Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás, vagy bizalom és várakozás?
Feleségemmel 13 éve élünk ezidáig problémáktól mentes házasságban. Van egy gyönyörű 10 éves fiunk. Minden jónak tűnt az elmúlt hónapig, mikor is kezembe került a feleségem egy régebbi, már használaton kívüli telefonja, amiben olyan SMS üzeneteket találtam, ami egyértelműen igazolta, hogy több mint egy éve szeretőt tart.
A probléma gyökere ott van, hogy mikor a GYES után vissza akart menni dolgozni, csak állandó éjszakás munkarendben talált munkát. Ez (mondanom se kell) nem feltétlenül jó táptalaj egy házasságnak. Mindketten éltük a magunk "mókuskerék" életét, hajtottunk, hogy a devizahitel törlesztőjét. meg a napi megélhetést kinyögjük. Egymásra nem sok időnk jutott, néha csak annyi időre találkoztunk, míg ő felébredt, elkészült, vacsoráztunk és már ment is dolgozni.
Mindezek ellenére én éreztem, és érzek magamban annyi szeretetet iránta, hogy ez az átmenetinek szánt, évek óta tartó folyamat nem tántorította meg a hűségemet.
Az ő esetében más a helyzet. Mikor szembesítettem lebukásával, beismerte, hogy hülyeséget csinált, de nem szeretné feladni a családi kapcsolatát. Azt mondta, befejezi a kapcsolatát. És itt jön a bökkenő! Bizalom ide vagy oda, úgy érzem, olyan jeleket vélek felfedezni rajta, hogy ezt a kapcsolatot csak "titkosabbá" tette, de nem számolta fel.
Az ember harmadik legerősebb ösztöne a kíváncsiság, ennek én sem tudok ellenállni. Időnként bele nézek az SMS-eibe, és bár új üzenetet nem találok (gondolom gondosan kitörli), de valahogy mégis a csábító szerepel az üzenet lista elején.
Korábbi beszélgetéseink alkalmával mondta, hogy irányomban a romantikus érzelmei megkoptak, de időt kér, hogy ezeket rendezze magában. Ennek már egy hónapja. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy nem visszarendeződni akar a családi kapcsolatba, hanem a családi háttér mellett a romantikus érzéseit mással éli meg. Én még szeretem, meg tudnék neki bocsátani, de ezzel a bizonytalansággal nem tudok együtt élni. Lehet hogy nem a visszaszerzésén kellene őrlődnöm, hanem azon, hogy hogyan tudjam elengedni?
Szerintem próbálj meg most ne azzal foglalkozni hogy mi zajlik benne, hogy talán már nem szeret, mert téged is csak elszomorít! Ehelyett inkább azon legyél minden erőddel, hogy megmentsd ezt a házasságot... igen nyilvánvalóan jól látszik, hogy mi ronthatta idáig ezt a helyzetet... ha nem vagytok együtt sokáig bensőségesen, bizony jön a kísértés... nem hiába mondja ezt Isten igéje is..
1Kor. 7:2-5: A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje ... Ne fosszátok meg egymást magatoktól, legfeljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy szabaddá legyetek az imádkozásra, de azután legyetek ismét együtt, nehogy megkísértsen a Sátán titeket azáltal, hogy képtelenek vagytok magatokon uralkodni.
Ezt kell visszahozni! Először lelkileg.. legyél vele szeretetteljes, odaadó, tölts vele sok időt, beszélgessetek... mert így tudtok csak visszarázódni a házas életbe, ha belül minden rendben van. Ezen kívül kitartóan imádkozz ezért... Isten helyre tudja állítani a feleséged szívét és a kapcsolatotokat! Csak próbáld ki...
14:47
7 evet varni valakire, hogy hatha visszater? Na ne! Tolem mar mehetne most, ne is jojjon vissza, minek.
7 éve éjszakás?
Változtattatok valamin,vagy mindent ugyan úgy csináltok mint régen?
Dehogy is nem!! Ezeket, ha lehetőségünk van rá átbeszéljük az ő szemszögéből, és az enyémből is. Ezek alapján jutottunk oda, hogy ő el akar szakadni a szeretőjétől, bár (és ezt nehezen ismeri be) még érzelmileg kötődik hozzá. Nem akarja elveszíteni a családját. Érzelmileg meglehetősen padlón van attól amit velünk tett, bár a beszélgetéseink során felszínre kerültek azok a momentumok, amik ide vezettek, és amiket nekem kellett volna észrevennem. Próbálnék neki segíteni kedvességgel, figyelmességgel, de ezeket az érzelmi megnyilvánulásokat egyelőre idegenkedve fogadja tőlem. Időt kér. Én adok, mert úgy érzem, amikor 13 éve kimondtam, hogy "IGEN", azzal olyan mélyen a részemmé vált, hogy a hibáit valamennyire a magaménak érzem. Én akkor komolyan gondoltam, hogy "holtomiglan, holtodiglan".
Lehet, hogy túl érzelmes amit leírtam, de így érzem. Ez vagyok én.
Szerető csak a tünete egy rossz kapcsolatnak
Kapcsolatban meg ketten vagytok. Kettőtök felelőssége.
Innen jó a hozzáállásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!