kreditért fizetni kell, na most ez ha csak pér táegyat van, még csak x tizezer ft félévente, de a diploma 30 kredit, az itt 300.ezer ft - egy ujszülött és albérlet mellett, ráadásul a nő még nem rendelkezett félretett pénzzel, amit dolgozott suli mellett, azt még a járás idején nagyobbrészt felélte pár külföldi ut, a férfi pedig több munkahellyel se keres vmi sokat művészként. szóval a fiatalkori felelőtlenségek már eleve sokat rontottak az anyagi helyzeten. és hogy 3-4 gyerek mellett mi lesz később, mert ezt tervezik - mind anyagilag, mind a rájuk forditott seok energia miatt- nem tudom, sztem nem egy könnyű kezdés és folytatás a házassághoz sem és az egyéni élet szempontjából sem.
2015. dec. 22. 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!