Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek rendben van, hogy férjek és feleségek anyának-apának hívják egymást?
Ha van gyerek, és az ő jelenlétében szólítják így egymást, akkor szerintem ezzel nincs semmi gond.Mi is így hívjuk olyankor egymást.
De azt nem tudom elképzelni, hogy pl. szex közben apának hívjam a férjemet...
Nekem se tetszik. Tesómék is gy szólítják egymást, mikor mondja tesóm, hogy anya, mindig azt hiszem a mi anyánknak szól...Peidg a gyerekük már 7 éves, szóval nem mondhatják, hogy a gyerek miatt.
Ismerek olyan párt is, akik már akkor is így szólították egymást, mikor még nem is voltak gyerekeik. Na ez aztán gáz!
"a lényege annyi, hogy pélául ha a férj anyának hívja a feleségét, azzal konkrétan kifejezi, hogy nem nőként tekint rá, hanem a gyermekei anyjaként"
Ha még csak a gyermekei anyjaként, ami igaz is. De általában ilyenkor a partnerrel a saját szülőjét pótolja, a gond az, hogy nem felnőtt-felnőtt kapcsolatot ápolnak, hanem gyerek-felnőttet, ha meg mindkét fél anyának/apának szólítja a párját, akkor ez feltehetően ide-oda ingadozik, mindketten a szüleiket látják a másikban, és nem kezelik magukat felnőttként (és probléma esetén egymásra hárítják a felelősséget).
Persze nem jelenti azt, hogy ez mindenkire vonatkozik, aki anyának-apának hívja a párját, az csupán egy tünet, a gond, ami mögötte van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!