Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretném felvenni és a gyerekünknek adni a vőlegényem vezetéknevét, mert borzasztó. Ő ragaszkodik hozzá. Mit tegyek?
Nem írom le pontosan, hogy mi a vezetékneve, mert ő is olvasgatja a gyakorikérdések.hu-t és rögtön tudná, hogy én írtam ki a kérdést, de higgyétek el, borzasztó ciki!
Májusban lesz az esküvő és augusztusra várjuk a babát. Nagyon szeretné ha felvenném a vezetéknevét, mindegy milyen formában. Én mondtam, hogy nem, biztos nem fogom, tetszik a sajátom, mert alliterál a keresztnevemmel.
Ezt még el is fogadná, de a gyereknek mindenképp szeretné, ha az lenne a vezetékneve, mint az övé.
Ő is tudja, hogy gáz, de így szeretné érvényesíteni, jobban érezné magát tőle, nem enged ebből.
Én viszont nem akarom, hogy ugyanazokat elszenvedje, mint a párom gyerekkorában a neve miatt.
Mit tegyek?
"Olyankor mi történik?"
Te szellemi fogyatékos vagy? Már kétszer leírtam. Lazán el tudok képzelni ilyen szituációt, mert lehet, hogy a hölgy szeretne mondjuk egy ritka, kihaló családnevet továbbörökíteni, de ha szimplán egy nagyot akar tovább vinni, akkor a gyereket mondjuk Kiss-Nagy Bélának fogják hívni. De ezt most írom le harmadszorra!
nekem ritka nevem van, ami lehet kicsit mulatságos is, sok szó képezhető belőle.és ugyanolyan nevű személy mint én, nincs rajtam kívül az országban(vezetéknév+keresztnév)
csúfoltak régen de igazából bármi miatt lehet "okot adni" a csúfolásra. és különben is, ez csak a gyerekek szórakozásra, valószínű középiskolás korától kezdve már nem kell ettől tartani.
elég sokszor el is írják a nevem.
de nekem ennek ellenére tetszik, örülök neki hogy nem tucat nevem van(a keresztnevem az).
nagyon rosszul esne ha a párom nem akarná hogy a gyerekünk megkapja a nevem, mert hogy ciki.
és még annyit, hogy minden vezetéknévből ki lehet hozni egy jobbat a keresznévvel!!
szóval ha tényleg mókás a vezetéknév, akkor ne olyan legyen a keresztneve, ami még együtt még inkább "ciki"
Kérdező lebuktál!
A vőlegényed már rájött, szóval elárulhatjátok, hogy mi az a borzasztó vezetéknév, már mindegy!:D
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
35# vagyok. ugye tudod, hogy ha a párod tényleg szokott itt olvasgatni, akkor rögtön rájönne , hogy te írtad ki?
"Májusban lesz az esküvő és augusztusra várjuk a babát. "
ez eléggé leszűkíti a kört.:)
Persze lehet, hogy kitaláció,
DE, miért az apát vonjátok felelősségre, hogy miért nem változtatott nevet?:O Had döntse már el mindenki, hogy szeret-e a nevével élni.
Egyébként szerintem a Zsíros a kevésbé szép, de gáznak egyiket se mondanám. Majdnemhogy tök átlag mindkettő. Ismerek ilyet-olyat is.
Én ismerek olyat, akinek Meleg a vezetékneve. De munkám során találkoztam már Budival, Vaddal is, szóval szerintem a Kakas vagy a Zsíros sem egy nagy dolog, ha ez a kérdés komoly lenne, de nyilvánvaló, hogy nem az, akkor azt mondom, hogy nem mi tehetünk arról, hogy mi a vezetéknevünk, azt úgy kaptuk, de közös megbeszéléssel bármit meg lehet oldani.
Mindenesetre én inkább lennék Kakas, mint Zsíros.:)
Nagy eséllyel troll kérdés, de a Zsíros ezerszer gázabb név, mint a Kakas.
egy Kakas Gábor például nem is hangzik rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!