Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párodnak fontos a templomi esküvő, de te nem vagy megkeresztelve, a kedvéért belemennél?
A párom meg van keresztelve és neki fontos is, hogy legyen templomi esküvőnk. Én nem vagyok megkeresztelve, nem is vagyok igazán hívő, tehát nekem igazából mindegy, de a kedvéért szívesen vállalnám.
Nekem nem oszt, nem szoroz az egész, de látom, hogy neki számít és úgy érzem, hogy ha neki ez valóban ennyire fontos, hogy Isten áldását kérje, akkor nekem is az. Nem Isten miatt, meg a templomi hacacáré miatt, hanem a párom miatt.
Viszont megkaptam már hívő ismerősöktől, barátoktól, hogy ez így képmutatás a részemről, mert minek kell templomi szertartás, ha én úgyse hiszek benne...
Ti mit gondoltok?
27-es, neked köszönöm szépen a választ. :)
Utolsóhoz még egy mondat.
"A templomi eskuvon igered keresztenynek neveled a gyerekeket elfogadot oket ha isten kuldi
Hogyan neveled keresztenynek ha te nem vagy az??"
Először is, a gyerekeinket együtt fogjuk nevelni. Lehet, hogy én nem tudom őket kereszténynek nevelni, de elvileg lesz nekik apjuk is. Azért megoldható a dolog.
Elfogadni meg miért ne fogadnám el őket? Kifejezetten örülni fogok, ha majd bővül a család. :)
Na, szóval továbbra is úgy gondolom, hogy ha a párom kedvéért megteszek valamit, ami nekem nem okoz különösebben gondot vagy problémát, az még nem bűn. Itt írták többen is, hogy úgy is lehet templomi esküvőnk, ha én nem vagyok megkeresztelve, s ebben az esetben nekem nem kell megesküdni a feszületre, csak magáról a házassági szándékomról kell majd nyilatkoznom. Erre a kérdésre, hogy akarom-e férjemül, őszintén és tiszta szívből igent fogok tudni mondani. Nos, akkor miért lenne ez részemről hazugság vagy képmutatás?
"Ateista hivo hazassag nem fog mukodni"
A pártól függ, de működhet. Én ismerek is ilyen házaspárt, ahol a nő keresztény, viszont a férfi nem. A nő jár templomba, de nem erőlteti ezt a férfi számára. Nyilván nem látok bele a házasságba, de egy teljesen jól működő kapcsolatban élnek így kívülről.
Annyit még hozzáteszek a félreértések miatt, hogy ha valamelyik fél nincs megkeresztelve, akkor neki ott az oltár előtt nem kell ígéretet tenni a gyerekek katolikus nevelésére, ugyanis ez nyilván értelmetlen lenne egy nem megkeresztelt vagy egy más vallású számára.
De egyébként a legtisztább elmenni és megkérdezni az atyát, aki majd összead titeket, hogy pontosan mi a házasságkötés menete a ti esetetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!