Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az, ami idegesít benneteket a párotokban/férjetekben/feleségetekben?
Ilyenekre gondolok, mint csámcsogás, horkolás, lassúság és hasonlók? Volt már, hogy valakivel ilyenek miatt szakítottatok, pedig egyébként teljesen összeillettetek?
Azért kérdezem, mert esküvő előtt állunk és egyre jobban idegesítenek benne ezek a kis hülyeségek. Persze, lehet, hogy csak azért, mert beparáztam, hogy jó döntés-e vele összeházasodni. (14 éve járunk, szóval meglepetésektől nem félek, tudom jól, hogy milyen ember és szeretem)
Kíváncsi vagyok, hogy más boldog-e a párjával annak ellenére is, hogy a párja néhány szokásától, viselkedésétől a falra tudna mászni.
Engem talán az idegesít egy kicsit, hogy nagyon gyorsan eszik... amikor olyanja van, akkor mondhatom, hogy zabál. Én egyáltalán nem eszem lassan (másokhoz képest), de szeretem kiélvezni az ízeket, néha beszélgetni közben... neki meg az evés kb. egy szükséges vmi, amin túl kell esni (kiv. a nasi). Ilyenkor néha én érzem magam furán, hogy kétszer annyi ideig tart egy ebéd vagy egy reggeli nálam...
Horkolni felváltva horkolunk kb. néhanapján... az spec. nagyon idegesítene, ha hangosan horkolna minden nap, a szüleim horkolnak nagyon durván, hát mellettük aludni...
- horkolás
- lassúság (ha rajta múlna, mindenhonnan elkésnénk)
- köpködés (fogmosás után annyit köpköd, hogy néha már azt hiszem, mindjárt kiszárad :D és fürdés közben is folyamatosan köpköd)
- házimunkában csak annyit várok el tőle, hogy mosogasson el, de igazából csak elméletben az ő feladata ez, gyakorlatban kénytelen vagyok én csinálni, mert folyton csak halogatja és ott tornyosul a mosogatnivaló
- csámcsog és teli szájjal beszél
- éjjel álmában rángatózik (tudjátok, mikor pl azt álmodjátok, hogy lezuhantok vhonnan és ugrotok egyet az ágyban. Na, ő ezt folyamatosan csinálja és kalimpál össze vissza a kezével és a lábával, alattam meg ugrál az ágy)
A horkoláson testhelyzettel, és megfelelően támasztó párnával sokat lehet javítani, illetve nem ártana kideríteni, hogy az orrsövénye nem ferde-e vagy nincs-e krónikus arcüreggyulladása, mert azok mind csinálnak ilyet. Erről nem tehet.
Bakker te ott állsz fölötte és nézed, hányat, milyen sűrűségűt és mekkorát köp fogmosás után??? Az ő dolga. Amíg a kagylóba csinálja, addig nem értem, mit túráztatod magad ezen, a kagyló arra van, hogy köpjünk bele, és elég furán néznék, ha nem csorgathatnám a nyálam annyit, amennyit jól esik. A fürdés is magánügy. Ne nézd, ha zavar, ki mondta, hogy bámulnod kell, ahogy tisztálkodik?
"Szívem, kérlek, mosogass el!" - csodákat tesz, tapasztalat.
Az alvásával valami nagyon nem oké. Szörnyű rosszul alhat szegény, ha folyton ez van, én legalábbis mindig megrémülök, amikor ilyet álmodok és összerándulok.
És mindemellé még itt vagy neki te is.
Hát, amíg szerelmes vagy belé,addig az összes tulajdonságát cukinak látod. Aztán ahogy múlnak az érzelmek, egyre kezd idegesíteni néhány apró szokása. Bár 14 év után nem valószínű, hogy már tomboló szerelem van, igaz?
Visszatérve a kérdésre, a férjem az agyamra megy azzal, hogy időmániás (nem szabad egy másodpercet sem késnem semmivel, ha ő nyolc óra nulla perckor indulni akar, akkor el kell indulni, különben kitör a balhé).
Meg rendmániás, mindennek élére hajtogatva kell lenni, és hiába sikálom a tűzhelyet órákig, ő talál rajta foltot, és már negyed óráig sikálja utánam :-)
Na most egy gyerek mellett óhatatlan, hogy borul néha a pontosság meg a spártai rend...
Az is az agyamra megy, hogy baromi nehezen dönt, még azon is negyed órát képes agyalni, hogy milyen színű zoknit vegyen...pff.
Én gyorsan döntök, igaz, náha hibázom, de ki nem...
Persze a fenti tulajdonságainak a jó oldala is megvan, mert pl. soha nincs otthon vállalhatatlan kupi, nem késünk el sehonnan, és nem szórjuk a pénzt :-)
De végül is a jó házasság alapja: a hibáival együtt elfogadni a másikat, és én már ezt teszem közel egy évtizede.
Sok sikert Neked is !
szerintem csak esküvő előtti para, amit érzel. ahogy írsz róla egyébként, nekem inkább pozitívnak tűnik :) mondjuk az durva, hogy 13 évesen jöttetek össze, még engem is örökké leszólnak, hogy a 17 éves korom óta tartó kapcsolatomból készülünk házasságot kötni.
ami engem idegesít a páromban: (eszemben nincs ezek miatt szakítani, nagyon jól toleráljuk egymás hibáit)
-horkol --> ehhez viszont hozzászoktam. általában előbb alszok el, mint ő, és utána már nem ébredek fel.
