Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindkét félnek dolgozni kell azon a házasságon, amit az egyik fél tett tönkre? Hogyan?
És hogy én mit tennék? A hatóságokhoz fordulnék, nyilván?
Na meg mi az, hogy ha vele maradok, akkor megszakítja a kapcsolatot a testvérével? Ha nem, akkor miért nem? Ha ennyin múlik, hogy kiáll e mellette, akkor miért volt ez az egész? Nem értem.
Azért érdekes értékrend szerint élnek/gondolkodnak itt néhányan... Akik teljes mellszélességgel a feleség mellé állnak, azok szerint valóban az a normális, hogy ha a helyzet úgy kívánja, a nő igenis bocsássa rendelkezésre magát, mint egy tárgyat, elkerülendő, hogy a (nem gyerekét, nem szegény, idős szülejét háborúban például, hanem) a FELNŐTT, életerős bátyját!!! esetleg egy másik, ugyanolyan maffiózó nyomorék, mint ő ne késelje meg??? Ti olvassátok is, amit írtok?
Egy felnőtt ember felelős a családjáért, igen. De amikor felnőtt emberekről beszélünk, olyankor létezik ám saját, személyes felelősség is, és SENKINEK nem dolga, hogy a lelki nyomorult testvérét/sógorát/akárkijét ráncigálja önerején túl kifelé a kulából, pláne nem úgy, hogy közben ő maga is belesüpped...
Itt nem arról van szó, hogy az öcsi megszorult anyagilag, mert túlköltötte magát egy csaj miatt a buliban, és kisegítjük. Itt adott egy antiszociális, változásra képtelen báty, meg egy selejtes, terézanyu-kórban szenvedő húg, akinek az elcs@szett testvére fontosabb, mint a saját, meg a párja élete, jövője.
A kérdező szerintem nagyon is jól látja a dolgokat. Ebben az esetben két út van: vagy megszakítjuk a bátyussal a kapcsolatot, vagy, ha erre a hugi nem hajlandó, akkor menekülünk. Én is sajnálom a húgot. Tényleg. Elhiszem, hogy nem volt jó neki, hogy megalázó volt, mindent. De segíteni annak lehet, akiben megvan a minimális túlélési ösztön. A többivel csak együtt süppedni lehet a trutymóba.
(P.S: " Megint nekiállt magát sajnáltatni, hogy mennyire megalázott helyzetben van, hogy nem volt jó neki, és hogy ma már másképp _döntene_."
Ezt a kérdező írta. Szerintem ebből eddig is egyértelmű volt, hogy erőszakról szó sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!