Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Manapság már miért nem divat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság már miért nem divat a férfiaknál hogy eltartsák a nőket?

Figyelt kérdés
Szerintem pedig így kellene működnie egy házasságnak.Férj dolgozik,feleség rendben tartja az otthont.Ősemberek is ezt csinálták.Lassan oda jutunk hogy a nőknek kell eltartani a férfiakat.
2015. ápr. 21. 20:08
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy nőnek is meg kell állnia a saját lábán. És ha meghal a férj? Vagy megsérül, és nem lesz képes dolgozni, akkor mi lesz a feleséggel, akinek x évesen semmi munkatapasztalata nincs?
2015. ápr. 22. 15:18
 32/41 anonim ***** válasza:
74%
28: És azk a nők, akik nem szülnek gyereket, illetve AMÍG nem szülnek gyereket, mivel foglalatoskodnak a családotokban? És akik meg sem hzasodnak és egyedül laknak, miből élnek?
2015. ápr. 22. 17:44
 33/41 anonim ***** válasza:
75%

31: Igen, a férfiak sokkal korábban halnak meg, mint a nők.

Mondjuk nyugdíjas mind2, mikor meghal a férfi. A nő még él 15 évet. Miből él? Mert nyugdíja nincsen...

2015. ápr. 22. 17:45
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Ebbe sajnos nem gondolnak bele. :(

Én is ismerek ilyeneket, persze tök jó hogy valaki vezeti a háztartást de mi lesz ha a családfenntartóval történik valami? Vagy ha 1 ember dolgozik és 1 nyugdíjat kapnak akkor meg idős korukra majd nyomorognak 2en?

2015. ápr. 22. 18:33
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
32# Én 37 évesen ismertem meg a férjemet,addig dolgoztam 17 éves korom óta,akkor végeztem el a szakiskolát.Túl voltam már egy házasságon,két gyereket neveltem.Szóval nem éltem mindig így,a férjem családjában van ez a szokás,anyósom,mielőtt megismerte az apósomat,Németországban dolgozott 11 évet,így ő most onnan kap nyugdíjat,azt,hogy a nagyszülőknél hogy volt,azt nem tudom.
2015. ápr. 22. 21:43
 36/41 anonim ***** válasza:
34# Általában akik így élnek,gondolnak a jövőre,nem egy nyugdíjból élnek.Nekünk is van mindkettőnknek nyugdíj megtakarításunk.
2015. ápr. 22. 21:46
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

"Mi van, büdös a munka?"

Ez egy nagyon hülye kérdés, mert a mi barátitársaságunkban a férfiak inkább így gondolják, mint a nők. A fériak sokszor természetesnek tartják, hogy ők a keresők, a nő pedig otthon van, miközben ugyanerre a nők már egyből támadnak, hogy aki ezt csinálja ez egy kitartott szemét kurvä stb.

2015. ápr. 23. 00:01
 38/41 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó ezt osztom. Nálunk is, főleg ahol gyerek van, nagyon sok férfi örülne, ha a nő hajlandó lenne otthon maradni, és minden háztartási és gyerek körüli munkát elvegezni, hogy a férfinek csak a karrierjével kelljen foglalkozni. A nők azok, akik ezt nem akarják a kiszolgáltatottság, meg a beszukules miatt. Jelzem, a nőknek szerintem igazuk van.
2015. ápr. 23. 14:40
 39/41 anonim ***** válasza:
41%
Én úgy gondolom,hogy aki kiszolgáltatottságot érez ebben a helyzetben,annak a párkapcsolatával sincs minden rendben,vagy az önértékelésével.A beszűkülés veszélye viszont tényleg megvan.
2015. ápr. 23. 16:33
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

"Az ősemberek nem így csinálták. Az őskortól az újkorig mindig is az volt a szokás, hogy a munkát, feladatokat megosztotta egymás között a nő és a férfi. Voltak női dolgok és férfi dolgok. Szigorúan ki volt osztva.

Aztán az ipari forradalommal megjelent a "munkahely" nevű csodálatos találmány. A városi prolik és a falusi zsellérek, béresek körében általában a férfi és az asszony is dolgozott, hogy meg tudjanak élni valahogyan. A városi polgárság körében alakult ki az a szokás, hogy a férfi vállalt munkát, hivatalt, és az asszony otthon maradt. Ez a helyzet nagyban hozzájárult a két nem közötti egyensúly felborulásához, patriarchiálisabbá tette a társadalmat, függővé tette a nőket a férfiaktól (főleg a nagypolgárságnál, ahol a házimunkát a cselédek végezték), aminek eredményeként a férfiak kedvük szerint elnyomhatták a nőket. Ebből jöttek azután a nőjogi mozgalmak, aminek eredményeként a nők is társadalmi pozíciótól függetlenül munkahelyekre kezdtek járni, a gyerekek nevelését pedig az államra bízták (Marx bácsi pedig mind a 21 ujját megnyalta a sírban)."

Végre már valaki földbe döngöli ezt a hülye sirámot, hogy "bezzeg régen el tudta tartani a férj a családot". Ja, persze, azért volt az a rengeteg szegény ember (elég lenne a régi írókat, Móriczot, Mikszáthot olvasni, nem az ujjukból szopták). Az utolsó mondatoddal nem értek egyet, ezt, hogy az államnak kellene nevelnie a gyerekeket, Rousseau írta le, ha jól tudom, ő árvaházba is adta az összes gyerekét.

2015. ápr. 23. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!