Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerényen élő felségek! Mennyit költötök magatokra?
Az én bevételem 100 000Ft, a páromé kb 150 000. Mire befizetünk mindent (albérlet, számlák, telefon, internet, buszbérlet, miegymás), addigra nem marad egy fillér sem.
Már nem tudom, min spóroljak. A hajamat magamnak vágom, a szemöldökömet úgyszintén magam szedem, nincs műkörmöm, sem semmi egyéb, alig sminkelek. De akárhányszor bemegyek a boltba, hogy megvegyem, amit muszáj, mindig fáj a szívem ezért meg azért.
Ti mennyit költhettek magatokra?
Mi az, amit megengedtek, és mi az, amiről le kell mondanotok?
Nekünk csak egy jobb hónapban ennyi a fizetésünk összege, inkább jellemzően 230 körül van a kettőnké. Mi is albérletben vagyunk, a tömegközlekedést pedig 86%-ban állja a munkáltató. Nálatok nem? Ha nem állná, még mindig kérhetném cafeteriába. Tehát azt csak megelőlegezni kell, nem lehet igazán kiadásnak venni, a 14%-a a valós kiadás.
Mi a bevételünk felét, de minimum 100 ezer forintot meg tudunk takarítani.
Én nem költök magamra, mivel tudom, hogy most lakásra gyűjtünk, bár amúgy sem vagyok az a fajta, hogy most én, én én. Nem attól lesz teljes az életem, hogy az egómat folyton megajándékozom, nekem a vásárlás, magamra pénzköltés nem élvezet, amiről le kell mondani.
Kozmetikusnál életemben nem voltam, nem is tervezek; ami nekem kell, azt én megcsinálom. Fodrásznál vágatás 4-5 havonta, közben én festek magamnak hajat, ha kell. Műkörömre meg ilyen hülyeségekre pláne nem költenék, ostoba luxusnak tartom olyan nők számára, akik meg máskülönben sírnak-rínak, hogy hónapról hónapra élnek. (Mennyi ilyen ismerősöm van! A gyerek ovis kajáját nem tudja befizetni időben, de a friss műköröm több ezer forintért ott villog minden fizetés után az ujjain!)
Ruhát jó, ha évi 2x veszek magamnak, sajnálnám is rá a pénzt, meg minek?
"Semmi rossz szándék nincs bennem, de ti hogy tudjátok önmagatoknak levágni a hajatokat? Pl. hátul? Vagy ha vékony szálú, rövid? Milyen fazonja lesz annak? A festést megértem, hogy otthoni, de a vágást ahogy esik-úgy puffan módon csináljátok?"
14-es vagyok, bár nem engem kérdeztél, én vágom a férjem haját hajnyíróval, meg ollóval. Nem tanultam, de ellestem fodrásztól, és van olyan jó a kézügyességem, hogy meg tudjam csinálni. Az egyébként kritikus húgom sem akarja elhinni, hogy főleg a hátsó részt meg tudom oldani, pedig de.
Magamnak nem vágnám, mert nekem hosszú van.
Én egyedülálló vagyok már gyerekkel- de azért leírom, náluk hogy megy az ilyesmi.
Budapesten és több városban is van a zöld biohair szalon: ha ki tudsz fogni egy jóízlésű, ügyes kezű fodrászt, akkor annál olcsóbb nem nagyon van.
Havonta járok így fodrászhoz egy ilyen időpont nélküli zöld szalonba (de már tudom, hogy kb. mikor vannak kevesen és gyakorlatilag várakozási idő nélkül sorra lehet kerülni munka után is, csak nem pl. szombat délelőtt kell menni).
A kisfiammal együtt kettőnként fizetek 3.500 Ft-ot, pedig fazonra vágott rövid hajam van, amit azért bajos lenne otthon összeügyeskedni.
