Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet naiv kérdés, de pontosan mi az értelme a mai világban a házasságnak férfi szempontból? A női szempontok tiszták, de egy férfi mi olyan extrát kap általa, amit nem kapott meg addig is vagy nem kaphat meg nélküle?
Azon férfiakat kérdem, akik már voltak valaha házasok.
Mit vártak a házasságtól?
Utólag hogy értékelik, megérte-e?
Mit tanácsolnának a házasság előtt álló hajdani önmaguknak, ha tehetnék?
10: Lásd fenn. Házasságban tiszták a viszonyok, mindenki tudja mi mennyi.
Ha egyszer ne adj isten mégis szétmentek, hogyan fogtok osztozkodni? Megbeszéltétek ezt előre? Leírtátok? Vagy akkor kezdtek majd el alkudozni? Hogy most közös kasszán voltaktok, vagy nem, vagy félig? Hogy amikor gyesen volt a barátnőd, az hogy számít? Hogy egyáltalán mikortól közösek a dolgaitok? Mikor megismerkedtetek? Az első gyerektől? A kettő közt valamitől? Mi van ha kiderül, utólag, hogy tulajdonképpen ti végig mást gondoltatok ezekről a dolgokról vagy ezek egy részéről?
Nekem a tiszta jogi viszonyok sokkal többet érnek 5 ezer forintnál.
Nő vagyok ugyan, de ezt a témát kiveséztük a férjemmel még a házasság előtt, úgyhogy úgy tudom, erről egyezik a véleményünk.
Mi azért házasodtunk össze, mert egyrészt egy szép gesztusnak éreztük egymás felé, tehát volt egy érzelmi töltete is. Másrészt nekünk fontos volt, hogy ezután egymás hozzátartozói legyünk hivatalosan is, jogilag is közösséget vállaljunk az érzelmi közösségen túl.
Egyforma anyagi háttérrel házasodtunk, gyereket nem akarunk, tehát nálunk a családalapítással kapcsolatos témák nem játszanak.
A szó szoros értelmében egyikünknek sem származott a házasságból előnye, csak bizonyos társadalmi, jogi viszonyok változtak. A mi értékrendünk szerint ezt fontosnak tartottuk.
Valóban ez a "Házasságban tiszták a viszonyok, mindenki tudja mi mennyi." érv sántít, főleg, ha megnézed milyen stílusban mennek a válóperek és mikről megy a vita.
Úgy vélem, hogy nemigen vennének el egyetlen nőt sem, akiről lerí, hogy válás esetén az az ocsmány, vérszívó boszorkány lenne, akivé a gyakorlatban válni szoktak.
Képzeld el a gondolatsort, hogy "Jó a segge, szeretem a humorát, egész jól főz és ugyan váláskor egy bosszúvágyó szivola lenne, de hát csak nem jutunk majd odáig... én ezt a nőt elveszem!".
13: A vagyonmegosztás, gyerekelhelyezés bonyolult lehet, és könnyen össze lehet veszni rajta. Akkor is ha van róla előzetes szerződés (a házasság egy szerződés is), hát még ha nincs! Persze ha valaki úgy él együtt, hogy külön kasszán vannak, mindent költséget elfeleznek, mindenről nyilvántartást vezetnek legalább fejben, hogy mi kié, ráadásul egyformán jól emlékeznek mindketten, a gyesen lévő asszony meg majd boldogul valahogy a gyesből, a háztartási munkát pontosan felezik, akkor tényleg felesleges a házasság. Más kérdés, hogy ez engem inkább két beteges fösvény kényszerű társulására emlékeztet, nem pedig egy boldog férfi-nő kapcsolatra.
Egyébként nem tartom magam jó emberismerőnek, de szerintem azt pont látom, hogy melyik nő (vagy férfi) lesz fúria válásnál. Nem azt kell nézni, hogy hogy bánik velem, hanem hogy hogy bánik másokkal! Akárhogy is, nekem eddig az összes szakításom minimum békés, de leginkább könnyes volt, mindenkivel tartottam utána kicsit vagy jobban a kapcsolatot, senkivel nem volt veszekedés. Ennek ellenére is biztos ami biztos jobbnak tartom a házasság megkötését. De szimbolikus üzenete is van, ahogy fentebb írta valaki.
'Mégis miért éri meg nekik? Hát anyagi biztonság maguknak és a gyerek neveléséhez. Egy másik ember(férj) munkaerejével, idejével és pénzével való rendelkezés. '
Ne haragudj, de te hallottál már arról, hogy a nők ugyanúgy dolgoznak, sőt akár többet is kereshetnek mint a férfi? 2015 van.... Nem kell ahhoz másik személy, hogy eltartsák magukat. Vagy te a tipikus nőgyűlölő fajta lennél? Az már elég uncsi. Gyerektartás házasság nélkül is van, anyagi válságba meg akkor is kerülhet az ember ha van házastarsa.
Én nő vagyok és eszem ágában sincs házasodni. Szerintem egyik fél számára sem éri meg.
Most lusta vagyok utánanézni, hogy melyik logikai hiba a tied, mert nem vagyok nőgyűlölő és nem is akarom megérteni, hogy miért kell egyből annak bélyegezni.
Az anyagi biztonság kb úgy néz ki, hogy 2 fizetés épp kétszer jobb, mint az egy. Mivel a férfi hoz haza általában többet, az még jobb.
Eleve miért nem lehet a kérdésre válaszolni, csak puffogni, fröcsögni, meg utálkozni?
Kérlek mondd el, hogy mi az értelme a mai világban a házasságnak férfi szempontból?
"Kérlek mondd el, hogy mi az értelme a mai világban a házasságnak férfi szempontból?"
Szerintem olvasd el figyelmesen a hozzászólásában a legutolsó mondatot. :-)
Ja, bocs!
Üdv, miss 83!
En no vagyok ez a masodik hazassagom es harmadik nem lesz. Eddig sem voltam hazassagparti, de hulye modon szerelmes lettem ok pedig egybol megkertek a kezem en pedig naivan belementem az orokkon orokke lozungba.
Mas nokkel ellentetben szamomra a hazassag csak egy formalitas, jogi ugyeknel hasznos de nem letszukseglet. En a hazassagot keptelen vagyok komolyan venni, egyszeruen ez egy abszolut felesleges es mukodeskeptelen intezmeny (persze jon majd a "mi huszoneve ugyanolyan szerelmesek vagyunk" duma) viszont amit megtanultam az az, hogy
Semmi bajom nem szarmazik abbol, ha verjhez megyek mert barmikor elvalhatok. Ezt a vonalat kovetve pedig mar nem erzem a hazassagot vilgadramanak es ha leszek megint olyan hulye h harmadszorra is ferjhez megyek, mar nem lesz bennem ez az "elvesztem a szabadsagom" retteges.
Szoval en a hazassagot mint olyat leszarom.
33/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!