Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az, ami idegesít benneteket a párotokban/férjetekben/feleségetekben?
Ilyenekre gondolok, mint csámcsogás, horkolás, lassúság és hasonlók? Volt már, hogy valakivel ilyenek miatt szakítottatok, pedig egyébként teljesen összeillettetek?
Azért kérdezem, mert esküvő előtt állunk és egyre jobban idegesítenek benne ezek a kis hülyeségek. Persze, lehet, hogy csak azért, mert beparáztam, hogy jó döntés-e vele összeházasodni. (14 éve járunk, szóval meglepetésektől nem félek, tudom jól, hogy milyen ember és szeretem)
Kíváncsi vagyok, hogy más boldog-e a párjával annak ellenére is, hogy a párja néhány szokásától, viselkedésétől a falra tudna mászni.
-Az én férjem is horkol. Konkrétan az én személyemet ajándékozza meg vele, mert amíg otthon élt az anyjával, egy pisszenést se lehetett tőle hallani:) minden neszre felébredt, most meg 10 percig kell ébresztgetnem. Amúgy amikor horkol, olyan hangos, hogy nem tudok mellette elaludni. Szóval volt már olyan, nem is egyszer, hogy 1 percet nem aludtam, és úgy mentem dolgozni.
- Az anyja elég érdekes értékrend szerint nevelte...de ettől eltekintve egy végtelenül jó ember, türelmes és nagyon tud szeretni:), és nem arról van szó, hogy tömeggyilkos, vagy erőszaktevő, szóval ezért elfogadom. No meg bizonyos dolgokkal amiket az anyja tanított neki, egyet kell értenem. (bár nem mindegyikkel). De úgy szeretem, ahogy van, és nem akarom megváltoztatni.
- Nagyon hangosan tüsszög, szinte ordítva, amivel felébreszt. Ez csak abban a pillanatban zavar, de amúgy elfogadható.
- Evés közben csámcsog, bár ez engem nem zavar, csak akkor ha én olvasnék....és megzavarja a csendet:)
- Mások irányába elég érzéketlen tud lenni, ami néha még mindig megdöbbent, de ezt is elfogadom, mert velem szemben egyáltalán nem ilyen.
- Ha a haverjaival vagyunk akkor előszeretettel káromkodik. Ezt is elfogadom, mert ha nincsenek ott, akkor nem teszi, se az én, se az anyja jelenlétében.
Ezekből igazán csak a horkolás az ami tényleg zavaró, főleg mivel sokszor fáradtan megyek miatta dolgozni. De emiatt nem fogom eldobni életem szerelmét.
Ha tényleg szeretsz valakit, elfogadod az apróbb hibáit. Nyilván nem arról beszélek, ha megcsalt, megütött, vagy drogos, aki nem akar leszokni, hanem pl horkolásról, és hasonlókról.
Oké.
"ha megjegyzem, hogy elfelejtette, akkor azt mondja, hogy jaj, majd holnap."
Ja, néha az én párom is, ilyenkor a tányérok egész éjjel borzasztóan unatkoznak a mosogatóban, és reggelre meg is sértődnek, amiért nem mostuk el őket éjfélkor. Hagyd ott a mosatlant! Mi van akkor?
Szerintem iszonyú kicsinyes dolog a fogmosási szokásán cirmogni. Ha nem ápolná a száját, az nyilván jogos, ha zavar, de ez nagyon cink így.