Én is csatlakozom egyik előttem válaszolóhoz: sminktetoválásom van (szemöldök-szemhéj-száj)- ne valami feltűnő szörnyűségre gondolj, a szemhéjam is csak szempillakiemelő vékony vonal nem valami ízléstelen macskaszem :)- a szemöldököm sajnos betegség miatt kihullott, úgyhogy ez lényegében korrekciós lépés is volt, de emiatt nagyon nem kell gondot dordítani a rendbetételére.
Én szeretem a szép, ápolt körmöket, géllak vagy zselés megerősítés, ami szalonban alsó hangon 3-4-5 eFt/3-4 hetente lenne- nos én egyszer beruháztam kb. 20 eFt-ért minden eszközt (UV lámpa, reszelőgép, fertőtlenítő folyadék, géllakkok, amik nekem szó szerint évekig elegendőek) és magamnak megcsinálom.
Itt sem csilli-villi karmokra kell gondolni, de így mindig szép igényes a kezemen és a lábamon is, így házilag tudom intézni innentől gyakorlatilag 0 Ft-ért a manikűrt-pedikűrt.
A hajamat is én festem, de a vágást a fent leírt módon olcsón és profin letudom.
Mi man vagyunk a lànyom 1 èves. Èn 48ezre a fèrjem 180ezret kap, van lakàshitelünk ès 2 lakàskaszànk. Magamra ès a gyerekre az ennivalón kìvül 10-10 ezret költök havonta.
Nem jàrok fodràszhoz mert derèkig èr a hajam a fèrjem festi :-) ès ha kell le is vàgja egyenesre a vègèt, kozmetikusnàl 2x voltam annyira gyenge a bőröm hogy 1hónapig varas vlt az arcom mindkèt alkalom utàn tehàt megldom a tisztítàst magamnak, szemöldökből kb 3 -3 szàlat kell kihúzni termèszetesen vèkony ès ívelt szerencsère, körmöm magam gèll lakkozom. Ruhàkat szoktam venni krèmeket smink cuccokat mikor mi kell, most pl viràghagymàkra költöttem a teraszra. A lànyomnak mèg facebook csoportokból vettem rucikat mert ilyenkor olyan gyorsan nőnek hogy mèg alig hasznàltak..
eddig mindig kiszorítottam h elmehessek 3 havonta fodrászhoz és a nagylányom is
ismerős fodrász vágja így olcsóbb :-)
pár szép lakkal festem a kezem - ez sem nagy beruházás :-)- két év a szavija ált de nem fogyott még el soha ennyi idő alatt
szemöldök körmök - magamnak
műkörmöt utálom ....
smink: pár alap dolog : spirál ceruza stb...
elég sok időre elég pl 1 fekete szemceruzám van amit már vagy 5 éve használok igaz most már csak 5cm hosszú :-)
spirál hamarabb fogy de az sem vészes
alapozót nem bírja a bőröm - de nem is kell szerencsére
én a élelmiszerek árából tudom megtakarítani a rávalót
előre megvan mit főzők és csak ahhoz veszem meg ami kell
Fodrászhoz járok kb 6 hetente. Most ezt is ritkítani fogom, barnára festettem a hajam, hogy passzoljon az eredeti színéhez, és ne kelljen a lenövés miatt ilyen sűrűn járni.
Kozmetikushoz eddig félévente, most talán háromhavonta el fogok tudni menni, aminek nagyon örülök. :)
Körmömet a barátunk barátnője fogja csinálni, mert körmös, eddig magamnak festettem. Cserébe én kisminkelem alkalomadtán, elég jó vagyok benne.
Magam szőrtelenítek. Magamnak keverem itthon a hajpakolások, maszkok, peelingek, fürdősók többségét.
Ruhát szoktam vásárolni, 1-1 olcsóbb darabot havonta-kéthavonta.
Ami luxus, az az, hogy szolizni járok, de valójában benne van az edzőtermi előfizetésben a szolárium használata is, így 2:1-ben van.
Nem mondanám, hogy kifejezetten spórolok, de tudnék többet költeni. :) Szerintem normál szinten élünk a párommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!