Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki magyarázza már el nekem mi a túrót csináljak a férjemmel? (házimunka kérdés. )
Ma megint kiakasztott teljesen a házimunkával kapcsolatban. Tudni kell rólunk, hogy ő minden nap 1 órával korábban ér haza, péntek meg csak fél napot dolgozik. Én sokszor túlórázom is (neki gyakorlatilag soha nem kell), és heti 2x továbbképzésre járok.
A házimunka így van felosztva:
én: bevásárlás, mosás, teregetés, ruhák elpakolása, vasalás (ebből mondjuk nincs olyan sok), fürdőszoba, mosdó, wc tisztántartása (tehát heti rendszerességgel wc pucolás, kádsikálás, tükör, stb.)
ő: konyha rendbentartása (a mosogató és a pult letörlése gyakorlatilag, mivel mosogatógép van, + havi 1x rendszerességgel sütő tisztítás, de ez mondjuk olyan évi 2x szokott előfordulni), az üvegfelületek letörlése és portörlés, szemét levitele és 2-3 hetente fűnyírás.
Robotporszívó van, így porszívózni nem kell. Főzni felváltva szoktunk, bár én jobban szeretek.
Na most amin felhúztam az agyamat az volt, hogy a mosogató megint mocskosan állt (ételdarabok benne, stb.), és megkérdeztem, hogy miért nem szólt. A reakciója előbb az volt, hogy 10 percig tussolta az ügyet - nem ő volt, hanem én - jó vicc, szerda óta nem főztem, mert csütörtök étteremben voltunk, péntek pedig továbbképzésen voltam - majd nagy lassan bevallotta, hogy arra várt, hogy vegyem észre és én takarítsam el!! Merthogy szerinte pofátlanság, hogy ő ennyi mindent csinál, és hogy nemigaz, hogy én nem tudom rendberakni a konyhát (ahányszor főzök, rögtön eltakarítok magam után!). Megkérdeztem, hogy nem lett volna-e egyszerűbb szólnia, hogy nem volt kedve, takarítsam már ki légyszíves, de szerinte nem, ezt nekem észre kell vennem, és nem az ő hibája.
A kérdésem az, hogy MI A FENÉVEL tudok érvelni egy ilyen embernek, hogy azt a 3!! dolgot, amiben megegyeztünk csinálja meg??? A helyzet egyre rosszabb, korábban rendszerető, alapos ember volt, aki mindig megcsinálta a tennivalókat, ma már ha megkérem, hogy segítsen kiteregetni hisztizik, hogy nem az ő dolga. De a saját "dolgát" sem csinálja meg, sőt, van képe engem hibáztatni, ha nincs megcsinálva... (és nagyon jól tudja, hogy miben egyeztünk meg!)
Tippek, valaki?? Én ezt már nem bírom, a számat se nyithatom ki lassan, hogy rakja már el ezt vagy azt, mert ahelyett, hogy "oké/mindjárt" azt kapom hogy "rakd el te egyébként is a te hibád"...minden az én hibám lassan...
#9-! Ja, hogy 7 év...az kritikus időszak amúgy is...
Én is azt mondom, ha fel van osztva a dolog: tartsa be.
Azt nem értem, mi a te hibád?
és, ha az ember megkéri a házastársa valamire, azt megcsináljuk, - ez szerintem alap.
Fogalmazzunk úgy, hogy mostanában "minden" az én hibám. Az ilyen jellegű hibáztatások nem magától jönnek, hanem rendszeresen akkor, ha megkérem, hogy csinálja meg a dolgát. Valahogy mindig azt próbálja meg kihozni, hogy eleve én csináltam rendetlenséget vagy nekem kellett volna elpakolnom. Szóval sumákol meg apróságokon hazudozik.
Nagyon zavar, mert tényleg hosszú ideig nem voltak ilyen problémáink, és mindig számíthattam rá. Egyszerűen elkeseredett vagyok, mert nem azt az embert látom magam mellett, akihez hozzámentem.
13. Az én férjemmel az a baj, hogy egy kis sértődős idióta lett belőle az utóbbi időben. Tegnap, amint összevesztünk ezen, és nem adtam alább - hogy az ő dolga - bevonult, magára zárta a hálót és ki sem jött magától. 2x szóltam neki, hogy most már elég lesz a hülyeségből...
Valamikor este 10-kor aztán megéheztem, főztem, és mivel nem bírtam a konyha látványát, kitakarítottam.
Na ezután elő is bújt és jött a bűnbánó arckifejezésével, hát elküldtem a sunyiba! Egész este ez ment, hogy de ő ölelgetni akar meg mittudomén. Hát ölelgesse a párnáját, ha ekkora f***sz.
Az egészben amúgy az a legröhejesebb, hogy 3 éve pl. félmunkaidőben dolgoztam (nappali tanfolyam mellett nem ment máshogy), akkor jóval többet megcsinált a háztartásban, bevásárolni is együtt mentünk... most feleannyi időm sincs, de minden az én dolgom legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!