Egyedul a depresszioja idegesit, de errol nem tehet, viszont tapasztalatbol tudom, hogy ha mar hazassag elott idegesitenek ezek a dolgok kesobb szazszorosan fognak idegesiteni, szoval ha engem barmi ilyen jellegu zavart volna, nem mentem volna hozza( a depresszioja kesobb alakult ki).:-)))
Volt mar ilyen erzesem ex pasikkal kapcsolatban es ezert szakitottam veluk. Nem azert mert horkoltak, vagy lassu volt hanem mert nuanszok irritaltak bennuk es ha mar egy ilyen van, az szamomra eleg hogy lepjek.Pl: nem tetszik a feje oldalrol.....velhetoleg kesobb sem fog, ergo nem megyek hozza:-)))
A volt ferjem egy ket labon jaro furcsasag volt, de sosem volt az az erzesem, h biz dolgok irtitalnak rajta es ma is ugyanolyan jokepunke latom mint anno, annak ellenere h kidobtam:-)))
Szoval ezek veszjelzok es en igy nem mennek hozza:-)))
Látom, másoknak is vannak problémái, csak jóval kevesebb, mint nekem. A nagytöbbség 1-2 dolgot írt, én meg egy jó hosszú listát, de azért ettől függetlenül még most is úgy gondolom, hogy iszonyat barom lennék, ha ilyen okok miatt szakítanék és lefújnám a házasságot, hiszen mindenkinek van valami defektje. CSak épp a kulcs az alkalmazkodásban van, meg az önkritikában. Nekem is vannak hülyeségeim, ahogy írtam is korábban. Ezekkel ő együtt tud élni és a hibáimat is ugyan annyira szereti, mint a jó tulajdonságaimat :)
#32, úgy érzem, szeretnél meggyőzni róla, hogy én vagyok a hülye :) Ezt valamilyen szinten én is elismertem, hiszen többször is leírtam már, hogy én vagyok az, aki nehezen alkalmazkodik, de javamra váljon, hogy nagyon igyekszek és tudatosan próbálok magamon változtatni. A fogmosási szokásain nem ércelődtem egyáltalán, félre értesz. A köpködésről beszéltem, ami egyébként önmagában nem egy szép szokás, de nekem nem ezzel van bajom, hanem azzal, ahogy csinálja. Oké bagatel dolog, nem is cserélném le a köpködését mondjuk agresszióra, vagy alkoholizmusra, netán orrtúrásra. Szimplán csak megosztottam, hogy engem zavar. Jó annak, akit nem :)
Mosogatás: szeretem a rendet, tisztaságot, szeretek úgy lefeküdni, hogy tudom, semmi teendőt nem hagytam holnapra. Engem erre nevelt a nagymamám. Ettől függetlenül nincs azzal baj, ha valaki nem ilyen "katonásan" él, de ha a párom elvárhatja tőlem, hogy a körömlakkjaimat ne hagyjam szerte szét a lakásban, mert ő az anyja mellett nem ehhez szokott, akkor én is elvárhatom tőle, hogy mosogasson el nap végén, mert én meg a nagymamám mellett nem ehhez szoktam. Semmi más háztartásbeli dolgot nem várok el tőle! Komolyan semmit, az ég világon, csak ezt az egy dolgot. Nálam nem módi az, hogy sorakoznak a tányérok. Azért se, mert másnap is ugyan az lesz a mese, hogy "majd holnap". ~2 évig csináltam azt, hogy hétfőtől péntekig hallgattam a "majd holnap"-ot. Próbáltam agyilag én is átállni erre a hozzáállásra, csak nem sikerült. És sokszor a péntekem is azzal telt, hogy a halom egy heti mosatlan tányérokat súroltam, meg a muslicákat legyezgettem és hallgattam az igérgetést, hogy jövő héttől minden este elmosogat. Na szóval én ebbe beleuntam. Nem fogom ezért elhagyni, nem lesz válóok, hogy "nem mosogat", mint ahogy az se, hogy a papírzsepiket mindenhol ott hagyja a lakásban. A papírzsepikkel se lenne különösebb bajom, ha legalább nem olyan helyre pakolná, ahol a kutya eléri, mert ő meg azzal szórakoztatja magát, hogy ici-pici cafatokra szaggatja és mikor munkából haza érek, a lakás olyan, mint egy konfettiszórós szilveszteri buli után...
Nem, nem akarom bebizonyítani, hogy hülye vagy. Arra akartam rámutatni, hogy nyugodtan lehetnél kicsit lazább. SEMMI, de komolyan, SEMMI nem fog történni, ha néha nincs katonás rend, és helyette mindketten pihentek.
De mindegy, azóta látom leírtad még egy oldalra való idegesítő szokását a párodnak, szóval most már azt se tudom, sírjak vagy nevessek ezen. Bár nem ide tartozik, de csak egy jó tanács: próbáld már meg összeírni azokat a dolgokat, amikkel egy átlag napon örömet szerez neked...! Aztán vesd össze ezzel a listával. És majd jutsz valamire.
#38 Én is füldugóval alszok, méghozzá viaszost használok, ami a lehető legjobban kizárja a zajokat. A horkolást, órakattogást nem hallom, de az ébresztőt igen, mert a telefont a párnám mellett, vagy az éjjeli szekrényen tartom. Rezeg is, szóval nem nehéz rá felébredni. Simán meghallom.
#36: Nem soroltam fel még egy oldalnyit, csak egyetlen egy új dolgot jegyeztem meg, éppen csak nem erősségem röviden fogalmazni :) De ennyi, ezzel kifújt a lista, nincs több idegesítő dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!