Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nem szeretném felvenni és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretném felvenni és a gyerekünknek adni a vőlegényem vezetéknevét, mert borzasztó. Ő ragaszkodik hozzá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem írom le pontosan, hogy mi a vezetékneve, mert ő is olvasgatja a gyakorikérdések.hu-t és rögtön tudná, hogy én írtam ki a kérdést, de higgyétek el, borzasztó ciki!

Májusban lesz az esküvő és augusztusra várjuk a babát. Nagyon szeretné ha felvenném a vezetéknevét, mindegy milyen formában. Én mondtam, hogy nem, biztos nem fogom, tetszik a sajátom, mert alliterál a keresztnevemmel.

Ezt még el is fogadná, de a gyereknek mindenképp szeretné, ha az lenne a vezetékneve, mint az övé.

Ő is tudja, hogy gáz, de így szeretné érvényesíteni, jobban érezné magát tőle, nem enged ebből.

Én viszont nem akarom, hogy ugyanazokat elszenvedje, mint a párom gyerekkorában a neve miatt.

Mit tegyek?

2015. ápr. 6. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
81%

"hogy az én családnevemet ne adhassam tovább a saját gyermekemnek!"

Nem a te gyereked, kedves válaszoló, hanem közös gyermeketek a feleségeddel, ennélfogva mindennek közös döntésnek kell lennie! És mi van a nő vezetéknevével? És ha azt mondja, hogy ő nagyon szeretné a saját vezetéknevét továbbadni? Ugyanakkora joga van hozzá, mint neked! Na? Szóval mi van akkor? Magyarázd már el nekem, mintha 4 éves gyerek volnék, mert nem értem, hogy mióta van az, hogy ha megszületik egy gyermek, akkor az enyém-tiéd (eleve egy gyerek nem tulajdon, de mindegy) és az asszonynak nincs beleszólása nevébe? Komolyan megdöbbentő, mintha nem egy 21. századi Európában élnénk, annyi primitív sötét gondolkodású paraszt van itt.

2015. ápr. 6. 15:42
 12/81 anonim ***** válasza:
25%
En azt sem ertem, ha ciki a neve a volegenynek, akkor erre miert nem gondoltal, mikor teherbeejtett, hogy bakker lesz gyerekem es esetleg az apja a sajat vezeteknevet akarja adni. Akkor nem volt gond, ugye?
2015. ápr. 6. 15:43
 13/81 anonim ***** válasza:
55%
Az elfogadásba ez is bele tartozik. Ha nem szereted annyira, hogy elfogadd a nevét, akkor miért tervezel vele? Nem is értem! Az EMBER egy komplett csomaggal érkezik. Nem mondhatod, hogy ezt a tényt eddig titkolta előtted, nem? Ő ilyen. Ezzel együtt kell elfogadnod és szeretned, ha őt választod!
2015. ápr. 6. 15:43
 14/81 anonim ***** válasza:
75%
Egy kötőjeles megoldásban a vőlegényeddel nem tudtok kiegyezni?
2015. ápr. 6. 15:45
 15/81 anonim ***** válasza:
13%
Halgass a vőlegényedre, és adjátok neki normálisan a nevét. Ha majd betölti a gyerek a 18- at, és úgy látja jónak, joga lesz lecserélni.
2015. ápr. 6. 15:45
 16/81 anonim ***** válasza:
14%
A kisgyereknek nem a neve lesz a ciki, gaz es borzaszto, hanem egyszer visszaolvassa ezt a kerdest es a sajat anyja viselkedese lesz neki verciki.
2015. ápr. 6. 15:47
 17/81 anonim ***** válasza:
16%
Azt csinálsz, amit akarsz.
2015. ápr. 6. 15:48
 18/81 anonim ***** válasza:
16%
mi a vezetékneve? leírod priviben? 24n
2015. ápr. 6. 15:58
 19/81 anonim ***** válasza:
93%
Nem is értem a párod. Ha őt is bàntottàk a neve miatt, miért nem érti meg? Miért akar rosszat a gyerekének?
2015. ápr. 6. 16:00
 20/81 anonim ***** válasza:
22%
Johetnek a lepontozasok, erdekes mindenki az apukat szidja, pedig az anyuka a ludas itt.
2015. ápr. 6. 16:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!