Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostani 18-25 éves fiatalok, ti hogy vennétek fel a férjetek nevét házasság után? Férfiak elvárnátok?
XY-né Y X vagy kötőjellel mindkét vezetéknév? vagy csak a férj vezetékneve vagy Nagy Béláné vagy hogyan?
A gyerek vezetékneve hogy lenne? csak a férj neve vagy kötőjeles?
Külföldön van olyan is, hogy két vezeték névből egy harmadikat generálnak.. Magyarországon is létezik ez a forma ?
Kötőjel nélkül. A párom azt mondja, hogy a szép vezetéknevet nehogy eltüntessem a nevem elől, de én szeretném az övét is a magaménak tudni, így kötőjel nélkül, előbb az övé, utána az enyém, utána a keresztnevem. (Az övé tök hétköznapi.)
A gyerekünk vagy csak az övét kapná, vagy, mint az enyém, ezt még nem tudjuk :)
Én sehogy. Ha a párom nagyon ragaszkodna hozzá, akkor kötőjelesen, de szerencsére nem várja el. Szeretem a nevemet úgy ahogy van, nem szeretnék rajta változtatni. Nem ettől fogjuk egymást jobban szeretni, ő sem akar engem "megjelölni". Nekünk ez nem fontos.
Gyereket nem tervezünk de ha mégis lenne, akkor a kötőjeles megoldás jönne szóba.
Amit írtál, hogy külföldön a 2 névből csinálhatnak egyet vagy választhatnak egy teljesen más 3-at, ez Magyarországon nem elfogadott.
25/L
én nem nagyon akarok házasodni, de gondolkoztam már rajta.
a lánykori nevemet is megtartanám szerintem, szóval mondjuk Nagyné Kovács Piri, vagy Nagy Kovács Piri. inkább az utóbbi verziót preferálnám, de a jelenlegi barátom nevével ez nem olyan jó. a lánykori megtartása mellett az is érvelne, hogy a testvérének ugyan az a keresztneve, mint az enyém, és érdekes lenne, hogy ő is Nagy Piri meg én is.. :D csak Nagy Gézané nem akarnék lenni, van saját keresztnevem.
Ha megy a neve a keresztnevemhez akkor felvenném azt és lennék Kovács Katiból Nagy Kati.
Ha a párom neve nem illene a keresztnevemhez, akkor megtartanám a vezetéknevem.
Né nem lennék semmilyen formában, a kötőjeles verzió sem jön be annyira, de az még egy elfogadható opció számomra.
20/L
Én nem vettem föl a férjem nevét és nem is volt elvárás. A gyerekeink az Ő vezetéknevét kapják majd.
25/N
X-né Y Z formájában fogom felvenni a párom nevét.
Nem várná el, de jól esik neki. :) A gyerekek pedig az ő vezetéknevét fogják kapni.
Mi ebben nőttünk fel, és nem érzek rá késztetést, hogy változtassak rajta. Teljesen rendben van számomra, a párom számára pedig nem is kérdéses, hogy oké.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!