Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjetek mennyit segít a házimunkában? Hogyan lehet rávenni, hogy segítsen?
Már bocsánat, a kérdésben nem szerepelt az, hogy a nő NEM dolgozik.
Majd a sok nem dolgozó nő akkor lesz kakiban, ha válni kényszerül.
A vendégeim 80%-ékának pont ilyen kis házi tündér, uncsi neje van, és azért járnak hozzám, persze a felségek nem tudnak róla, és soha nem is hinnék el.
Egy hivatásos szórakoztató, akihez menekülnek a pasik a házi tündérek elől. magyarul prosti. Na und? Több a pénzem, senkit nem kell kiszolgálnom, max 1-2 óráig, és több emberi kapcsolatom van :D Több emberre számíthatok, de csak moss, főzz takaríts. Ha neked ez kell!
Kérdező ezzel csak az a baj, hogy nem akkor kell elkezdeni rávenni, amikor már férj, hanem jóval előtte. Mi még nem lakunk együtt mégis a párom, ha itt van nálam, kérés nélkül elmosogat, összepakol, ha épp látja, hogy szükséges.
Osszátok fel ki mit csinál, kezdetben mondjuk legyen egy takarítós nap, pl.: ő felporszívózik, te utána felmosol. Nyilván, ha kompromisszummal nem működik, akkor drasztikusabb módszer jön: az ő ruháját nem mosod ki, ha elfogy, majd észreveszi csinálni is kellene valamit, ha széthagyja a szennyest kinevezel egy dobozt akármit és csak abba beleteszed. Mosogatáskor hívd be magadhoz a konyhába és mond meg neki, te elmosod ő meg törölgesse el és rakja a helyére (nyilván magától is megszáradna, de itt most az a lényeg, hogy ő is csináljon valamit), legközelebb lehet cserélni. Teregetésnél, egyik alkalommal mosd ki csak az ő ruháit és kérd meg teregesse ki, ha nem teszi meg, hagyd úgy, utána lehet vele megszagoltatni mi történik... hátha észbe kap, vagy mikor teregetni kell szintén odahívod, és közösen megcsináljátok.
Nem segít, hanem egütt végezzük.
Kinek mir van ideje..
Ez nálam sarkalatos pont vokt az összeköltözésnél.
Ha nem így lett volna, akkor nem maradunk egy pár, és házasodunk össze.
Volt idő, amikro épp állást kerestem, akkor mindent én csinaltam, de amint lett állásom visszaállt a régi rend..( pedig aggődtam rajta kicsit milyen lesz, mert nem 1-2 hőnap volt sajnos))
Nálunk megosztott hogy leginkább én főzök, vegyesen mosogatunk, én mosok, ő rereget, és gyakrabban szedi össze a ruhákat, én vasalok, ő porszívózik, én felmosok. Ő gyakrabban viszpi le a szemetet.. Az időközi fürdőtakarítást gyakrabban csinalja ő a nagyot, amikro a csempét is fertőtlenitem havonta én.
Én rendezem át a szekényeket polcokat..ő javít dolgokat.
Persze ezektől térünk el..csak általában így van..
Még kert nincs, de azt is ketten szeretnenk csinálni.
Tanácsot adni nehéz, mert ezt már a kapcaolat elején rendezni kelett volna, vagy minimum amikor közös háztartásba kerültetek
Kérdező, ez nem komplikált.
"Drága életem, mindketten dolgozunk, s a közös háztartás napi gondja is kettőnké. Nem segítened kell nekem, hanem elvégezned a saját dolgodat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!