Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párodnak fontos a templomi esküvő, de te nem vagy megkeresztelve, a kedvéért belemennél?
A párom meg van keresztelve és neki fontos is, hogy legyen templomi esküvőnk. Én nem vagyok megkeresztelve, nem is vagyok igazán hívő, tehát nekem igazából mindegy, de a kedvéért szívesen vállalnám.
Nekem nem oszt, nem szoroz az egész, de látom, hogy neki számít és úgy érzem, hogy ha neki ez valóban ennyire fontos, hogy Isten áldását kérje, akkor nekem is az. Nem Isten miatt, meg a templomi hacacáré miatt, hanem a párom miatt.
Viszont megkaptam már hívő ismerősöktől, barátoktól, hogy ez így képmutatás a részemről, mert minek kell templomi szertartás, ha én úgyse hiszek benne...
Ti mit gondoltok?
AZ ige irja ,,felemas igaba fejed ne hajsd,,
Ateista hivo hazassag nem fog mukodni
O vasarnap templomba es hivo tarsakkal te delig akarsz aludni.
O szamara hazassag orok neked felbonthato
O ismeri a kereszteny no feladatait es elvarja toled PL hogy o a csaladfo ,o dont stb stb neked ezek ismeretlenek.
Tehat erkolcsi normak es ertekek eletfelfogas TUL sok az elteres es a buktatok.
Nem ennyire elborult "hívő" a párom, mint amiről az utolsó válaszoló írt. Nem jár minden hétvégén templomba, nem hitgyülis, és nem kell minden vacsora előtt elmormolni egy Miatyánkot, hogy hálát adjunk az ételért... Félreértés ne essék, nem egy vallási fanatikushoz készülök hozzámenni ateista nő létemre. Nem forog az egész élete a vallás körül, és nyilván ő sem úgy él, hogy szó szerint követi a Bibliát (lásd.: házasság előtti szex, együttélés és társai...), csak fontos neki, hogy az esküvőnk hivatalosan meg legyen áldva.
De sokan úgy csinálnak itt, mintha manapság nem lenne természetes, hogy a vallásban is vannak ilyen "átmenetek". Komolyan, mintha csak fekete vagy fehér lenne minden, hogy vagy szó szerint a szentírás szerint él valaki vagy ha nem, akkor az nem is rendes keresztény.
Attól még, hogy nem térdepel minden vasárnap a templomban, attól még miért ne hihetne Istenben? Miért ne szerethetné, hogy megáldják a házasságunkat egy templomi szertartás keretein belül is, csak azért, mert én nem lettem megkeresztelve? Neki fontos, nekem meg mindegy. Akkor miért ne lehetne az ő kedvéért templomi esküvőnk is, ha neki ennyit jelent?
Egyébként szerintem nem attól lesz valaki jó keresztény, hogy A-tól Z-ig betart mindent... nem ez tesz valakit hívővé. És egyszer egy barátom azt mondta, van különbség a vallás és a hit között.
Akkor a parod nem hivo pont
amit leirtam nem fanatizmus hanem az alap ha valaki hivonek mondja magat
parod max Istenfelo ennyi de hat az ordog is feli istent
minden heten egyszer templom nagyon messze van a fanatizmustol
A lényeg az, hogy a párod hisz Istenben és fontosnak érzi a templomi esküvőt, te meg nem hiszel.
Na most ha neked ez komoly erkölcsi problémát okoz, nem mész bele, ha nem okoz és végül is neked olymindegy, akkor meg belemész.
Úgyis ahány ember, annyiféleképpen látja ezt.
#24-es válaszolónak köszönöm, szerintem ez pontosan ilyen egyszerű, ahogy leírtad. :)
Neki fontos, nekem mindegy. Szóval miért ne lehetne? Igaz? :)
Ne hagyd magad lebeszélni, nagy örömet okozol ezzel a párodnak. A római katolikus egyház azt vallja, hogy nem kell, hogy komolyan gondold, az Ő esküje akkor is érvényes lesz, ha totál ateistaként csak ott állsz. És ez itt a lényeg. Hogy Neki (!) legyenek templomi esküje. Ehhez nem kell, hogy Te is hívő legyél. Ez nem képmutatás, hanem gesztus a részedről. Megadod Neki, amire vágyik.
Hívő keresztényként nekem az a véleményem, hogy én inkább örülök, hogy valaha lesz közöd az egyházhoz.
Sok boldogságot!
a legtobb hitet nem gyakorlo standart szoveget daralod kerdezo ,,hinni otthon is lehet,, persze csak a biblia nem ezt mondja dehat te ezt nem tudod honnn is tudnad.
nem is fontos allj ki es hazudj egy jo nagyot mindenkinek hatha kapsz aldast a hazugsagra
A templomi eskuvon igered keresztenynek neveled a gyerekeket elfogadot oket ha isten kuldi
Hogyan neveled keresztenynek ha te nem vagy az??
"a legtobb hitet nem gyakorlo standart szoveget daralod kerdezo ,,hinni otthon is lehet,, persze csak a biblia nem ezt mondja dehat te ezt nem tudod honnn is tudnad."
Sose jártam hittanra, a Bibliát is csak a gimis irodalom órai tanulmányaim során forgattam, amúgy nem. Jól írtad, honnan is tudhatnám? Mivel nem vagyok hívő, nem is gyakorlom a hitet, én nem tudhatom, de így látom kívülállóként, reális szemmel. És én elfogadom, ha neked az kell, hogy eljárj a templomba, mert úgy érzed helyesnek. De azt is elfogadom, ha valakinek meg nem kell ahhoz templom, hogy higgyen valamiben és nem megy el oda csak azért, mert "a Biblia azt mondja". Mindenesetre nem fogok ezen leállni vitatkozni.
"allj ki es hazudj egy jo nagyot mindenkinek hatha kapsz aldast a hazugsagra"
Nem az áldásért csinálom, de ezt már többször is leírtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!