Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nem szeretném felvenni és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretném felvenni és a gyerekünknek adni a vőlegényem vezetéknevét, mert borzasztó. Ő ragaszkodik hozzá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem írom le pontosan, hogy mi a vezetékneve, mert ő is olvasgatja a gyakorikérdések.hu-t és rögtön tudná, hogy én írtam ki a kérdést, de higgyétek el, borzasztó ciki!

Májusban lesz az esküvő és augusztusra várjuk a babát. Nagyon szeretné ha felvenném a vezetéknevét, mindegy milyen formában. Én mondtam, hogy nem, biztos nem fogom, tetszik a sajátom, mert alliterál a keresztnevemmel.

Ezt még el is fogadná, de a gyereknek mindenképp szeretné, ha az lenne a vezetékneve, mint az övé.

Ő is tudja, hogy gáz, de így szeretné érvényesíteni, jobban érezné magát tőle, nem enged ebből.

Én viszont nem akarom, hogy ugyanazokat elszenvedje, mint a párom gyerekkorában a neve miatt.

Mit tegyek?

2015. ápr. 6. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
89%

" Nekem tök közhelyes családnevem van kb. Kiss, Nagy stb. kategóriájú, de a büdös életben nem mennék bele abba, hogy a gyerekem ne örökölje!"

ne zavarjon, hogy itt épp hogy nem közhelyes családnévről van szó hanem cikiről. Ha közhelyes lenne gondolom a kérdezőben sem merült volna fel hogy az ő vezeték nevét viselje a gyerek. Nem tudom mit ne lehet megérteni abban hogy mondjuk egy Sz.opó, meg hasonló nevű gyereket konkrétan kicikiznek a gyerekek a világból, ami lehet kihatással lesz majd a felnőtt korára is. De gondolom olyan emberek prédikálnak itt, akiknek csodás kamaszkoruk volt.

2015. ápr. 18. 11:56
 72/81 piroska és a farkas ***** válasza:
Én olyan családot ismerek, ahol a 3 testvér közü a fiú mikor megnősült, megváltoztatta a vezetéknevét, hogy a gyerekeit ne csúfolják úgy, mint őt hajdanán. Nem hiszem, h önző lenne a kérdező,egyszerüen csak nem szeretne mondjuk egy sírva hazajövő, csúfolt kislányt vigasztalni nap, mint nap. Az apának is nehéz lehet, nem mondom, hogy nem. De megkockáztatom, hogy alapvetően nem a név az, amit lélekben tovább visz az ember, hanem a példa, ahogyan élnek a szülei.
2015. ápr. 18. 13:08
 73/81 anonim ***** válasza:
Az apa nem menne bele, hogy a megváltoztassa a vezetéknevét valami hasonlóra? Olyat szoktak csinálni. És akkor a gyerek kaphatná az apa új nevét. Annyira nem ciki egyébként a Szőrös de én sem lennék boldog tőle...
2015. ápr. 18. 13:12
 74/81 mi a fene ***** válasza:
93%
Sajnos ciki, nem tudsz mit tenni, joga van hozzá. Ill ha te nem is veszed fel az ő nevét, az aktő-nél nyilatkozni kell a születendő gyermekek családi nevéről, és minden gyereknek ezt kell ! majd viselni. Lehet, csak tied, az apáé, vagy kötőjelesen.Javaslom, hogy legyen az utóbbi, és tied legyen elől, igy ha bemutatkozik, csak azt fogja mondani, csak nagyon hivatalos helyen "veszi elő" a kötőjelest. Jobb ötletem nincs. Majd ird meg, mit döntöttetek.
2015. ápr. 18. 14:26
 75/81 mi a fene ***** válasza:
100%
Még annyit, ha nem is kapja meg a gyerek az apja családi nevét, azért az anyakönyvben az ő neve fog az apja neve rovatban szerepelni.
2015. ápr. 18. 14:28
 76/81 anonim ***** válasza:
57%

szerintem se ciki annyira. legalább jelent valamit, ellentéten az enyémmel, ami csak három betű, mégis folyton betűznöm kell.

a gyereket meg akármi miatt cikizhetik, pl. duci lesz, vagy szemüveges.

mi a te neved?

2015. ápr. 18. 18:10
 77/81 anonim ***** válasza:
Megértelek; dolgoztam ügyfélszolgálaton és én is röhögtem a Szőrös ügyfeleken...
2015. ápr. 23. 19:20
 78/81 anonim ***** válasza:
nekem egyik osztálytársamat Hájas-nak hívták és hájas is volt szegény :D
2016. okt. 24. 13:56
 79/81 anonim ***** válasza:

Anyukám vezetékneve Marosi.

Apukámé Czigány. Soha egy szóval sem volt arról szó hogy anya vezetéknevét fogom megkapni majd mert apáé "ciki". Ha már keresztnevet is közösen választottak (amit anya a szülőszobán ujragondolt..:D ) akkor apukámnak had legyen annyi öröme hogy legalább ennyi. Hogy Anya tiszteli ennyire. Anya felvette a vezetéknevét is apunak, Czigányné lett. Sosem zavarta. Ha zavarja nem megy hozzá, nyílván nem azért szerette volna apát aki.:) Sose zavarta úgy fogadta el ahogy van és engem is ugyanúgy szeret, a vezetéknevemtől függetlenül.

2016. okt. 24. 21:35
 80/81 anonim ***** válasza:

- a Czigánnyal semmi baj nincs, ugyanolyan népnév, mint a Németh, Török, Orosz, és sok más rendes vezetéknév, emellett tök menő emberek vezetékneve, pl. Czigány Ildikó az első magyar női pilóta

- ha anyukád -né típusban vette fel apukád nevét, akkor más választás nem is volt, ilyenkor csak az apáét kaphatja

- a Szőrös ennél azért rosszabb, bár messze nem annyira, mint a Szopós vagy a Geczi

2016. okt. 27. 05:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!