Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik álláspont érthető jobban szerintetek ebben a helyzetben? Menjen az apa vagy ne?
Kíváncsi lennék a véleményekre egy dologgal kapcsolatban.
Adott egy férj és egy feleség, éppen az első gyereküket várják. A gyerek július közepén születik. Most derült ki a pár számára, hogy augusztus közepén koncertezik egy zenekar Magyarországon, amit mindketten nagyon szeretnek (konkrétan a feleségnek a kedvence, de a férj is szívesen hallgatja).
Nos, az evidens, hogy a feleség nem tud elmenni a koncertre gyermekágyi vérzés, szoptatás stb. miatt, plusz egyhónapos gyereket azért ennyi időre nem lehet még lepasszolni (kora délután kéne elindulni és kb. éjfélre sikerülne hazaérni). Kérdés, hogy ilyen helyzetben a férj "elmehet-e"?
Mindkét oldalon vannak persze érvek/ellenérvek. Egyrészt, a férjnek nem lesz semmi baja, ami miatt ne mehetne el, miért kéne neki is otthon ülnie, csak mert a felesége nem mehet? A gyerek ugye anyával otthon lenne. Attól még, hogy az anyának rossz, nem feltétlenül kéne, hogy az apának is rossz legyen.
Másrészt viszont a gyerekvállalás nem csak az anyának kell , hogy lemondással járjon, az apának ugyanúgy van pici gyereke. Igaz, nem ő szoptatja, de nem szemétség ezen az alapon elmenni egyedül, ha a másik semmiképp nem mehet, pedig nagyon szeretne? Az anyának ugye nincs választása, apának pedig egyébként is több kikapcsolódás jut, mert hetente próbál a zenekarával, ami egyben haverozás/sörözés is, tehát neki azért a "kimenője" megvan, nem arról van szó, hogy minden percben otthon kell ülnie.
Szerintetek melyik oldal érthető meg jobban ebben a helyzetben? Papucs a férj, ha így ő sem megy a koncertre, illetve szemétség a részéről, ha igen? A nő balek, ha azt mondja a férjének, hogy menjen nyugodtan, vagy szemét, ha nem?
A #14-es írásodra válaszolva, mi a kérdés?
Hiszen megoldtátok e lehető legjobban.
"Nőként semmi kivetnivalót nem találok abban, ha az apa elmegy a koncertre "
Persze, mert a nők 80%-a aszt hiszi, hogy a gyerek és a háztartás az ő gondjuk, apuka meg élje az életét, mint addig is.
Próbáld ki, vigyázzon a férj a gyerekre ls te menj koncertre barátnőkkel. Ha a férjednek ez ellen semmi kifogása, akkor nekem sem lenne fordítva, de ha mégis, akkor felemás a szitu.
én simán elengedném a férjemet, nem vagyok egy irigy típus, hogy ha én nem tudok menni, akkor legyen neki is "rossz".
nem is értem az ilyen hozzáállást.
Felnőtt,szuverén emberekről beszélünk.
A leírtakból úgy vettem ki, hogy a családnak nem származna kára abból, ha a férj elmegy (nem az utolsó fillérjüket költik jegyre, nincs semmi életbevágó program, ami miatt otthon kéne maradni...stb.). Akkor meg miért ne dönthetné el az apuka, hogy mit akar? Ha van kedve, megy, ha nem, akkor marad.
Az "elengedést", "mű-szolidaritást", "jó fej vagyok" demonstrációt és egyéb játszmázásokat meg hagyjuk ki a dologból. Szerintem komoly emberek között ez az egyetlen hiteles hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!