Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lehet naiv kérdés, de pontosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet naiv kérdés, de pontosan mi az értelme a mai világban a házasságnak férfi szempontból? A női szempontok tiszták, de egy férfi mi olyan extrát kap általa, amit nem kapott meg addig is vagy nem kaphat meg nélküle?

Figyelt kérdés

Azon férfiakat kérdem, akik már voltak valaha házasok.

Mit vártak a házasságtól?

Utólag hogy értékelik, megérte-e?

Mit tanácsolnának a házasság előtt álló hajdani önmaguknak, ha tehetnék?

2015. aug. 22. 11:53
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Köszi #20

Ne tudd meg mit scrabble-öztem a "vilgadramanak" szóval...

2015. aug. 22. 15:13
 22/34 anonim ***** válasza:
58%

Mi 8 éve élünk együtt,van egy közös gyermekünk,s valahogy eszünkbe nem jut az anyakönyvvezető meg vagy 80 ember előtt hivatalossà tenni a kapcsolatunkat.Mégis mire jó az?Úgy örülök,hogy valaki feltette ezt a kérdést,mert érdekes téma.

20-as Nincs ékezeted?

2015. aug. 22. 15:27
 23/34 anonim ***** válasza:
22-es 20-as vagyok, nincs ekezetem Ipadrol potyogok, kulfold ugy lehetne ekezetem ha odafigyelve nyomkodnam a betuket mint pèldául így de mivel ez jelentosen lassitja az irast ezert inkabb az ekezet nelkulisegnel maradok, tisztelettel
2015. aug. 22. 16:58
 24/34 anonim ***** válasza:

Oké,csak nehezebb elolvasni.

Na, elolvastam azt amit mondott màr nem tudom hanyas kérdező a szoptatással kapcsolatban.Hàt annàl a nőnél nincs valami rendben.Önzőség lustaságból nen szoptatni.Hogy milyen anya lesz?Ezt inkàbb nem írom le.

2015. aug. 22. 17:23
 25/34 anonim ***** válasza:
Jaj nem ide szàntam bocs.24-es voltam
2015. aug. 22. 17:24
 26/34 anonim ***** válasza:
77%

Nő oldalról se annyira egyszerű mint a kerdező írja 100 éve úgy volt, de most? Én többet viszek a házasságba mint párom akkor mi van? Ne házasodjak mert kihasznál?

Mellesleg a jogi intézményen túl vannak párok akinek ez sokat jelent. Nem lehet mindent haszonelven megítélni. Ha valaki ettől jobban érzi magát és férjének vagy feleségének akarja a másikat hát tegyék.

Mellesleg asszonytartás nincs, Magyarországon a gyerektartás meg ált. arra se elég, hogy a gyerek kajáját 2 hétre fedezze. Rendszeresen tárgyalok ilyen ügyeket, ha nem jó anyagi helyzetű szülőkről van szó (ami ritkább) 10-30 e Ft, a gyerektartás leggyakrabban. Őszintén, az mire elég? Egy jó pár cipő 10-nél kezdődik amit fél év múlva kinő a gyerek. Betegség esetén ti mennyit hagytok a patikába, csak mert én tegnap voltam és nem keveset kellett otthagynom pár szem antibiotikumért. Nézzük már a tényeket, hány olyan házaspár van akinek nem terhelt az ingatlana? Azon aztán jó osztozkodni...mindegy ezt még lehetne folytatni, lényeg hogy ez nem fekete vagy fehér. Van mikor a nő nyer a váláson van mikor a férfi. Ha pedig valaki aggódik köthet vagyonjogi szerződest nem egy buta dolog. És bevettebb mint itt sokan hinnék. (Vállalkozóknak külön ajánlom)

Ezzel nem a nőket akarom védeni csak a kérdező úgy szájal, hogy gőze sincs a válásokról Magyarországon. Így kijelenteni pedig, hogy a nőknek nem kell félni a válástól szimpla ostobaság.

2015. aug. 22. 18:41
 27/34 A kérdező kommentje:

Érdekes, a "kedves" ügyvédnő nagy biztossága abban, hogy a nők is néha veszítenek a válásokon. Valahogy nemigen látok elvált női hajléktalanokat, de biztos szelektív vakságban szenvedek.

Tudtommal a vagyonjogi szerződés ettől nem menti meg a férfit és olyat sem lehet aláíratni, hogy a nő nem követel gyerektartást(hisz az nem is az övé, nem mondhat le róla), tehát utólag és visszamenőleg is lehet kérni.

A gyerekes nőt lakásból nem lehet kitenni, a férfit minden további nélkül.

Ezek mind hazugságok, ügyvédnő?

rövidebben: létezik olyan megtámadhatatlan szerződés, ami megvédene attól, hogy váláskor elvegyék a lakásomat, amit én vittem be a házasságba, miközben az asszony semmit sem, de született egy gyerek?

2015. aug. 22. 19:08
 28/34 anonim ***** válasza:
88%

Nézd bármit mondok mivel neked a nő ellenség úgyis kiforgatod. Mellesleg a jogász stimmel, de nem vagyok ügyvéd.

A kérdésedre visszatérve meg persze, mint az élet úgy a szerződés se ilyen egyszerű. Sokmindentől függ, a tulajdonjog amúgy nem veszik el.

Ugyanakkor meddőnek érzem a vitát tekintettel arra, hogy ismerem a hozzáállásod más kérdésekből és mivel nő vagyok utálatod tárgya. Így ha olyat mondok ami nem tetszik vagy nem a te igazad támasztja alá akkor szerinted hazudok. Igen, ilyen is volt már. Úgyhogy a helyzetet ismervén minek strapáljam magam? Beszéltünk már más kérdés alatt is, pont annyira voltál vevő az érvekre mint a kenyérsütő gépem. Annyit mondtam, hogy nem minden fekete és fehér. Te úgy állítod be a válást mint a nő győzelmét holott ez nem így van. Egy sokéves házasság lezárása megviseli a feleket sokszor érzelmileg jobban mint anyagilag. Nem bántásból, de érted egyáltalán amit beszélek? Vagy mivel nő mondja természetesen megfontolást se érdekel?

2015. aug. 22. 19:54
 29/34 A kérdező kommentje:

Értem.

Üres frázisok, általánosítás, személyeskedés, de a kérdésre nincs válasz.

Sztem is meddő vita, szóval megköszönöm az eddigi válaszaidat.

Szép estét!

2015. aug. 22. 20:23
 30/34 anonim ***** válasza:
A lakásos kérdésre engem is érdekelne a válasz, bár alighanem a kérdezővel ellentétes választ tartom helyesnek: akár házasság, akár élettársak, ne lehessen kirakni a közös gyereket az utcára, akkor sem ha a lakás a másik fél tulajdona (de persze a tulajdonjog ne változzon).
2015. aug. 23. 01:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!