-mindenhová sokkal előbb el akar indulni, mint szükséges, és türelmetlenkedik, ha ilyenkorra én még nem vagyok kész. de komolyan, ha 8ra beszélünk meg egy találkozót a társasággal a belvárosban, és én 7kor még nem állok az ajtóban harcra készen, kb megőrül :D ja, 10 perc beérni a belvárosba. maximum.
-nem tud dönteni, nem lehet vele előre tervezni. bár ezen már sokat javított, de még mindig nem az igazi. szóval ha mondjuk kiderül, hogy szombat este lesz egy koncert, ami mindkettőnket érdekel, szombat délutánig tuti nem tudja megmondani, hogy fog-e jönni, mert nála ez nagyon hangulatfüggő. egy időben emiatt nagyon megromlott a kapcsolatunk, de sikerült megoldanunk.
most így ennyi jut eszembe. nekem is vannak olyan dolgaim, amikkel tuti idegesítem. viszont ez a szép a kapcsolatban, hogy az ilyeneket meg tudjuk oldani. ketten együtt.
22, reagálnék néhány gondolatodra:
Bakker te ott állsz fölötte és nézed, hányat, milyen sűrűségűt és mekkorát köp fogmosás után???... Nem, nem állok mellette, de a lakás 40 nm és csak egy fürdőszobánk van, ahová ő is bejáratos és ha én épp készülődök a fürdőszobában, akkor elég nehéz nem észre venni, hogy odajön köpködni. De a lényeg mindegy, mert amúgy se sikerült ebből a lényeget leszűrnöd.
"Szívem, kérlek, mosogass el!" - csodákat tesz, tapasztalat. - Szerinted 14 év alatt hányszor próbáltam?! Gondolod, hogy egyszer se kértem még szépen? Elárulom, hogy jóformán napi szinten kérem erre nagyon kultúrált, kedves hangnemben, de ha már a fogát mossa lefekvéshez készülődve, olyankor higgadtan konstatálom, hogy ma is én fogok mosogatni és nem vagyok hajlandó térden állva könyörögni tovább, mert ha megjegyzem, hogy elfelejtette, akkor azt mondja, hogy jaj, majd holnap. Na, ilyenkor totál higgadtan megfogom a szivacsot és elintézem, mert a könyörgés nem az én művészetem.
"és még ott vagy neki te is" - kérlek, ne legyél cinikus, mert a kapcsolatunkba nem látsz bele. Nem tudod néhány leírt mondatból eldönteni, hogy milyen ember vagyok. Nyílván, ha egy undorító házisárkány lennék, akkor nem akarna feleségül venni, mert ilyen hülye ember nem sok van, aki egy olyanhoz kötné magát, aki megkeseríti az életét.
Engem is irrital a teszetoszasaga,piszmogasa,persze valahol jo is,mert alapos.
Ugy latom sok ffinal problema a dontest gyorsan meghozni,nala is nehezem megy...mindenen eltokol...
Ha cipot,v zoknit veszunk neki,azon is kepes filozni egyorat,melyiket...
A beszedet nehezen erteni ,mert dunnyog az orra alatt,nem ejti ki erthetoen a szavakat...
Ami meg irrital benne,utal konfrontalodni,tul udvarias mindenkivel...
Ennek ellenere eleg jol birom mellette..
26 eve...
Kerdezo,ezek a hibak csak kis hibak,lehet idegesitoek,de ha minden mas jo,akkor nezd el neki...:))
Ja,es a horkolas lemaradt.
Sokaig kulon aludtunk,mig a gyerekek kicsik voltak...
Par eve csak fuldugoval tudok mellette aludni...
Ez is klasszikus problema.
Viszont,egy mondatod nem tetszik,kerdezo.
Ha ugy erzed megkeseritik ezek a dolgok az eleted,nem lenne jo hozzakotmi magad.
Mert hiaba szereted,elmulik,ha csak a hibaira koncentralsz,es nemmarad semmi,ami mellete tartana...
A lassúsága, de az eszméletlenül - jó, én alapból pörgős vagyok.
Reggelente pl. a falat le tudnám kaparni, hogy egy órába telik neki ugyanaz, amit én 20 perc alatt elintézek, és a fél életem letelik, mire kiléphetünk az ajtón.
Ezen kívül mostanság nagyon durván szuszog, és nem tudok tőle aludni, pedig kifújja az orrát nem is egyszer.
Más nincs, és ezek is csak apróságok, simán kibírható. :)
dehogy is keserítik meg az életemet! ha valamelyik mondatomban erre utaltam, akkor csak rosszul fejeztem ki magam! Ha megkeserítene vele, akkor biztosan lelépnék, azért azt nem akarom, hogy idegroncsot csináljak magamból :) Csak szimplán annyi, hogy most az esküvő miatt valahogy jobban feltűnnek és felhúznak ezek a dolgok, de ez tényleg szerintem csak ilyen lagzipara :)
Egyébként én is füldugóval alszok. Mondjuk a horkolása se olyan, hogy megreped tőle a plafon, inkább ilyen nagyon hangos lélegzet, mert oltári nagyra nyitott szájjal alszik és nagyon hangosan veszi a levegőt és inkább ilyesztő, mint zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!