Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretném felvenni és a gyerekünknek adni a vőlegényem vezetéknevét, mert borzasztó. Ő ragaszkodik hozzá. Mit tegyek?
Nem írom le pontosan, hogy mi a vezetékneve, mert ő is olvasgatja a gyakorikérdések.hu-t és rögtön tudná, hogy én írtam ki a kérdést, de higgyétek el, borzasztó ciki!
Májusban lesz az esküvő és augusztusra várjuk a babát. Nagyon szeretné ha felvenném a vezetéknevét, mindegy milyen formában. Én mondtam, hogy nem, biztos nem fogom, tetszik a sajátom, mert alliterál a keresztnevemmel.
Ezt még el is fogadná, de a gyereknek mindenképp szeretné, ha az lenne a vezetékneve, mint az övé.
Ő is tudja, hogy gáz, de így szeretné érvényesíteni, jobban érezné magát tőle, nem enged ebből.
Én viszont nem akarom, hogy ugyanazokat elszenvedje, mint a párom gyerekkorában a neve miatt.
Mit tegyek?
"hogy az én családnevemet ne adhassam tovább a saját gyermekemnek!"
Nem a te gyereked, kedves válaszoló, hanem közös gyermeketek a feleségeddel, ennélfogva mindennek közös döntésnek kell lennie! És mi van a nő vezetéknevével? És ha azt mondja, hogy ő nagyon szeretné a saját vezetéknevét továbbadni? Ugyanakkora joga van hozzá, mint neked! Na? Szóval mi van akkor? Magyarázd már el nekem, mintha 4 éves gyerek volnék, mert nem értem, hogy mióta van az, hogy ha megszületik egy gyermek, akkor az enyém-tiéd (eleve egy gyerek nem tulajdon, de mindegy) és az asszonynak nincs beleszólása nevébe? Komolyan megdöbbentő, mintha nem egy 21. századi Európában élnénk, annyi primitív sötét gondolkodású paraszt van itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!