Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen körülmények között van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen körülmények között van "joga" egy nőnek otthon maradni?

Figyelt kérdés

A kérdés pár napja fogalmazódott meg bennem egy másik kérdés következményeként. Az eredeti kérdés arról szólt, hogy miért kell lenézni a háztartásbeli nőket?

A válaszokból egyöntetűen kiderül, hogy az otthon maradó nők igénytelenek, nincs ambíciójuk, amit csinálnak azt más munka mellett is megcsinálja...stb. (attól most vonatkoztassunk el, hogy függnek-e a férjüktől).

A kérdést nem provokációnak szánom, de érdekelne, hogy mi az a teljesítmény, ami után elismerik valaki otthoni munkáját, és nem egy ingyenélő élősködőnek titulálják.

Amellett, hogy a férje dolgozik (és mondjuk másra nincs ideje), neki mit kell egyedül megoldania ahhoz, hogy ne csak a lesajnálást kapja, amiért otthon van, hanem az erőfeszítéseit is értékeljék.

Tényleg érdekel, nők és férfiak is írhatnak.

2015. ápr. 27. 14:18
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
54%

"A válaszokból egyöntetűen kiderül, hogy az otthon maradó nők igénytelenek, nincs ambíciójuk"-Ezt kinek a válaszaiból szűrted le? Az otthon levő nőkéből,vagy azokéból,akik dolgoznak,és ezt gondolják az otthon lévő nőkről?

Azt hiszem általánosítani,mint bármiben is,ebben is butaságra vall.Biztos,hogy vannak akik ilyenek és biztos,hogy vannak akik nem.

Én nem dolgozom lassan 4 éve.Költöztünk több száz km-t így itt se rokon,sem ismerős nincs,akit megtudnék kérni,hogy a kisebbik lányomat,hozza-vigye iskolába(hegyen lakunk,és főúton kell menni,egy jó 2 km-t,hogy a városig jussunk,ami megint elég gázos,tehát mondjuk kerékpárral életveszélyes lenne,a most 8 évest elengedni)így én itthon vagyok,a férjem dolgozik,átjár a határon.Mi alföldről költöztünk ide,ahol én is dolgoztam,ápolónőként napi 12 órát,anyukám intézte az ovit és a nagyobbnak az iskolát,nagyon sokszor nála is aludtak,mert nem tudtuk máshogyan megoldani a felügyeletüket.Keveset találkoztam én is és a férjem is a gyerekekkel,nagyon-nagyon nehéz volt,sőt inkább nagyon-nagyon rossz.Hisz nem azért szültem őket,hogy hetente másfél napot töltsek velük,és más nevelje őket.

Itt ezen a részen nem furcsa,hogy az anya otthon van a gyerekekkel,és csak a férj dolgozik,először furcsa volt,hogy viszem a gyerekeket iskolába,aztán délben értük megyek,és rengeteg szülő áll az iskola előtt,anyák,akik nem dolgoznak.

Jó az itthon lét,de igazából jó lenne valami részmunkaidős állás,mert ez azért nem elég.Sajnos a szakmámban a részmunkaidő azt jelenti,hogy egy héten nem 4-5-öt 12 órázol,hanem mondjuk kettőt,de olyan,hogy 8-12-ig vagy 8-14-ig dolgozol,olyan nincs,nekünk meg máshogy nem megoldható.

2015. ápr. 27. 18:03
 42/43 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem "jog" kérdése.

Nekem semmi problémám nincs azokkal a nőkkel, akik otthon vannak háztartásbeliként. Ha ez így nekik és a környezetüknek megfelelő, nincs olyan ember a világon, aki érdemben ezt megszólhatná vagy elítélhetné!

Azt lehet mondani, hogy nekem nem jönne be ez az életforma..meg hogy haszontalannak érezném magam... ÉN...meg unatkoznék...és blabla. De ez mind csak az adott személy véleménye, tehát senkinek nincs joga megszólni semmiért sem a másikat. sosem értettem és nem is fogom, hogy miért kell állandóan mások életén fröcsögni sok embernek! Szerintem nem normális dolog...

Amúgy én is voltam pár évig háztartásbeli. Ma már egyéni vállalkozóként dolgozom, de sosem érdekelt egy pillanatra sem senki negatív véleménye. Ugyanis semmit nem ér számomra egy vadidegen szava....

2015. ápr. 27. 18:12
 43/43 anonim ***** válasza:
60%
Nekunk 2 kisgyermekunk van (5,3 evesek). Videken lakunk de csak Budapesten talaltam munkat. A gyes utan mondta a fonokom,hogy vegyem ki a szabimat ami osszegyult majd a munkanapomon a kilepo papiromat iratta velem ala. 7-re viszem a kicsiket az oviba(elobb nem vihetem es mivel ide fognak suliba jarni itt legyenek barataik), 8 orasi busszal megyek Pestre 9-re fenn vagyok fel 10-re beerek. 10-kor kezdek de 14-kor mar indulhatok is,hogy elerjem a 15 oras buszt es 16-ra odaerjek a gyerekekert. 16.30-ra hazaerunk es meg nincs megfozve meg semmi. Ferjem 17-re er haza o a gyerekekkel van. Ezert a munkaert 50 ezret kapok,25 ezer a 2 berletem,10 ezer elmegy kavera es ennivalora. Marad 15 ezrem es szalad a lakas en meg rohanhatok. A ferjem boven keres annyit amennyi nekunk kell es o mondta,hogx nyugodtan maradjak itthon csak mindig hallgattam a mocskolodast es nem akartam,hogy rolam is azt gondoljak,hogy lustasagbol maradnek itthon. Megbantam hisz ahelyett,hogy tanulnek itthon es emellett ellatnam a csaladom este 11 mire mindennel vegzunk es a gyerekekkel sin s sok idom igy torodni.
2015. ápr. 27. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!