Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan család, ahol a férfi a pénztáros?
Én még eggyel sem találkoztam, és nálunk is én kezelem a pénzt. A párom gyakorlatilag leteszi az összes pénzét az asztalra ( nem feltétlen kell ezt szó-szerint érteni), és rám hagyja hogy számoljam ki, neki mennyi kell a hónapra. Ha van valami extra igénye adott hónapban azt is benyújtja. Én is bedobom az én pénzem és elkezdek szortírozni. Számlák, egyéb kötelező kiadások, kaja, utazás, extra költségek (ruha, smink, számítógép/telefon alkatrészek...stb.), spórolás konkrétan valamire, spórolás csak úgy.
És pont ma beszélgettem pár barátnőmmel és mindenhol a nő csinálja ezeket. Vajon miért, és mi motiválja a férfiakat arra, hogy rábízzák ezt a nőkre? Én pl. nem is kértem ezt a páromtól. Ő azt mondta, neki ez nyűg, legyen meg amire kell, nem akar számolgatni meg spórolni. És tényleg, ha x összeget kap annyit költ, de ha minden pénze nála van vagy valamiért több, akkor mindet elkölti... De ez csak egy férfi a sok közül.
Férfiak, ti miért adjátok át a feleségeteknek a pénzügyek irányítását? Vagy épp miért nem? (Ha nők lennének olyan kedvesek és megkérdezik a férjeket, akkor azt is hálásan köszönöm.)
Nálunk is az a helyzet, mint 1. válaszolónál. Én nem dolgozom, a férjem igen, így eleve nincs szívem megtiltani neki, hogy megvegye amit szeretne.
Rosszak az idegeim, most egyéb problémáim is vannak, nincs kedvem az anyagiakon idegeskedni, ő pedig úgyis csak addig tud költeni amíg van :) Első a bérleti díj és a számlák, törlesztők, utána azt csinál, amit jónak lát.
Én nem engedem ki a kezeim közül. Nálunk én vagyok a pénztáros, én kezelem a betéteket és állampapírokat is.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!