Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mostani 18-25 éves fiatalok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostani 18-25 éves fiatalok, ti hogy vennétek fel a férjetek nevét házasság után? Férfiak elvárnátok?

Figyelt kérdés

XY-né Y X vagy kötőjellel mindkét vezetéknév? vagy csak a férj vezetékneve vagy Nagy Béláné vagy hogyan?

A gyerek vezetékneve hogy lenne? csak a férj neve vagy kötőjeles?

Külföldön van olyan is, hogy két vezeték névből egy harmadikat generálnak.. Magyarországon is létezik ez a forma ?

2015. máj. 29. 16:15
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Azt én sem értem miért van sok válasz le pontozva ... tovább kél siklani ha nem egyezik a vélemény. Ha meg igen akkor nyomj zöldet vagy semmit :) én is ezt teszem
2015. máj. 30. 15:57
 22/30 anonim ***** válasza:
23%
Nálunk mindenki felveszi a férje nevét. Kovács Lajosnak Kovács Margit a felesége. Szerintem ez így szép, ha külföldön jársz nagyrészt így csinaljak, csak nálunk van ez a bolondság, hogy száz variáció van. Meg az milyen mar, hogy egy nő férfi keresztnévvel élje le az életet, Kovács Lajosné. Ez a legcsunyább szerintem. Válaszokra reagálva meg látom sokan nek akarnak gyereket, ez nagyon szomorú, milyen család lesztek így? Ennyire nincs felelősség tudatok? Nem baj, hadd szaporodjanak a cigók, megérdemeljük. Azt ne mondjátok, hogy a pénz miatt mert az baromság.
2015. máj. 31. 08:11
 23/30 anonim ***** válasza:
58%
#22 mi közöd neked ahhoz, hogy ki akar gyereket? én nem szeretem a gyerekeket, nem vagyok anyánal való, csak társadalmi nyomásból meg nem szülök. felelősségtudat? nálam ez a felelős döntés, nem vágyok gyerekre, nem nekem való, és nem potyogtatok le párat csak azért, hogy legyen. másnak lehet, hogy minden álma, hogy szüljön, de köszönöm, én nem kérek belőle. egy szép család leszünk a párommal, és a rengeteg állatunkkal.
2015. máj. 31. 09:30
 24/30 anonim ***** válasza:
érdekes ez a psihológia, neked nem kell gyerek, de azért körbe veszed magad millió álattal, nem érdekes? szükséged van arra, hogy szeretetet adj és kapj, de a gyereket megpróbálod pótolni álatokkal.
2015. máj. 31. 10:47
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

nem érted meg, hogy nem szeretem, sőt durván fog hangzani, de egyenesen utálom a gyerekeket? :D nincs rá szükségem, nem nekem való. taszít a gondolat, hogy valaha is terhes legyek, szüljek és gyerekem legyen.

az állatokat ellenben imádom kiskorom óta, velük is foglalkozom :) van hozzájuk érzékem, közel állnak a szívemhez, legyen az kicsi vagy nagy.

ha te utálod a kutyákat, nem lesz kutyád. miért baj neked az, ha én, mint nem anyának való ember, nem akarok szülni, és nem vágyam, hogy anya legyek?

2015. máj. 31. 10:54
 26/30 anonim ***** válasza:

Egyetértek az útólsóval. :D Nem mindenkinek való gyerek. Én is szeretem az állatokat de az a gondolat, hogy gyerekem legyen, hogy szüljek egyszerűen taszít. Nincs bajom a gyerekekkel csak ne jöjjenek a közelembe. XD Ha érezném, hogy tudok anya lenni akkor vállalnék gyereket, de nem érzem. És most jöjjön a rasszista megnyilvánulásom: Az összes r**adt, undorító cigányfajzatot el kéne köttetni a jó édes anyjukkal együtt, hogy ne szaporodjanak! Bár a legjobb a gáz lenne...

(És most kapni fogom a kommenteket, hogy nekem tényleg nem való gyerek. :D)

2015. máj. 31. 14:41
 27/30 anonim ***** válasza:

Nem értem azokat akik szidják azokat a nőket/férfiakat akik nem akarnak gyereket.

Most komolyan kinek jó az, ha nem akarja de mégis kipottyant egy-két gyereket mert "azt úgy kell".

Az életét elcseszi, mert minimum 18 évig olyasmit kell csinálnia amire sosem vágyott. Szerencsétlen gyerek meg úgy nőne fel, hogy végig érzi csak egy kolonc a szülei nyakában.

Micsoda idilli, békés család....

2015. máj. 31. 15:01
 28/30 anonim ***** válasza:

Háh, pont ez az én dilemmám is. :) Párommal a minap beszélgettünk erről. Ő úgy szeretné, ha a teljes nevét felvenném, ha elvesz (Nagy Béláné Tóth Piroska - nem így hívnak ofkorsz, csak a példánál maradva :D), de szerintem ez olyan bután hangzik, meg mindenhol ezt így leírni, hosszú is, előnytelen is...

Nekem a kötőjeles Nagy-Tóth, vagy anélküli Nagy Tóth verzió nem tetszik, bár van olyan név, amivel ez jól hangzik, de a miénkkel pont nem.

Egyszerűen Nagy Béláné biztos nem lennék, az az édesanyja, nem én :), nekem Nagyné Tóth Piroska tetszik, de azt meg ő szólta le, hogy nem hangzik jól.

Nagy Piroska sem lennék, szeretem a saját vezetéknevem is, meg abból nem látszik, hogy férjezett vagyok. :)

Szóval, emiatt nálunk lesz még néhány meccs, mire elvesz. :)

De ha egyszer gyerekeink lesznek, ők biztos, hogy az ő nevét kapják. Nekem is elváltak a szüleim, de nem gondolom, hogy ilyentől való félelem miatt kellene a saját nevemet adnom nekik. Plusz ebbe ő sem menne bele, "hagyományos" családból származik, ahol szokás továbbvinni a férfi nevét. :) Így is nekem kedvez azzal, hogy a keresztnevét nem vagyok hajlandó megtartani elméletben sem. :D Nekem az nagyon nem tetszik, hogy minden férfit (nőt) ugyanúgy hívnak egy családban, mert kell és kész. Az én gyerekeimnek legyen saját neve. :)

2015. máj. 31. 15:13
 29/30 anonim ***** válasza:

Én majd Kovács Istvánné Szabó Margit szeretnék lenni (nem ezek a neveink), mert ebben minden benne van. Ja igen, hosszú. Nekem pont azért tetszik. A gyerkőc csak az apja vezetéknevét fogja viselni (úgy tudom, hogy ha én -né vagyok, akkor nem is lehet a gyerek kötőjeles, de javítsatok ki, ha tévedek), nekem annyira nem tetszenek a kötőjeles nevek, meg a mi neveink nem is hangzanak jól együtt.

25/N

2015. máj. 31. 23:19
 30/30 anonim ***** válasza:
És hogy fognak szólítani, István néni?
2015. jún. 2. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!