Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, Lányok! Ti mit gondoktok a nyitott házasságról?
Mondjuk, nem házasságban, de egyszerű párkapcsolatban már kipróbáltam a dolgot. Bírtam is vagy egy hétig :D Szakítottam az akkori pasimmal. Nekem ez nem volt pálya, nagyon izgalmas és jó dolog sok más emberrel lefeküdni, randizgatni, de valahogy nem őszinte, nem felszabadult érzés ez, ha van melletted valaki, akivel kölcsönös érzelmeken alapul mindez, és én feleslegesnek érzem akkor, ha őszintén szeretem a másikat. A múltban ezt csak azért "tudtam" megtenni (a szakítás az után jött el, amikor lefeküdtem valaki mással, az akkori barátom tudtával és áldásával, úgymond), mert már nem voltam szerelmes, nem kötődtem, és valahol véget akartam vetni az egésznek, csak még nem tudatosult bennem. Nálam a kizárólagosság oda-vissza működik: őszinte szerelem, törődés esetén én magam sem tudok másra ránézni, nemhogy szexelni, és nyilván ha szeretem a párom, nem tudnám elviselni, hogy ő mással szexel. Magamból kiindulva akkor kijelenteném, hogy ő nem szerelmes, és így nincs értelme tovább együtt lennünk, menjen isten hírével.
Én ebben az esetben határozottan azon a véleményen vagyok, ha meg is teszi, azt titokban tegye, bizonyosodjon meg róla, hogy én SOHA nem jövök rá, semmilyen forrásból, és tudja lerendezni a maga lelkiismeretét, ne a bűntudata árulja el. 30-40 év kizárólagosság alatt előfordulhat olyan, hogy partnercserére vágyik, és ha én nem leszek ebben társ, akkor csak egy ilyen kis izgalomkeresés miatt feleslegesnek érezném a bántást, a szakítást és válást, ami ezt követné. Természetesen mindez csak akkor áll, ha 1-1 alkalomról beszélünk, és kizárólag szexről szól az egész, nincsenek érzelmek. De azt biztos nem tudnám, mint amit az egyik válaszoló csinál, hogy be is számolnak róla. Minden ilyen jellegű szava késként döfne a szívembe. Hogy poétikus legyek. Nem tudnám elviselni a tudatot, és így ha már csinálja, akkor csinálja titokban.
szerintem a házasság lényege az életre való elköteleződés valaki mellett.
Most már lassan mindenfajta kapcsolat lehetséges, miért nem választanak más kapcsolati formát azok, akik nem bírják a kizárólagosságot?
Azért is van ennyi válás, mert minden és mindenki azt súlykolja, hogy ha nem vagy tökéletesen elégedett a "termékkel", vidd vissza a boltba, majd ott kicserélik.
Csakhogy az emberi kapcsolatok nem ilyenek.
8-as!Le a kalappal előtted az őszinteségedért!
Ettől függetlenül én úgy gondolom ahol mély,letisztult érzelem van két ember között ott a nyitott házasság nem működhet ill.nem juthat el gyakorlati szintig.
Egy jól működő kapcsolatba kell,hogy legyen egészséges féltékenység.
F40+
Szerintem nincs benne semmi kivetnivaló, ha az érintettek kölcsönösen el bírják fogadni, hogy a másik egy szabad ember :) Van egy ismerősöm aki így él, és abszolút boldog.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!