Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mindkét félnek dolgozni kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindkét félnek dolgozni kell azon a házasságon, amit az egyik fél tett tönkre? Hogyan?

Figyelt kérdés
Tudom, sokak szerint ilyen nincs és igaz is, de a feleségem egy rajtam teljesen kívülálló ok miatt csalt meg. A bátyja egy adósságát törlesztette, majd rögtön másnap be is vallotta. Magát sajnáltatja, hogy rossz volt és nem akarta, de senki sem kényszerítette, egyedül vállalta, holott nem kellett volna, mert ha ezért most nem késelik meg a semmirekellő testvérét, akkor másért fogják. Két hete külön élünk, persze hívogat, de nem nagyon veszem fel. Mielőtt eljöttem, megbeszéltük és azt, mondta, hogy én semmivel sem járultam hozzá a döntéséhez. Gyerek még nincs, így könnyű lenne szó nélkül elhagyni, de semmi gondunk nem volt előtte, teljesen váratlanul jött az egész. A családom ellene próbál uszítani. Az is kiderült, hogy nincsenek igaz barátaim, mert akiket annak hittem, azok támasznyújtás helyett inkább bulizni vittek volna, hogy találjak valaki mást. Ilyen gyerekes bosszú eszemben sincs. De haza sem mehetek, mert nem tudom, hogy mit mondhatnék. Ejnyebejnye? Nem így működik, ilyen a világon nincs. Hajlok a békülés felé, de nem tudom, hogy mi a dolgom. Ha hibáztam volna, javítanom kellene, de ezt nem én csesztem el. Haragszom és féltékeny vagyok. A bizalom elszállt és nem tudom neki sem megmondani, hogy mivel engesztelhetne ki.
2015. ápr. 18. 16:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
74%

Nem kéne leribizni a nőt, nyilván úgy érezte, hogy egy szem testvére élete a tét, - el se titkolta, bár tehette volna.

Mindent újra lehet építeni, ha fontos, de hát akkor a bátyuska többé a közelbe se!!!

Az írja jól, hogy ha neki a húga is fizetőeszköz, akkor miért ne lenne egyszer az a gyereketek is, vagy bármi.

Nagy fiú, - ha megkéselik, hát megkéselik. Ha ez elfogadja a feleséged, akkor nekiállhattok filózni, hogy hogyan tovább?

2015. ápr. 18. 19:21
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

Életemben nem voltak egyéjszakás kalandjaim, szexkapcsolataim, nem voltam bulizós, pasizós, csakis fix, hosszú távú párkapcsolatban voltam együtt azzal a néhány partneremmel, akivel az elmúlt 30 évemben együtt voltam. Ha viszont a testvérem élete a tét, gondolkodás nélkül megteszem, akkor is, ha lehet csak ideig-óráig segít a helyzetén, és akkor is, ha jól ismerem, magának kereste a bajt.. Akkor is a testvérem, szeretem, és többet ér a élete annál számomra, hogy 5 percre összeszorítom a fogaim. Lehet lepontozni.

Mivel írod, hogy eddig jó volt a kapcsolatotok, nyilván nem kicsapongó típus. Nem kötelező neki megbocsátani, és senki nem vetheti a szemedre, ha elhagyod azért, amiért a személyes boldogságotoknál előbbre sorolta a testvérét. Az viszont hülyeség, hogy féltékeny vagy.. mégis mire? Gondolod eddig nem csalt volna meg, ha másra vágyna? Majd pont a testvére egyik "zsarolójára" fog vágyni, és még be is vallja utána? Elszállt a bizalom? Azt elhiszem. Az viszont tény, hogy bebizonyosodott, hosszú távon nem tud neked hazudni. Ez sem arra utal, hogy ne lenne lelkiismerete, és ne lennél számára fontos. Egyáltalán minek kürtölted szét a családban és haverok között, mi történt? Ez egyáltalán nem volt okos dolog, mert ha valóban önös érdekből csalt volna meg, akkor sem kell kiteregetni a szennyest, saját magadat is lejáratod vele. Két lehetőséged van: az egyik, hogy eldobod a feleséged, mert csalódtál benne. Senki nem vonhat érte felelősségre, szerintem a legtöbben ezt az utat választják. A másik nehezebb, újrakezdeni, és megvédeni attól, hogy hülyeségeket csináljon a testvére miatt. Elő kell venned a testvért is hozzá, mivel ő a feleséged gyenge pontja, és valahogy kirángatni abból az életformából, amit él. Ha ez nem sikerül, akkor pedig megszakítani a kapcsolatot, hogy a testvér se támaszkodhasson többé a feleséged "segítségére". A nő megmondta, hogy semmiben sem járultál a döntéséhez, nem a te hibád, mentesített téged minden felelősség alól. Egyedüli kérdés, hogy meg tudod-e bocsátani, hogy két rossz közül azt választotta, amit kevésbé tudott volna elviselni a lelkiismerete.

