Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kötelességem elvégezni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kötelességem elvégezni a házimunka felét akkor is, ha a férjem mániákus?

Figyelt kérdés
Én vagyok a nő, és elhihetitek nem vagyok igénytelen, szeretem a rendet, tisztaságot, de amit a férjem csinál, vagy akar csinálni, az már beteges! Mindketten dolgozunk napi 9-10 órákat, úgyhogy fáradtak vagyunk de természetesen napi szintű házimunkákat, mint főzés, mosogatás, mosás, söprés, mindig szépen megosztottuk és megcsináltuk. Szerintem munkából hazaérve fáradtan ennyi bőven elég napi szinten. A férjem viszont egyszerűen betegesen rend és tisztaságmániás, az alapvető feladatokon kívül képes munka után este neki állni ablakot pucolni, függönyt mosni, csempét súrolni, és még sorolhatnám, ezeket minden héten megcsinálja, a padlót fel kell mosni 2 naponta HIPÓS vízzel, tükröket MINDEN NAP megpucolni, 2 naponta lemosni a bejárati ajtót, és cserélni a lábtörlőt! Cipőket minden este vizes szivaccsal áttörölni, heti 1szer kisikálni. Minden nap porszívózni. Heti egyszer konyhaszekrényből mindent kipakolni és lemosni a polcokat. Igazából holnapig is sorolhatnám hogy mennyi teendő van (legalábbis őszerinte), de nem is ez a lényeg, mert már ott tartok hogy nem érdekel, hogy ő mit csinál, de ha én dolgom végeztével (azaz miután hazaértem a munkából, megfőztem és elmosogattam, meg mondjuk felsöpörtem), végre bevetem magam az ágyba, akkor elmond mindennek, hogy hogy nő létemre milyen lusta vagyok és hogy egy normális kapcsolatban a felek felezik a házimunkát, ő is ugyanannyit dolgozik mint én, szóval nekem kötelességem elvégezni a felét, nem rá hagyni mindent. Szerinte itthon mindent ő csinál egyedül, meg bla bla bla, hallgathatom napestig szóval általában nekiállok én is és csinálom. Igazából nem hibáztatom mert egyre jobban úgy érzem, hogy ez tényleg valami betegség, vagy mentális probléma nála, sokszor rajtakapom hogy pl zuhanyzás közben mossa a csempét vagy fogmosás közben pucolja a fürdőszoba tükröt (mondjuk reggel 5.30kor kómásan, mikor normális ember még élőhalott üzemmódban van). Szóval nem ítélkezem felette ő viszont állandóan úgy állt be engem, mint egy végtelenül lusta, kényelmes nőszemélyt, aki meg se akar mozdulni csak feküdni, pedig ez nem igaz. Kérdésem lényegében annyi lenne, hogy szerintetek egy normális kapcsolatban, ahol a felek ugyanannyit dolgoznak, viszont a rendre és a tisztaságra való igény nem ugyanaz (tehát engem nem zavar ha nincs minden nap lemosva a csempe a zuhanyban), akkor is kötelességem kivenni a férjem által "gyártott" házimunkából a részem? Azaz a felét ugyebár, mert elvileg úgy igazságos... Ti megtennétek vagy hallgatnátok minden nap, hogy "lusta dögök" vagytok?
2015. jan. 13. 18:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
8%
Én is pont ilyen vagyok. De ezért nem érzem magam mániákusnak. Amit leírtál az az alap. Ennél csak több lehet a napi házimunka.
2015. jan. 13. 18:33
 2/27 anonim ***** válasza:
87%
Adj a férjednek egy Red Bullt.
2015. jan. 13. 18:39
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Első, attól, hogy ez neked alap, még beteges tisztaságmánia. Nincs vele baj, ha nem akarod másra is rákényszeríteni. Kérdező, a párod nem fog megváltozni. Nem vagy köteles követni őt a hülyeségeiben, és nem vagy köteles szó nélkül tűrni, hogy igénylennek és lustának nevez, de nem nagyon tudsz ellene mást tenni, mint otthagyod. Nem az első házasság lenne, ami valami mánia miatt megy tönkre.
2015. jan. 13. 18:39
 4/27 anonim ***** válasza:
88%

Napi szinten porszivózás meg ablakpucolás az már beteges !

Mi is rendet tartunk itthon, lehet azt nem folyton sikálgatások nélkül...

2015. jan. 13. 18:43
 5/27 anonim ***** válasza:
91%
Végig se bírtam olvasni, ez beteg. Menekülj. Addig, míg nincs gyerek! Ebből a házasságból neked boldogság nem terem.
2015. jan. 13. 18:44
 6/27 anonim ***** válasza:
8%

Jaj de imádnék egy ilyen férjet :)

Van, ami túlzás egyébként, de vannak olyan dolgok, ami szerintem is tök normális, sőt szükséges. Pl. cipőket megpucolni minden este, ablakokat letörölni minden héten, kétnaponta felmosni.

2015. jan. 13. 18:47
 7/27 anonim ***** válasza:
91%

Én biztos megmondanám neki a helyedben, hogy neked nincs igényed nagyobb tisztaságra, mint amennyit magadtól megcsinálnál, és hogy ne kényszerítse rád az ő normáit. Nyugodtan takarítson, ha annyira sok benne az energia a nap végén. Ha ezek után is kiakad rád, és lusta dögnek nevez, akkor ajánld fel, hogy elmész vele egy pszichológushoz, mert tényleg nem normális, hogy munkából és házimunkából álljon valaki élete. Márpedig, ha rajta múlik, ilyen lesz mindkettőtök élete.

Nekem a rendre, barátomnak a tisztaságra van nagyobb igénye, mi így osztjuk el a munkát, és nem nevezzük lusta dögnek a másikat, amiért nem ugyanazok az igényeink.

2015. jan. 13. 18:47
 8/27 anonim ***** válasza:
50%
Baaszod te mentél hozzá, tudtad mit vállalsz. De szerintem ismerd be, hogy elkurtad és baromi gyorsan válj el.
2015. jan. 13. 18:52
 9/27 anonim ***** válasza:
56%

A férjed csak úgy érzi jól magát ha sterilnek látja a környezetét. Sokan vannak így. Egy barátnőm például képes egy héten háromszor függönyt mosni. Ugyan azokat a függönyöket, mert szerinte gyorsan porosodik.

Gondolom téged nem zavarna ez a mániája, ha nem érzelmi zsarolással próbálkozna téged is befogni a végeláthatatlan sika-mikába.

2015. jan. 13. 18:53
 10/27 anonim ***** válasza:
93%
Anyám is ilyen, mániákus takarító. Mondjon aki amit akar, ez betegség.
2015. jan. 13. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!