Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Melyik álláspont érthető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik álláspont érthető jobban szerintetek ebben a helyzetben? Menjen az apa vagy ne?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék a véleményekre egy dologgal kapcsolatban.

Adott egy férj és egy feleség, éppen az első gyereküket várják. A gyerek július közepén születik. Most derült ki a pár számára, hogy augusztus közepén koncertezik egy zenekar Magyarországon, amit mindketten nagyon szeretnek (konkrétan a feleségnek a kedvence, de a férj is szívesen hallgatja).

Nos, az evidens, hogy a feleség nem tud elmenni a koncertre gyermekágyi vérzés, szoptatás stb. miatt, plusz egyhónapos gyereket azért ennyi időre nem lehet még lepasszolni (kora délután kéne elindulni és kb. éjfélre sikerülne hazaérni). Kérdés, hogy ilyen helyzetben a férj "elmehet-e"?

Mindkét oldalon vannak persze érvek/ellenérvek. Egyrészt, a férjnek nem lesz semmi baja, ami miatt ne mehetne el, miért kéne neki is otthon ülnie, csak mert a felesége nem mehet? A gyerek ugye anyával otthon lenne. Attól még, hogy az anyának rossz, nem feltétlenül kéne, hogy az apának is rossz legyen.

Másrészt viszont a gyerekvállalás nem csak az anyának kell , hogy lemondással járjon, az apának ugyanúgy van pici gyereke. Igaz, nem ő szoptatja, de nem szemétség ezen az alapon elmenni egyedül, ha a másik semmiképp nem mehet, pedig nagyon szeretne? Az anyának ugye nincs választása, apának pedig egyébként is több kikapcsolódás jut, mert hetente próbál a zenekarával, ami egyben haverozás/sörözés is, tehát neki azért a "kimenője" megvan, nem arról van szó, hogy minden percben otthon kell ülnie.

Szerintetek melyik oldal érthető meg jobban ebben a helyzetben? Papucs a férj, ha így ő sem megy a koncertre, illetve szemétség a részéről, ha igen? A nő balek, ha azt mondja a férjének, hogy menjen nyugodtan, vagy szemét, ha nem?

2015. ápr. 2. 21:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

A #14-es írásodra válaszolva, mi a kérdés?

Hiszen megoldtátok e lehető legjobban.

2015. ápr. 2. 22:48
 22/37 anonim ***** válasza:
95%

"Nőként semmi kivetnivalót nem találok abban, ha az apa elmegy a koncertre "

Persze, mert a nők 80%-a aszt hiszi, hogy a gyerek és a háztartás az ő gondjuk, apuka meg élje az életét, mint addig is.

Próbáld ki, vigyázzon a férj a gyerekre ls te menj koncertre barátnőkkel. Ha a férjednek ez ellen semmi kifogása, akkor nekem sem lenne fordítva, de ha mégis, akkor felemás a szitu.

2015. ápr. 2. 22:51
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Már kipróbáltam:-) Felnőtt gyerekeink vannak már, akiket a férjem annak idején ugyanúgy pelenkázott, etetett, altatott stb., mivel mindketten egyetemi hallgatók voltunk, felváltva jártunk előadásra, gyakorlatra.A házimunkát is mindig megosztottuk. Utaztam is a család nélkül, addig a férjem volt a gyerekekkel, fordítva is történt. Tudod, ez csak szeretet és intelligencia kérdése.
2015. ápr. 2. 23:00
 24/37 anonim ***** válasza:
Én nem értem komolyan, hogy miért nem megy el. Később, ha az anyuka is felépül a gyermekágyból, akkor a jó férj úgyis otthon marad a gyerekkel, amíg ő koncertre, vagy barátnőzni megy. Szerintem is olyan ez, hogy törjük el a másik ember játékát is. Persze mivel a férfi magától döntött így, és nem érzi veszteségnek, ezért végül is mindegy, nem lesz belőle konfliktus. Csak a későbbiekben lehet, hogy mindkettőjüknek jobb lenne, ha lazábbra vennék a dolgokat. A gyereknevelés így is sok áldozattal jár mindkét félnek, semmi szükség a mártirkodásra.
2015. ápr. 2. 23:02
 25/37 anonim ***** válasza:
51%

én simán elengedném a férjemet, nem vagyok egy irigy típus, hogy ha én nem tudok menni, akkor legyen neki is "rossz".

nem is értem az ilyen hozzáállást.

2015. ápr. 2. 23:10
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt,szuverén emberekről beszélünk.

A leírtakból úgy vettem ki, hogy a családnak nem származna kára abból, ha a férj elmegy (nem az utolsó fillérjüket költik jegyre, nincs semmi életbevágó program, ami miatt otthon kéne maradni...stb.). Akkor meg miért ne dönthetné el az apuka, hogy mit akar? Ha van kedve, megy, ha nem, akkor marad.

Az "elengedést", "mű-szolidaritást", "jó fej vagyok" demonstrációt és egyéb játszmázásokat meg hagyjuk ki a dologból. Szerintem komoly emberek között ez az egyetlen hiteles hozzáállás.

2015. ápr. 3. 01:13
 27/37 anonim ***** válasza:
Szerintem egészen nyugodtan elmehet az apa, nem heteket-hónapokat tölt külön a családtól! Ennyi kikapcsolódás neki is jár. Az anya meg majd elmegy akkor, ha a gyerkőc már nagyobb lesz.
2015. ápr. 3. 10:18
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én azt nem értem, mindegy melyik félről van szó, hogy pár óráról van szó, így egyáltalán miért kell ennyit agyalni rajta, hogy menjen vagy ne menjen??? A gyerek sem fog visszamaradni a fejlődésben, anyuka sem lesz kipihentebb, hogy ketten ülnek a gyerek mellett, de legalább a kapcsolat is jó. Miért kellene mondani vagy küldeni. Ha ő magától nem akar menni, akkor nem kell erőltetni.
2015. ápr. 3. 12:00
 29/37 A kérdező kommentje:
Sokan értitek félre a dolgot, nem ők agyalnak rajta, a társaság többi tagja között alakult ki a helyzetről egy vita. A férj nem is akar elmenni a felesége nélkül, ez nem volt neki kérdés egy percig sem. Ő így érzi helyesnek. A többiek között merült fel, hogy ennek van-e értelme, illetve leginkább a feleséget szemétnek tartó haver ütötte a vasat, hogy "de ez nem normális dolog", én meg csak kíváncsi voltam, mások hogy látják.
2015. ápr. 3. 13:17
 30/37 anonim ***** válasza:
En tavaly szultem es pont tavaly jott 2 kedvenc zenekarunk is Magyarországra. Mi nem mentunk egyik koncertre se, utolag kicsit banom, de hulla faradtak voltunk a baba mellett. Szerintem egyelore meg ne dontsetek semmit, majd meglatjatok. Ha pl. nem csaszar lesz, hanem termeszetes szules es a baba tapszeres lesz, akkor az anya egy honap alatt boven felepul annyira, hogy elvezze a koncertet. Es egy tapszeres egyhonapost a nagyi is tokeletesen el tud latni. Vagy lefej tejet az anya es azt kapja a baba. De nagyon sok mulik a szulesen, es hogy milyen lesz a baba "mentalitasa".
2015. ápr. 3. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!