Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Közös kassza csak házas...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kassza csak házas feleknél van?

Figyelt kérdés
Ha nem vagyunk házasok, csak együtt élünk, és kb egyformán keresünk, normális, ha külön kasszán vagyunk?
2015. márc. 29. 12:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%

El sem tudnám képzelni, hogy külön kasszán legyünk...hiszen szinte minden, amit veszünk az közös.

Háztartási eszközök, wc papír, szappan, ásványvíz, bútorok a házba, ezeket mind kôzösen fogjuk használni. Ha kaját veszünk azt is közösen esszük meg.

Ha ruha kell, vagy valami extrát akarunk, amit csak az egyikünk fog használni azon sem számolgatunk, szerintem teljesen értelmetlen.

Nem vagyunk még házasok, de egy pár vagyunk, mindenrõl közösen döntünk, a megspórolt pénzt a közös jövõnkre rakjuk félre. : )

2015. márc. 29. 15:14
 12/21 anonim ***** válasza:
53%
Mi esküvő előtt is közös kasszán voltunk 4,5 évig.
2015. márc. 29. 15:35
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Amikor megismerkedtünk, még nem volt állásom néhány hétig (frissen diplomázott pályakezdő voltam). Ő már akkor is szerette volna a közös kasszát, de nem mentem bele, mert nem éreztem, hogy én is hozzá tudnék tenni, így tulajdonképpen az ő pénzét költeném. Amint megkaptam kb. 1 hónap múlva az első fizetésemet, attól a perctől voltunk közös kasszán, és vagyunk azóta is. Az első év szűkös volt, mert spóroltunk a lagzinkra, de sikerült összespórolni az árát. Most saját házra gyűjtögetünk. Volt olyan, hogy neki nem volt néhány hétig állása, de volt, hogy én maradt egy hónapig munka nélkül. Ekkor is maradt a közös kassza, mert addigra már házasok voltunk, nem volt kérdés, hogy ami az enyém, az az övé is, és fordítva. Nálunk nem működne a külön kassza, de ezt döntse el minden pár!!
2015. márc. 29. 16:07
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is korábbi rossz párkapcsolati tapasztalat miatt alakult ki, hogy a mostaniban külön kassza van. Az előző párommal sokáig nem volt gond, majd mikor a kétszeresét kereste már az én fizetésemnek, akkor elkezdte a szememre hányni, hogy ő fizet mindenbe többet, mert ő keres többet, és én nélküle semmit se tudnék kifizetni, bezzeg Ő!! Olyan sérülést okozott a folyamatos szekírozásával, hogy elképzelhetetlennek tartom a közös kasszát bárkivel is (vagy, hogy komolyabban elköteleződjek bárkivel is).

A mostani kapcsolatban a párom sokkal többet keres nálam (mondjuk a havi 100-amnál nem nehéz többet keresni). Kezdetektől feleztünk mindent. Elfelezzük a rezsin át a kajapénzt. Ami marad azt mindenki arra költi amire akarja. (neki mondjuk hitelei is vannak, azt például teljesen a saját pénzéből fizeti)

Ez nem azt jelenti, hogy ha én megfőzök, akkor abból ő nem ehet. Én szoktam bevásárolni, de arányosan elosztjuk a bevásárlás összegét. Lehet, hogy valaki ezt lenézi, de én elég csúnya törést szenvedtem a korábbi dologtól. Úgy bánt velem az exem, mint valami kitartottal, pedig akkor is-most is folyamatosan dolgoztam, csak épp elég keveset kerestem mindig. :/

2015. márc. 29. 16:17
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
Mi házasok vagyunk, és külön kasszán. A ház amiben élünk az az enyém, tehermentes, így hitelre, albérletre nem kell költeni. A rezsiköltségeket felezzük, minden másra ott van mindkettőnk külön számlája, abból költ mindenki saját maga. Előző kapcsolataimból tanulva nem mentem/megyek bele a közösködésbe. Nekem az nem fér bele, sajnos. Pénzügyekben kérlelhetetlen vagyok, nem szeretem ha más mondja meg hogy miből mit vegyek.
2015. márc. 29. 16:34
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

#14-es vagyok, nekem még egyébként az is hozzájön, hogy a szüleim ugyan közös kasszán voltak, mint egy normál pár egymást kisegítve megvették amiket szerettek volna. A gond ott kezdődött, hogy ha én kértem valami nagyobb értékűt, ami nem étel, vagy ruha (például fogszabályzót és jogsit szerettem volna), akkor azt nem fizették nekem, és mikor mondtam, hogy de hát apa most vett motort (addigra már a 3.-at), akkor az volt a válasz, hogy "jó, hát de ő kereste meg rá a pénzt".

Szóval a beteg kis lelkivilágommal belecsöppentem egy, a fent írt kapcsolatba és totál vakvágányra kerültem a témával kapcsolatban. Szóval nekem nem csak a külön kassza, de a normálisnak tekinthető párkapcsolatok sem nagyon működnek...

2015. márc. 29. 16:44
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
*nem csak a közös kassza, de
2015. márc. 29. 16:45
 18/21 anonim ***** válasza:
54%

Szerntem furcsa.lsokan vannak így, ha nekik jó akkor hajrá..ennek ellnere én ne tudom elképzelni, ha eütt élünk,akkor elosztjuk a költést, vagy összedobjuk a penzt?

Azt még el tudom képzelni, hog közös kalap a költésekbk, aztán ami mard azzal mindenki mag gazdálkodik..

Mégis mi hazasok vgunk mar iga, de előtte 4 évig volunk közö kasszán anélkül is tehá most is arraköltök amireakarok, a közös életünket éljük, arra gyűjtünk, gyűjtöttünk mindig is.

Ez persze csak akkor működikha közel hasonlőak a költési szokások, és a pénzhez való viszonyulás..ha nem akkor később úgyis gondot fog, és konfliktust okozni

2015. márc. 29. 18:21
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Mi még csak együtt élünk,de közös kassza van,párom többszörösét keresi mint én,ráadásul a két gyerek akit nevelünk,az én előző házasságomból van.Soha nem volt vita semmilyen kiadáson,a gyerekeken sem.
2015. márc. 29. 21:07
 20/21 kovpet ***** válasza:

"Közös az ágy, akkor közös a kassza is."

Bírom ezeket a megmondóembereket. Simán kikötik mindenkinek, hogy hogy éljenek. Csak mert nekik tetszik valami, akkor másnak is úgy kell csinálnia, semmi más nem lehet jó szerintük.

Ez még nem is lenne baj, mindenkinek lehet véleménye, de most ilyenek vannak hatalmon. Meg is látszik.

2015. márc. 31. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!