Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen vezetéknevet kaphat a gyerek?
Már van egy kisfiúnk aki az én vezetéknevemet kapta.
Most tervezzük az esküvőnket.
ha esetleg én kötőjeles lennék
pl. Kiss-Kovács xy
és pl. a lánykori nevem a Kovács, akkor a születendő gyerekek is kaphatják a Kovács vezetéknevet,attól függetlenül,hogy én kötőjeles lettem? És mi a helyzet a már megszületett kisfiúnkkal? Neki maradna az eredeti neve,vagy ezzel az övé is változna?
pácsér_puzákia!
Miért, szerinted nem az a logikus, ha a gyermek az apja vezetéknevét kapja? Vagy ez csak mifelénk divat? Hol élsz te, melyik bolygón?
1-es voltam
Házasságkötés előtt, amikor bejelentkeztek, és meg kell mondanod, mi lesz a neved, el kell dönteni, hogy fogják a születendő gyerekeiteket hívni.
Aki Kissné Kovács Mária vagy Kiss Józsefné formában veszi fel, ott csak Kiss lehet a gyerekek vezetékneve.
Ha kötőjellel veszed fel, vagy anélkül (Kiss Kovács) , vagy nem veszed fel, akkor dönthetsz, melyikőtöké legyen, vagy duplán: Kiss Kovács illetve Kiss-Kovács.
Hogy a megszületettel mi lenne, az jó kérdés, mivel elvileg csak ugyanazt a vezetéknevet viselheti két ember közös gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!