Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen egy jo kereszety...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen egy jo kereszety hazassag? Milyen problemamegoldo modszerek vannak benne?

Figyelt kérdés

Kivancsi vagyok csak nekunk ilyen sok energia a hazassagunk karbantartasa.

Neha sok sok bosszusag gyulik bennem es nem tudok vele mit kezdeni.

2015. márc. 29. 09:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%
Konkrétan? És ennek mi köze a kereszténységhez? A pap ugye olyanról beszél, amiről nem tud, mert nem lehet házas.
2015. márc. 29. 09:42
 2/20 anonim ***** válasza:
31%
:) turelem, tisztelet, engedelmesseg, szeretet. Ezek a kulcsszavak. Mi okozza benned a feszultseget?
2015. márc. 29. 09:43
 3/20 anonim ***** válasza:
85%
Engedelmesség? :O Házasságról beszélsz,vagy a gyereknek adsz tanácsot,hogyan kell viselkedni a szüleivel szemben?
2015. márc. 29. 10:12
 4/20 anonim ***** válasza:
52%

ma 09:42

Csak a katolikus pap nem lehet házas, és ugyebár nem csak a katolikus keresztény...

Szerintem az különbözteti meg leginkább a nem keresztény házasságtól, hogy a felek tényleg komolyan veszik az esküjüket és kiállnak egymás mellett, hűek maradnak, becsülik, tisztelik egymást. Hangsúlyozom IGAZi keresztény családokról beszélek, nem arról, ha valaki csak azért házasodott templomban, mert úgy szép. Egy keresztény házaspár nem fog elválni soha unalomból, vagy mert kiábrándult, sem mert megtetszett neki más.

2015. márc. 29. 10:13
 5/20 anonim ***** válasza:
45%

Kb mindaz amit előttem írtak:

Szeretet, amit ápolsz, nem veszed magától értetődőnek, tisztelet, hűség jóban rosszban ...

A keresztény házasságról sokat tanultam a Szerelempróba c. filmből. Meg van egy link, ami szintén sokat ír a házasságról a Biblia fényében. Itt is van: [link]

2015. márc. 29. 10:19
 6/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem a kérdés lényegét, vagy szereted a párod, vagy nem. Ha nem, akkor ne akarj a kereszténység mögé bújni, mert nincs értelme a kapcsolatotoknak. Ha szeretitek egymást, akkor megint nincs értelme a kereszténységgel foglalkozni.
2015. márc. 29. 13:05
 7/20 anonim ***** válasza:
88%

10:13 honnan veszed, hogy egy kereszteny hazaspar nem valik el soha unalombol, avgy mert eltavolodnak?? Tudod, hany vasarnap templombajaros hazaspar valik el? Attol meg, hogy ok hisznek egy feljebb valoban, attol meg a hazassagukat ugyan azok a problemak teszik probara, mint azoket, akik nem morzsoljak a rozsafuzert.

Kerdezo: tok mindegy, hogy kereszteny, vagy nem kereszteny hazassagrol beszelunk. A jo hazassag kulcsa a megertes, baratsag, bizalom, szeretet. Bosszusag mindenkiben van. En pl azon szoktam felhuzni magam, hogy a ferjem nem szeret elpakolni maga utan, nagyon lassu (olyan lassu viz partot mos tipus), nem szeret tulzottan elore tervezni, inkabb teljesen kielvezi a mat. Ezeket csak ugy lehet lekuzdeni, ha elmondod neki, hogy nagyon nehez ezt elfogadnod es probaljon egy nagyon picit valtoztatni, kicsit igazodni hozzad. Persze, nem varhatod el, hogy megvaltozzon, de egy kicsit idomulhatna hozzad, meg te is hozza.

2015. márc. 29. 13:34
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

"Szerintem az különbözteti meg leginkább a nem keresztény házasságtól, hogy a felek tényleg komolyan veszik az esküjüket és kiállnak egymás mellett, hűek maradnak, becsülik, tisztelik egymást."

És miből gondolod, hogy nem keresztény házasságban másként van?

2015. márc. 29. 14:11
 9/20 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan problémamegoldó módszerek, mint a nem keresztény, de kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuló házasságokban, élettársi közösségekben, szerelmekben.

Odafigyelés, megértés, önkontroll, önismeret, közös célok előtérbe helyezése, megbocsátás a hétköznapi súrlódások során a másiknak és önmagunknak is, stb. stb.

2015. márc. 29. 16:24
 10/20 anonim ***** válasza:
Türelem: igen. Szeretet: igen. Engedelmesség??!! Idegen szó ebben a témában. Engedékenység, az igen: de csak ha kölcsönös.
2015. márc. 29. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!