Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Melyik álláspont érthető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik álláspont érthető jobban szerintetek ebben a helyzetben? Menjen az apa vagy ne?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék a véleményekre egy dologgal kapcsolatban.

Adott egy férj és egy feleség, éppen az első gyereküket várják. A gyerek július közepén születik. Most derült ki a pár számára, hogy augusztus közepén koncertezik egy zenekar Magyarországon, amit mindketten nagyon szeretnek (konkrétan a feleségnek a kedvence, de a férj is szívesen hallgatja).

Nos, az evidens, hogy a feleség nem tud elmenni a koncertre gyermekágyi vérzés, szoptatás stb. miatt, plusz egyhónapos gyereket azért ennyi időre nem lehet még lepasszolni (kora délután kéne elindulni és kb. éjfélre sikerülne hazaérni). Kérdés, hogy ilyen helyzetben a férj "elmehet-e"?

Mindkét oldalon vannak persze érvek/ellenérvek. Egyrészt, a férjnek nem lesz semmi baja, ami miatt ne mehetne el, miért kéne neki is otthon ülnie, csak mert a felesége nem mehet? A gyerek ugye anyával otthon lenne. Attól még, hogy az anyának rossz, nem feltétlenül kéne, hogy az apának is rossz legyen.

Másrészt viszont a gyerekvállalás nem csak az anyának kell , hogy lemondással járjon, az apának ugyanúgy van pici gyereke. Igaz, nem ő szoptatja, de nem szemétség ezen az alapon elmenni egyedül, ha a másik semmiképp nem mehet, pedig nagyon szeretne? Az anyának ugye nincs választása, apának pedig egyébként is több kikapcsolódás jut, mert hetente próbál a zenekarával, ami egyben haverozás/sörözés is, tehát neki azért a "kimenője" megvan, nem arról van szó, hogy minden percben otthon kell ülnie.

Szerintetek melyik oldal érthető meg jobban ebben a helyzetben? Papucs a férj, ha így ő sem megy a koncertre, illetve szemétség a részéről, ha igen? A nő balek, ha azt mondja a férjének, hogy menjen nyugodtan, vagy szemét, ha nem?

2015. ápr. 2. 21:39
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Nőként én a férjemre bíznám a döntést. Ha van kedve, menjen nyugodtan, nem bánom. Felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mit szeretne.
2015. ápr. 3. 14:34
 32/37 anonim ***** válasza:
29-es! Akkor nincs para! A férj is otthonmarad, esetleg áthívják a barátokat addig egy kerti-partyra, a pici a közelben van, anyuka nem megy sehova, mégis szocializálódik. Számomra ez lenne a legjobb megoldás!
2015. ápr. 3. 14:36
 33/37 anonim ***** válasza:
Én elmennék a férjemmel együtt. Annak idején főiskolára jártam amikor született a lányom, a születése után bő egy héttel kezdődött a vizsgaidőszakom egy elég nehéz szigorlattal az elején, ráadásul 200 km-re a lakhelyünktől. Elmentem vizsgázni szülés után 10 nappal, sikerült is, a gyerkőccel is minden rendben volt, pedig utazással mindennel együtt kb. fél napot voltam távol. Én mennék a helyedbe, ha tudom, hogy jó kezekben van a bébi. (Én a vizsgaidőszak másfél hónapjában ezt négyszer tettem meg, senkinek nem lett semmi baja.)
2015. ápr. 3. 14:47
 34/37 A kérdező kommentje:
33: jó, de az egy vizsga, ugyebár muszáj. Ez egy rockkoncert, amit nem ülve szokás végignézni, szülés után egy hónappal lehet még gyermekágyi vérzés, ki tudja még, hogy szül az anya, császár után végigtombolni egy ilyet, na, érted... Most lehet mondani, hogy biztos lesz ülőhely is, vegyenek olyan jegyet és kész, de őszintén, nagyon nem ilyen típusok, vagy küzdőtér és tombolás, vagy akkor hagyjuk is, messziről úgyse látni semmit (ezt amúgy én is osztom).
2015. ápr. 3. 15:27
 35/37 anonim ***** válasza:
ha fizikálisan bírnám, én mennék.
2015. ápr. 3. 15:51
 36/37 anonim ***** válasza:
91%
Sokgyerekes apaként.. nekem eszembe se jutna a koncert, a gyerek sokkal szórakoztatóbb! :D
2015. ápr. 4. 00:27
 37/37 anonim ***** válasza:
Egyszerű: ez a szülők dolga, beszéljék meg,hogy nekik hogy jó. A többiek meg ne dumáljanak bele!
2015. ápr. 4. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!