2015. ápr. 18. 21:11
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a feleségedet gyakorlatilag megzsarolták. Vagy szex vagy a bátyját kinyírják (megkéselik). A feleséged gondolom egy szót sem mert szólni neked a bátyjával való dologról mert nyilván tudta, hogy a tököd tele van a bátyóval és újabb vita lett volna belőle. Nyilván azt is tudta a feleséged, hogy megtiltottad volna neki, hogy belefolyjon a báty ügyeibe. Ő viszont úgy érezte, hogy ha ő nem segít akkor a testvérének vége van. Hááát ez k..va szar ügy, mert mint mondtad a feleségednek már csak a bátyja van és akármekkora zsivány mégiscsak a testvére. Nem irigylem a feleséged, egyszerűen nem volt jó megoldás. Én ezt a dolgot egyébként nem sorolnám a megcsalás kategóriába. Nem jószántából tette akármekkora hülyeség is volt. Én megbocsátanám azzal a feltétellel, hogy a testvérével való kapcsolatát közös erővel rendezitek, akár pszichológus segítségével. Mert úgy nem lehet házasságban élni, hogy az egyik felet a testvére sakkban tartja és érzelmileg zsarolja.
2015. ápr. 18. 21:30
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én az éjjel egy harmadik megoldáson gondolkodtam. Segítek neki elszakadni a bátyjától és valami jó munkát is találok neki. Dolgozott ő eddig is, csak leginkább önkéntes munkákat vállalt. Szóval segítek neki rendbe jönni valahogy, majd válunk, mert úgy érzem, hogy ezt nem tudom csak úgy lenyelni, viszont gyűlölködni sem fogok. Azt hiszem, hogy ez a legjobb megoldás.

2015. ápr. 19. 08:18
 15/26 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele és nem akarja elfogadni, amit az előző válaszban írtam. Azt mondja, hogy ha elhagyom, akkor tényleg csak a testvére marad neki, így nem fogja magára hagyni, de ha megbocsátok, akkor szó nélkül megszakítja vele a kapcsolatot. Ez az én szememben egyszerű zsarolás. Megint nekiállt magát sajnáltatni, hogy mennyire megalázott helyzetben van, hogy nem volt jó neki, és hogy ma már másképp döntene. Lehet, hogy mindez igaz, de attól még megcsalt. Segítséget ajánlottam, ő meg erre is feltételeket szabott. Akkor inkább nem segítek. Elrángatom egy ügyvédhez, közös megegyezéssel válni fogunk. Azt visz, amit akar, ez a búcsúajándékom és így rövidre is tudjuk zárni az egészet.
2015. ápr. 23. 08:36
 16/26 anonim ***** válasza:
Jobb is lesz neki nélküled. 1.Nem csalt meg, ez nem megcsalás. 2.Te is bőven sáros vagy abban, hogy ezzel a problémával nem tudott hozzád fordulni előbb. 3.Igaza van, hogy ha elhagyod senki nem marad neki csak a testvére. 4.Fog találni magának helyetted egy igazi jóban-rosszban társat ne aggódjál.
2015. ápr. 23. 10:15
 17/26 A kérdező kommentje:

Lefeküdt valakivel, mi az, hogy ez nem megcsalás.

Ennyire pofátlan még ő sem volt, hogy engem hozzon ki felelősnek ebből.

Szerintem a bátyja nélkül könnyebb lenne új párt találnia.

2015. ápr. 24. 13:02
 18/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, a te életed, te döntésed, pár napja még így láttad:

"Mindkét félnek dolgozni kell azon a házasságon, amit az egyik fél tett tönkre? Hogyan?"

A te válaszod tehát az, hogy sehogy.

Nem létesített szerelmi viszonyt mással, lényegében megerőszakolták.

Mert hát ez is egy kényszerrel, csak nem verés - létrejött behatolás volt, ugye?

2015. ápr. 24. 13:28
 19/26 anonim ***** válasza:
Az lehet, hogy csalódtál, de attól ezt még én sem tartom megcsalásnak. Lehet, hogy nem az ő torkához tartották a kést, hanem a bátyjáéhoz, attól függetlenül még nem szabad akaratából és élvezetből ment bele a játékba. Őszintén kíváncsi vagyok, te mit tettél volna, ha valaki közli veled, vagy lefekszel vele, vagy azonnal indul, és megszurkálja anyádat/feleségedet/gyerekedet. Valóban elég önző vagy hozzá, hogy ne mocskold be magad azért, hogy segíts egy szeretteden? Vagy empátiából, vagy önzetlenségből vagy nagyon hiányos, bár az tény, hogy az ilyen emberek érvényesülnek leginkább az életben, a többieket pedig kihasználják. Nem az a baj, hogy nem tudod megbocsátani a döntését, hanem az, hogy nem tudod megérteni. Nehezemre esik elhinni, hogy eddig rendben volt a kapcsolatotok, ha egy tulajdonképpeni erőszak miatt képes vagy még őt hibáztatni. A sértett férfi hiúságod az eseményekben legvétlenebb személyen áll bosszút, talán mert te is tudod, a bátyjával vagy a hitelezővel szemben te is tehetetlen vagy, mint a feleséged.. Mindennél jobban elítélem a megcsalást, ebben az esetben viszont csak azt látom, folt esett a feleséged becsületén, és te, mint férfi, nem az ő oldalára állsz, hogy megvédd, támogasd és kirángasd ebből a helyzetből, hanem őt hibáztatod azért, mert kényszerítették. Ma is vannak olyan helyek, ahol a nőt kövezik meg, amiért megerőszakolták.. A lényeg, válj külön, ha számodra ez a megoldás. Elítélni őt azonban nincs jogod, mert te szabad akaratodból fordítasz neki hátat, miközben ő kényszer hatására tette.
2015. ápr. 24. 13:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Álljunk meg! Lehet, hogy ez nem jött le világosan, bár próbáltam sugallni, de a feleségemet nem zsarolták meg semmivel. Még a bátyja sem kért tőle ilyesmit, ez kizárólag az ő ötlete volt, egyedül kereste fel az illetőt és egyedül ajánlotta fel magát. Hol itt az erőszak, könyörgöm!? Mindent önszántából tett!
2015. ápr. 24. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!