Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerényen élő felségek! Mennyit költötök magatokra?
Az én bevételem 100 000Ft, a páromé kb 150 000. Mire befizetünk mindent (albérlet, számlák, telefon, internet, buszbérlet, miegymás), addigra nem marad egy fillér sem.
Már nem tudom, min spóroljak. A hajamat magamnak vágom, a szemöldökömet úgyszintén magam szedem, nincs műkörmöm, sem semmi egyéb, alig sminkelek. De akárhányszor bemegyek a boltba, hogy megvegyem, amit muszáj, mindig fáj a szívem ezért meg azért.
Ti mennyit költhettek magatokra?
Mi az, amit megengedtek, és mi az, amiről le kell mondanotok?
Ne magad hibáztasd, értéktelen a pénzed, ebből az összegből, amit leírtál, vegetálni lehet. Tudom, most jön, hogy mások feléből megélnek. Csak azt nem tudom, erre miért kell büszkének lenni?
Szóval ez van, kevés pénzből nem lehet dőzsölni, az ember hónapról hónapra él és ha elromlik pl. a hűtő, tragédiaként hat és hónapok, mire újra visszaáll a rend. Addig zsíros kenyér és idegeskedés.
Nekünk két lányunk van, de nálam átértékelődött a fontossági sorrend, mióta megszülettek:
1) Lányok
2) Apjuk
3) Én.
Na, ezen kellene változtatnom, mert már lassan 4 év alatt kicsit "unom", hogy az agyam mindent nekik vesz meg (nyilván ami kellene), magamnak meg semmit.
Én magamon képes vagyok a végletekig spórolni. Értsd úgy, hogy turiba vásárolok magamnak (már ha találok valamit!), nekik pedig "normál" boltból, minőségi ruhákat.
Miről kell lemondanom?! 4 éve nem voltam fodrásznál, pedig olyan jól esne.
Műkörmöm utoljára 5 éve volt, az esküvőmön. Akkor voltam kozmetikusnál is. Így amit kell, azt megoldom magam.
Sportolni maximum itthon sportolok. Ez nálam a torna. Sírva fakadnék, ha kapnék egy edzőtermi havi bérletet, úgy örülnék neki. Másnak ez lehet, hogy vicces, de számomra már-már szánalmas, ha magamba nézek.
Rengeteg sminkeléshez szükséges dolgom volt. Már rég tönkre mentek. Pont a napokban dobáltam ki őket és gondolkoztam el azon, hogy de jó lenne venni újakat.
Kb. 50ezer marad, ha minden kivan fizetve és megvéve. Nem hibáztatok senkit, csak saját magamat! Magamnak kellene változtatnom a dolgokon és a gondolkozásomon.
De, ha veszek egy NEM turis ruhát vagy bármi mást, már lelkiismeret furdalásom van.
Mi ketten élünk a párommal. Mire mindent kifizetünk, marad havi 85ezer forintunk. Meg tudnánk élni 50-ből is havonta, ami a kajákat illeti, de nem vagyok hajlandó a legvacakabb dolgokat enni, hogy utána gyógyszerre, vagy kórházra menjen el a maradék. Minden másnap főzök, állítom drágább, mintha hozatnám, de nekem így éri meg ízben, minőségben.
Turiban vásárolok, mert sajnálom a pénzt kiadni a méregdrága ruhákra. Kínai kilőve, pénzkidobás, a megfizethetőbb helyeken is leginkább kínai cuccok vannak, ócska nyúlósak, műszálasak, marad a turi. De már ott is sokat kell talpalni, mert egyre szegényesebb a kínálat. Amiben nem kötök kompromisszumot, az a cipő na meg a maszek nőgyógyászom és fogorvosom.
Szórakozás leginkább séta, kerékpártúra, otthoni filmnézés, társasjáték. Évente egyszer színház.
Költhetnék magamra, mert pénzünk lenne rá, de nem költök sokkal többet, mint te. Fodrászhoz szoktam járni, kb. fél évente, 2500 Ft-ért vágja le a hajamat. Ezen kívül néha veszek smink cuccokat, de azt csak ha elfogy valami és minden sokáig elég, ezeket nem tudom megmondani mennyibe kerülnek.
Ez nem jelenti azt, hogy igénytelen vagyok, csak egyrészt nem szeretek eljárkálni ilyen helyekre, mint körmös, kozmetikus, stb, másrészt megcsinálom magamnak. Nem veszem észre, hogy azok az ismerőseim, akik állandóan a szépségszalonokba járnak, annyival jobban néznének ki, vagy ápoltabbak lennének. Én is szőrtelen vagyok, tiszta a bőröm, renben a hajam, annyi, hogy a körmöm rövid és színtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!