Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen volt az esküvőd?
6 hét múlva férjhez megyek és nagyon izgulok de természetesen már nagyon várom :)
Esküvőd előtt csináltál valamit? pl. tornáztál, diétáztál stb. Én elkezdek tornázni és egy kicsit diétázok is mert sajnos össze-vissza eszek.
Milyen "hibák" voltak? Mit csinálnál másképp?
Milyen ételek voltak? Kik készítették? Vőlegényem keresztanyja szeretné készíteni az ételt. Nagyon finomak az ételei, szakács :)
Volt menyecske ruhátok? Én nem szeretnék de mindenki azt mondja hogy kell.
Egyenlőre ennyi de még lehet lesznek kérdéseim :)
Nekem nem lesz menyecske ruhám. Ha már baromi drágán kiválasztok egy meseszép menyasszonyi ruhát, akkor legalább egész éjszaka hercegnőnek akarom érezni magam. Nem pedig éjfélkor átvenni valami hagyományosra, beolvadni a násznéphez.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy magamat többre tartom, de ha már egyszer egy életben férjhez megyek, akkor azon a napon hadd döntsem már el, hogy rajtam marad -e a ruha.
Nekünk csak polgári lesz.
Nem mások elvárásainak akarok megfelelni, hanem annak amit elképzeltünk a párommal. De természetesen azt szeretnénk hogy a vendégek jól érezzék majd magukat, de ez nem azon fog múlni hogy lesz -e menyecske ruha..
Sok sikert előre!!
A kaját meg akkor fixáljátok le a rokonnal, nehogy vissza mondja esküvő előtt 2 héttel.
Én is alig vártam, hogy levehessem a ruhát :)
Nos, én előbb kezdtem volna el diétázni. Alkatomhoz képest nem mondom, hogy tetszettem magamnak (meg már úgyis mindegy), de egyébként egész jól mutattam esküvői ruhában. Elégedett voltam a ruhával, de talán jobban válogatnék :)
jobb zenészeket választanék, vagy DJ-t, más ékszert választanék, mert ezt a család választotta.
A menü hagyományos volt, leves, húsételek + káposzta.
Volt menyecske ruhám :)
Amin változtatnék: anyukámat felpofoznám esküvő előtt 3 héttel, vagy legalább lekötözném, hogy ne tudjon elmenni inni, és emiatt ne az intenzíven töltse az esküvőmet.
Templomink volt, kb. 60 fővel, utána egy 30 fős családi vacsora, de a ruhától alig bírtam enni, meg leülni sem volt egyzserű (bár az izgatottságnak is köze lehetett hozzá).
Maga a szertartás szép volt, és a vacsora is nagyon jól sikerült. Mégis a kis kéttanús, titokban, hónapokkal előtte tartott polgárink az, amiről úgy gondolom, hogy tökéletes volt. Egy kis fehér, térdig érő ruha volt rajtam, egy pici csokor a kezemben, egy 15 perces szertartás az anyakönyvi hivatalban egy pici szobában, hivatali időben, utána egy ismerős készített fotókat, majd jött egy spontán ebéd egy étteremben. A legszebb nap volt, és végig egymásra tudtunk figyelni, nem kellett más dolgokon aggódni.
A templomi utáni vacsora egy étteremben volt, ahol megengedték, hogy vigyünk saját aprósüteményt, ezt egyik rokonunk készítette, illetve a kedvenc tortáinkat a Szamosból rendeltük, nem volt klasszikus esküvői torta, csak az egyik torta tetejére rátettünk egy marcipán nászpárt.
Amit semmiképp nem csinálnék másképp: a fotósunk, fantasztikus képeket készített és nagyon jó áron ráadásul. A papa, és a kis templom is jó választás volt. Egyedül az időpontot tettem volna korábbra, ha lehetett volna, mert hideg volt (őszi esküvő).
Én alapból sportoltam, illetve sok étel van, amit nem ehetek azok közül, amik hízlalnak, így ez nem volt gond. Arra azért gondolj, hogy a ruhádból ne fogyj ki:) Bár 6 hét alatt mondjuk ez már nem fog bekövetkezni.
Nekem mindig titkos esküvő volt az álmom, igaz, külfölfön, meg tengerparton, de az a papírok szempontjából macera lett volna, és így utólag már kicsit erőltetettnek is éreztem volna. Ettől függetlenül úgy gondolom, aki megteheti, angyon szerencsés, de én örülök, hogy nekünk a lehető legegyszerűbben volt, és hogy a mi titkunk maradt:)
Köszönöm
A menyecske ruhán még mindig gondolkozom.
Az ételeket vőlegényem keresztanyja fogja készíteni vagyis eddig úgy beszéltük meg.
Ruhát megvettük, helyszín lefoglalva, fotóssal beszéltünk, fodrász/sminkes/manikűrös is van :) A zenészekkel is már beszéltünk. Remélem semmit nem hagytam ki
- csak polgári esküvő volt
- szűk család, és szűk baráti kör (összesen 17-en voltunk)
-utána egy egyszerű éttermi ebéd
-karácsonyi hangulatú volt, mivel 2 héttel az ünnep előtt házasodtunk (fa, életnagyságú mikulás, ünnepi asztaldíszek, fali díszek)
- mindenki azt evett, ivott, amit választott az étlapról
- 3 + 1 torta, különböző ízűek, volt osztálytársam csinálta őket
- a férjem egyik barátja volt a (hivatásos) fotós
- diétáztam, tornáztam is
- semmit nem csinálnék másképp, pont ilyennek akartuk az esküvőnket, mindenféle flanc nélkül, felesleges vendégek nélkül. Csak akiket ismerünk és tartjuk is velük a kapcsolatot rendesen.
- nem volt sem esküvői ruha, sem menyecske ruha. Én kosztümben, , a férjem öltönyben. A menyasszonyi csokrom világos kék, az ő nyakkendője pedig sötét kék volt.
- a legény és leánybúcsút együtt tartottuk kettesben. Elmentünk az esküvő előtti napon moziba, ahogy annak idején az első randinkon:)
kb ennyi. Jöhet is a szokásos lepontozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!