Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Manapság már miért nem divat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság már miért nem divat a férfiaknál hogy eltartsák a nőket?

Figyelt kérdés
Szerintem pedig így kellene működnie egy házasságnak.Férj dolgozik,feleség rendben tartja az otthont.Ősemberek is ezt csinálták.Lassan oda jutunk hogy a nőknek kell eltartani a férfiakat.
2015. ápr. 21. 20:08
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
52%
#10 voltam, még annyit, hogy pont az a baj, hogy amit itt leírtam, az benne van a történelem-könyvben, de három évnyi tananyagban szétszórva. Nem tanítják folyamatában a történelmet, hogy mi miből következett hosszútávon...
2015. ápr. 21. 20:23
 12/41 anonim ***** válasza:
98%
A feleségem ezt sosem hagyná, nem ezért végzett egyetemet. Ő szereti a munkáját. Persze ez nem azt jelenti, hogy a magánélet rovására menne a karrierje, hanem azt, hogy együtt neveljük a gyerekeket és együtt visszük a háztartást, pedig az én fizetésemből is megélnénk (mérnök vagyok). Ha esetleg véletlenül munkanélkülivé válnék (a multik világában ez sajnos hamar megtörténhet), akkor se dől össze a világ. Ráadásul így nincs rám szorulva anyagilag. Itt most nem arra gondolok, hogy elválunk, hanem gondolni kell arra az esetre is, ha én esetleg egy baleset vagy egy betegség miatt meghalok. Ha nem lenne állása, akkor mit kezdene két gyerekkel a harmincas évei közepén?
2015. ápr. 21. 20:24
 13/41 anonim ***** válasza:
52%

Jobban lehet élni, szimmetrikusabb és sokszor kielégítőbb, ha mindkét fél dolgozik. Amúgy miért baj, ha a nő tartja el a férfit és kívánatos, ha a férfi a nőt? Oké, én androgün vagyok, nincs érzékem a nemek erős megkülönböztetéséhez, de szerintem ezt sokan mások sem értik...

Eszembe sincs rendben tartani az otthont egyedül, nem is szeretek takarítani, de a ház körüli összes munka is sok lenne (nemrég építkeztünk, s mi burkolunk, betonozunk, kerítést építünk... hangulatosabb is ketten). A párom pedig nem jó pénzkeresésben, bár most én sem, de lesz ez még jobb :)

2015. ápr. 21. 20:27
 14/41 anonim ***** válasza:
66%

Állítólag több humanoid faj van, nem csak az, amelyikről az őskori történelemben tanultunk. De ott sem a férfiak tartották el a nőket: a férfiak vadásztak - hozták haza a húst, bundát, bőrt -, de minden mást a nők csináltak.

No meg azok matriarchális - anyajogú - társadalmak voltak, a nők parancsoltak. Ma pedig patriarchális társadalom van, a férfiak parancsolnak.

2015. ápr. 21. 20:30
 15/41 anonim ***** válasza:
57%
10: És az is hozzá tartozik, hogy amikor a nők is munkába álltak az ipari társadalmakban, a tőkések megfelezték a béreket - ne járjon egy családnak kétszer annyi pénz!
2015. ápr. 21. 20:33
 16/41 anonim ***** válasza:
54%

Ma ez kb. kivitelezhetetlen. Egyrészt azért, mert anno a férfi kulimunkával is keresett annyit, hogy biztos anyagi háttérben felnevelje a családját, most meg... amilyen ingatlanárak, közüzemi költségek vannak, még egy értelmiségi fizetésből sem mindig lehet fenntartani egy rendes háztartást, főleg nem gyerekkel.

Aztán anno azért nehezebb munka volt ellátni a háztartást... nem volt mosógép, mosogatógép, porszívó... azért kicsit komolyabb munkavégzés volt, mint heti 1x kiporszívózni és berakosgatni a mosogatógépbe az edényeket.

Ma már (és én ennek örülök), ha egy házaspár mégsem tud rendesen együttélni, akkor elválhatnak... na de az a nőnek ilyenkor nem jó, mert nulla tapasztalattal ott marad, aztán az esetlegesen közös vagyonból keresett pénzt is feléli. Közben ott van a másik oldal, én megértem azokat a férfiakat, akik nem akarják eltartani a nőt, aki rosszabb esetben házimunka címén tényleg csak két ruhát rak be a mosógépbe, és zacskóslevest főz mikrózható vacsival, utána meg követeli a férj keresetének a felét váláskor, és még rokontartást is akar, meg a lakást, meg ki tudja, mit gondol ki egy ügyvéddel együtt...

2015. ápr. 21. 20:36
 17/41 anonim ***** válasza:
78%

"Lassan oda jutunk hogy a nőknek kell eltartani a férfiakat."

Igen, és ez bizonyára jó néhány kapcsolatban, házasságban okoz(hat) feszültségeket.

Esetleg rossz hatással lehet a férfiak önbecsülésére. Főleg, ha a férfi épp keresőképtelenné válik, és a nő fizetésére van szorulva.

2015. ápr. 21. 20:36
 18/41 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem egy földesúr gondoskodik egy egész megyéről? 1848-ig működött. Az idők változnak, más lesz a célszerű. Szerintem mindenki csinálja azt, amihez ért, ne sztereotípiák szerint osszák el a feladatokat.
2015. ápr. 21. 20:37
 19/41 anonim ***** válasza:
50%

Én mindkét végletet átéltem!

Egyetem alatt volt egy gazdag,idősebb MILF csajom,nála laktam és a cégénél dolgozgattam...ciki vagy sem egy pasinak,de ÉLVEZTEM!!!! Ingyen lakás,laza meló,zsebpénz,szex egy fullos MILF-el. Aztán végeztem,lediplomáztam,dolgozni kezdtem és szétmaradtunk. Utána jött pár csaj és volt,hogy én tartottam el a lányt,mert tanult,de később jött az emanci-panci-manci dumával,hogy ő nem akar qurva lenni,meg hasonló baromságok,le is koccolt. Manapság egyébként az a gond,hogy sok pasi szeretné a hagyományos (apuci dolgozik,anyuci főz,mos takarít,gyereket nevel)családmodellt,de sajna a haza fizetések erre nem alkalmasak. Manapság kevés egy átlagfizu. Illetve,sok a pénzéhes csaj akiknek az Isten pénze sem elég és a legtöbb pasi nem tud és nem is akar ilyenekért teperni.

2015. ápr. 21. 20:41
 20/41 anonim ***** válasza:
74%
es ezzel a napi provokalas is letudva...
2015. ápr. 21. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!