Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mindkét félnek dolgozni kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindkét félnek dolgozni kell azon a házasságon, amit az egyik fél tett tönkre? Hogyan?

Figyelt kérdés
Tudom, sokak szerint ilyen nincs és igaz is, de a feleségem egy rajtam teljesen kívülálló ok miatt csalt meg. A bátyja egy adósságát törlesztette, majd rögtön másnap be is vallotta. Magát sajnáltatja, hogy rossz volt és nem akarta, de senki sem kényszerítette, egyedül vállalta, holott nem kellett volna, mert ha ezért most nem késelik meg a semmirekellő testvérét, akkor másért fogják. Két hete külön élünk, persze hívogat, de nem nagyon veszem fel. Mielőtt eljöttem, megbeszéltük és azt, mondta, hogy én semmivel sem járultam hozzá a döntéséhez. Gyerek még nincs, így könnyű lenne szó nélkül elhagyni, de semmi gondunk nem volt előtte, teljesen váratlanul jött az egész. A családom ellene próbál uszítani. Az is kiderült, hogy nincsenek igaz barátaim, mert akiket annak hittem, azok támasznyújtás helyett inkább bulizni vittek volna, hogy találjak valaki mást. Ilyen gyerekes bosszú eszemben sincs. De haza sem mehetek, mert nem tudom, hogy mit mondhatnék. Ejnyebejnye? Nem így működik, ilyen a világon nincs. Hajlok a békülés felé, de nem tudom, hogy mi a dolgom. Ha hibáztam volna, javítanom kellene, de ezt nem én csesztem el. Haragszom és féltékeny vagyok. A bizalom elszállt és nem tudom neki sem megmondani, hogy mivel engesztelhetne ki.
2015. ápr. 18. 16:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
"Lehet, hogy ez nem jött le világosan, bár próbáltam sugallni" - ha kérdezel, akkor ne próbálj sugallani... sehol nem láttam erre vonatkozó infót.
2015. ápr. 24. 14:17
 22/26 A kérdező kommentje:

És hogy én mit tennék? A hatóságokhoz fordulnék, nyilván?

Na meg mi az, hogy ha vele maradok, akkor megszakítja a kapcsolatot a testvérével? Ha nem, akkor miért nem? Ha ennyin múlik, hogy kiáll e mellette, akkor miért volt ez az egész? Nem értem.

2015. ápr. 24. 14:17
 23/26 A kérdező kommentje:
Ott van a kérdésben, hogy egyedül vállalta. Azt hittem, hogy érthető.
2015. ápr. 24. 14:20
 24/26 anonim ***** válasza:
10%

Azért érdekes értékrend szerint élnek/gondolkodnak itt néhányan... Akik teljes mellszélességgel a feleség mellé állnak, azok szerint valóban az a normális, hogy ha a helyzet úgy kívánja, a nő igenis bocsássa rendelkezésre magát, mint egy tárgyat, elkerülendő, hogy a (nem gyerekét, nem szegény, idős szülejét háborúban például, hanem) a FELNŐTT, életerős bátyját!!! esetleg egy másik, ugyanolyan maffiózó nyomorék, mint ő ne késelje meg??? Ti olvassátok is, amit írtok?

Egy felnőtt ember felelős a családjáért, igen. De amikor felnőtt emberekről beszélünk, olyankor létezik ám saját, személyes felelősség is, és SENKINEK nem dolga, hogy a lelki nyomorult testvérét/sógorát/akárkijét ráncigálja önerején túl kifelé a kulából, pláne nem úgy, hogy közben ő maga is belesüpped...

Itt nem arról van szó, hogy az öcsi megszorult anyagilag, mert túlköltötte magát egy csaj miatt a buliban, és kisegítjük. Itt adott egy antiszociális, változásra képtelen báty, meg egy selejtes, terézanyu-kórban szenvedő húg, akinek az elcs@szett testvére fontosabb, mint a saját, meg a párja élete, jövője.

A kérdező szerintem nagyon is jól látja a dolgokat. Ebben az esetben két út van: vagy megszakítjuk a bátyussal a kapcsolatot, vagy, ha erre a hugi nem hajlandó, akkor menekülünk. Én is sajnálom a húgot. Tényleg. Elhiszem, hogy nem volt jó neki, hogy megalázó volt, mindent. De segíteni annak lehet, akiben megvan a minimális túlélési ösztön. A többivel csak együtt süppedni lehet a trutymóba.

(P.S: " Megint nekiállt magát sajnáltatni, hogy mennyire megalázott helyzetben van, hogy nem volt jó neki, és hogy ma már másképp _döntene_."

Ezt a kérdező írta. Szerintem ebből eddig is egyértelmű volt, hogy erőszakról szó sincs.

2015. ápr. 24. 21:45
 25/26 A kérdező kommentje:
Komolyan nem értem. Most ő maga pereli a testvérét, mert az megütötte, mikor hozzá akart költözni. Ha most csak így eldobta magától, akkor miért "erőszakoltatta" meg magát miatta nemrég? Nekem már egyre nehezebb bemesélni, hogy nem élvezetből tette. Akkor meg minek akar velem maradni?
2015. máj. 8. 08:15
 26/26 A kérdező kommentje:
Összejött azzal, akivel lefeküdt, miután beadtam a válást. Én voltam a hülye, amiért eddig szenvedtem, mert nem éri meg. No de most mondja valaki, hogy erőszak volt!
2015. jún. 14. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!