Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párodnak fontos a templomi esküvő, de te nem vagy megkeresztelve, a kedvéért belemennél?
A párom meg van keresztelve és neki fontos is, hogy legyen templomi esküvőnk. Én nem vagyok megkeresztelve, nem is vagyok igazán hívő, tehát nekem igazából mindegy, de a kedvéért szívesen vállalnám.
Nekem nem oszt, nem szoroz az egész, de látom, hogy neki számít és úgy érzem, hogy ha neki ez valóban ennyire fontos, hogy Isten áldását kérje, akkor nekem is az. Nem Isten miatt, meg a templomi hacacáré miatt, hanem a párom miatt.
Viszont megkaptam már hívő ismerősöktől, barátoktól, hogy ez így képmutatás a részemről, mert minek kell templomi szertartás, ha én úgyse hiszek benne...
Ti mit gondoltok?
Az a lényeg, hogy a párodért teszed. A többi meg nem fontos, ne törődj senki más véleményével. Tisztelet neked, hogy megteszed a szerelmedért.
Boldogságot nektek! :)
1. Nem kell megkeresztelkedned, hogy lehessen templomi esküvő (csak egyes kötekedő papok kekeckednek emiatt, olyan paphoz kell menni, aki rendesen ismeri az egyházjogot és nem él vissza a helyzetével).
2. Ne keresztelkedj meg, ha nem érzed magadénak azt a vallást, és amúgy nem ebben neveltek és nem kereszteltek meg a megkérdezésed nélkül csecsemőként. Ha már felnőtt vagy, tudod, hogy neked jelent-e ez a hitvilág valamit vagy nem.
Ha ateista vagy, akkor nyugodtan szerintem. A karácsonyt is megünneplik az ilyen emberek. Nem jelent neked semmit, csak egy szép gesztus.
Akkor lenne dilemma, ha egy másik vallás tagja lennél.
Én meg vagyok keresztelkedve, nekem mindenképp fontos volt, hogy Isten előtt esküdjünk meg. A férjem is meg van keresztelve, de ő szkeptikusabb, nem hívő, de nem is egyértelműen istentagadó.
Nekünk volt templomi esküvőnk, bár én nem erőltettem annak idején, csak megkérdeztem, ő hogy áll ehhez a témához? Megértettem volna azt is, ha úgy érzi, ez bántaná a lelkiismeretét.
Viszont azt hiszem, templomi esküvő nélkül én még ma sem érezném magam házasnak, hiába nem ez számít hivatalosnak.
Elég nehéz kérdés ez, csak te dönthetsz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!