Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretném felvenni és a gyerekünknek adni a vőlegényem vezetéknevét, mert borzasztó. Ő ragaszkodik hozzá. Mit tegyek?
Nem írom le pontosan, hogy mi a vezetékneve, mert ő is olvasgatja a gyakorikérdések.hu-t és rögtön tudná, hogy én írtam ki a kérdést, de higgyétek el, borzasztó ciki!
Májusban lesz az esküvő és augusztusra várjuk a babát. Nagyon szeretné ha felvenném a vezetéknevét, mindegy milyen formában. Én mondtam, hogy nem, biztos nem fogom, tetszik a sajátom, mert alliterál a keresztnevemmel.
Ezt még el is fogadná, de a gyereknek mindenképp szeretné, ha az lenne a vezetékneve, mint az övé.
Ő is tudja, hogy gáz, de így szeretné érvényesíteni, jobban érezné magát tőle, nem enged ebből.
Én viszont nem akarom, hogy ugyanazokat elszenvedje, mint a párom gyerekkorában a neve miatt.
Mit tegyek?
" Nekem tök közhelyes családnevem van kb. Kiss, Nagy stb. kategóriájú, de a büdös életben nem mennék bele abba, hogy a gyerekem ne örökölje!"
ne zavarjon, hogy itt épp hogy nem közhelyes családnévről van szó hanem cikiről. Ha közhelyes lenne gondolom a kérdezőben sem merült volna fel hogy az ő vezeték nevét viselje a gyerek. Nem tudom mit ne lehet megérteni abban hogy mondjuk egy Sz.opó, meg hasonló nevű gyereket konkrétan kicikiznek a gyerekek a világból, ami lehet kihatással lesz majd a felnőtt korára is. De gondolom olyan emberek prédikálnak itt, akiknek csodás kamaszkoruk volt.
szerintem se ciki annyira. legalább jelent valamit, ellentéten az enyémmel, ami csak három betű, mégis folyton betűznöm kell.
a gyereket meg akármi miatt cikizhetik, pl. duci lesz, vagy szemüveges.
mi a te neved?
Anyukám vezetékneve Marosi.
Apukámé Czigány. Soha egy szóval sem volt arról szó hogy anya vezetéknevét fogom megkapni majd mert apáé "ciki". Ha már keresztnevet is közösen választottak (amit anya a szülőszobán ujragondolt..:D ) akkor apukámnak had legyen annyi öröme hogy legalább ennyi. Hogy Anya tiszteli ennyire. Anya felvette a vezetéknevét is apunak, Czigányné lett. Sosem zavarta. Ha zavarja nem megy hozzá, nyílván nem azért szerette volna apát aki.:) Sose zavarta úgy fogadta el ahogy van és engem is ugyanúgy szeret, a vezetéknevemtől függetlenül.
- a Czigánnyal semmi baj nincs, ugyanolyan népnév, mint a Németh, Török, Orosz, és sok más rendes vezetéknév, emellett tök menő emberek vezetékneve, pl. Czigány Ildikó az első magyar női pilóta
- ha anyukád -né típusban vette fel apukád nevét, akkor más választás nem is volt, ilyenkor csak az apáét kaphatja
- a Szőrös ennél azért rosszabb, bár messze nem annyira, mint a Szopós vagy a Geczi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!