Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjetek mennyit segít a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjetek mennyit segít a házimunkában? Hogyan lehet rávenni, hogy segítsen?

Figyelt kérdés
Mind a ketten dolgozunk, de a férjem nem hajlandó segíteni a mindennapi házimunkákban (mosogatás, mosás, teregetés). Mindent otthagy, és végül elpakolom, elmosom, mert utálom a rendetlenséget. Ha megkérem, akkor azt mondja, talán megcsinálja, de végül rámhagyja. Mit csináljak?
2015. ápr. 12. 09:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%

Már bocsánat, a kérdésben nem szerepelt az, hogy a nő NEM dolgozik.

Majd a sok nem dolgozó nő akkor lesz kakiban, ha válni kényszerül.

2015. ápr. 12. 10:32
 12/26 anonim ***** válasza:
35%

A vendégeim 80%-ékának pont ilyen kis házi tündér, uncsi neje van, és azért járnak hozzám, persze a felségek nem tudnak róla, és soha nem is hinnék el.

Egy hivatásos szórakoztató, akihez menekülnek a pasik a házi tündérek elől. magyarul prosti. Na und? Több a pénzem, senkit nem kell kiszolgálnom, max 1-2 óráig, és több emberi kapcsolatom van :D Több emberre számíthatok, de csak moss, főzz takaríts. Ha neked ez kell!

2015. ápr. 12. 10:38
 13/26 anonim ***** válasza:
32%
én nem is a kérdezőnek írtam, hanem itt volt aki fel si vállalta hogy ő nem dolgozik.
2015. ápr. 12. 10:41
 14/26 anonim ***** válasza:
53%
Mi azzal a probléma pontosan, hogy nem dolgozom? Miből derül ki a számodra, hogy csak a mosásra és a takaritasra van igényem? Mókás vagy. Tán csak nem irigy? Megtehetem, hogy ne dolgozzak - egészen pontosan ne úgy, ahogy azt te elkepzeled. Nem mosok és takarítok egész nap, sőt, nem is logatom a lábamat - vannak elfoglaltsagaim, kotelezettsegeim, amikkel igen jól lefoglalom magam, bár ezekért pénzt nem kapok, így nem hívom munkának se. De még mindig nem értem, mi is ezzel a gondod és mitől hiszed azt, hogy ettől én kevésbé lennék értékes vagy értelmes, mint az, aki reggel 8-tól minimalberert robotol valahol.
2015. ápr. 12. 10:51
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező ezzel csak az a baj, hogy nem akkor kell elkezdeni rávenni, amikor már férj, hanem jóval előtte. Mi még nem lakunk együtt mégis a párom, ha itt van nálam, kérés nélkül elmosogat, összepakol, ha épp látja, hogy szükséges.

Osszátok fel ki mit csinál, kezdetben mondjuk legyen egy takarítós nap, pl.: ő felporszívózik, te utána felmosol. Nyilván, ha kompromisszummal nem működik, akkor drasztikusabb módszer jön: az ő ruháját nem mosod ki, ha elfogy, majd észreveszi csinálni is kellene valamit, ha széthagyja a szennyest kinevezel egy dobozt akármit és csak abba beleteszed. Mosogatáskor hívd be magadhoz a konyhába és mond meg neki, te elmosod ő meg törölgesse el és rakja a helyére (nyilván magától is megszáradna, de itt most az a lényeg, hogy ő is csináljon valamit), legközelebb lehet cserélni. Teregetésnél, egyik alkalommal mosd ki csak az ő ruháit és kérd meg teregesse ki, ha nem teszi meg, hagyd úgy, utána lehet vele megszagoltatni mi történik... hátha észbe kap, vagy mikor teregetni kell szintén odahívod, és közösen megcsináljátok.

2015. ápr. 12. 11:05
 16/26 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk én mosok és fôzök valamint a legtöbbször én porszívózok. A mosogatógépbe egyszer én pakolok be-másszor ô, éppen hogy jön ki a lépés. Ugyanígy az asztal megterítésénél és lepakolásánál is. Ô sokszor letakarítja a gáztûzhelyet, letörli a konyhabútort, a szemetet mindig ô viszi le stb stb. Én abszolút kiegyenlítettnek érzem a házimunka megosztásunkat és elégedett vagyok :)
2015. ápr. 12. 11:22
 17/26 anonim ***** válasza:
87%
Ez teljesen attól függ, hogy ki mit beszél meg, és mennyire következetesen tartjátok be az elejétől(!!) kezdve. Én mindig is a munkamegosztás híve voltam, senki után sem pakolok el, senkit sem szolgálok ki. Párommal összeköltözés előtt is megbeszéltük, hogyan képzeljük ezt el, most is tökéletesen működik. Mindketten napi 8 órát dolgozunk, ő 7-re jár, én 8-ra. Így mire hazaérek, már megvan főzve, össze van rántva a lakás és be van rakva a mosás. Utána már csak a mosogatás, teregetés marad rám. És így rengeteg időnk marad másra, és egymásra is. Ha majd lesz gyerekünk, persze, a nagyobb része rám fog maradni addig az egy évig amíg otthon leszek, de utána marad minden a régiben. Szerintem ez tényleg csak azon múlik, mennyire hagyod magad. 24/N
2015. ápr. 12. 11:26
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem segít, hanem egütt végezzük.

Kinek mir van ideje..

Ez nálam sarkalatos pont vokt az összeköltözésnél.

Ha nem így lett volna, akkor nem maradunk egy pár, és házasodunk össze.

Volt idő, amikro épp állást kerestem, akkor mindent én csinaltam, de amint lett állásom visszaállt a régi rend..( pedig aggődtam rajta kicsit milyen lesz, mert nem 1-2 hőnap volt sajnos))

Nálunk megosztott hogy leginkább én főzök, vegyesen mosogatunk, én mosok, ő rereget, és gyakrabban szedi össze a ruhákat, én vasalok, ő porszívózik, én felmosok. Ő gyakrabban viszpi le a szemetet.. Az időközi fürdőtakarítást gyakrabban csinalja ő a nagyot, amikro a csempét is fertőtlenitem havonta én.

Én rendezem át a szekényeket polcokat..ő javít dolgokat.

Persze ezektől térünk el..csak általában így van..

Még kert nincs, de azt is ketten szeretnenk csinálni.

Tanácsot adni nehéz, mert ezt már a kapcaolat elején rendezni kelett volna, vagy minimum amikor közös háztartásba kerültetek

2015. ápr. 12. 14:36
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj meg neki semmit és kész. Ha veszi a lapot, akkor van remény, ha meg igénytelen, akkor üljön egy hétig kaksis gatyában, egészségére. Viszont ha ezért képes veszekedést generálni, akkor sajnos egy múltszázadbéli gondolkodású ember, akivel nem lehet mit kezdeni.
2015. ápr. 12. 17:08
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez nem komplikált.

"Drága életem, mindketten dolgozunk, s a közös háztartás napi gondja is kettőnké. Nem segítened kell nekem, hanem elvégezned a saját dolgodat."

2015. ápr. 12. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!