Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerényen élő felségek!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerényen élő felségek! Mennyit költötök magatokra?

Figyelt kérdés

Az én bevételem 100 000Ft, a páromé kb 150 000. Mire befizetünk mindent (albérlet, számlák, telefon, internet, buszbérlet, miegymás), addigra nem marad egy fillér sem.

Már nem tudom, min spóroljak. A hajamat magamnak vágom, a szemöldökömet úgyszintén magam szedem, nincs műkörmöm, sem semmi egyéb, alig sminkelek. De akárhányszor bemegyek a boltba, hogy megvegyem, amit muszáj, mindig fáj a szívem ezért meg azért.

Ti mennyit költhettek magatokra?

Mi az, amit megengedtek, és mi az, amiről le kell mondanotok?

2015. márc. 26. 10:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
66%

Ne magad hibáztasd, értéktelen a pénzed, ebből az összegből, amit leírtál, vegetálni lehet. Tudom, most jön, hogy mások feléből megélnek. Csak azt nem tudom, erre miért kell büszkének lenni?

Szóval ez van, kevés pénzből nem lehet dőzsölni, az ember hónapról hónapra él és ha elromlik pl. a hűtő, tragédiaként hat és hónapok, mire újra visszaáll a rend. Addig zsíros kenyér és idegeskedés.

2015. márc. 26. 10:51
 2/25 anonim ***** válasza:
61%
Sajnálom -.- Keserves lehet örökös meg szorításban élni :( Bevallom kicsit csodálkozom .. Mi is ennyiből éltünk , ráadásul albérletben Budapesten + gyermekünk és kutyánk is van . De mindig megvolt mindenünk , sőt pár napos belföldi nyaralásra is futotta . Mire kifizettek mindent , ha nem vagyok in diszkrét mennyiből gazdalkodtok egy hónapban ?
2015. márc. 26. 10:54
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk két lányunk van, de nálam átértékelődött a fontossági sorrend, mióta megszülettek:

1) Lányok

2) Apjuk

3) Én.

Na, ezen kellene változtatnom, mert már lassan 4 év alatt kicsit "unom", hogy az agyam mindent nekik vesz meg (nyilván ami kellene), magamnak meg semmit.

Én magamon képes vagyok a végletekig spórolni. Értsd úgy, hogy turiba vásárolok magamnak (már ha találok valamit!), nekik pedig "normál" boltból, minőségi ruhákat.

Miről kell lemondanom?! 4 éve nem voltam fodrásznál, pedig olyan jól esne.

Műkörmöm utoljára 5 éve volt, az esküvőmön. Akkor voltam kozmetikusnál is. Így amit kell, azt megoldom magam.

Sportolni maximum itthon sportolok. Ez nálam a torna. Sírva fakadnék, ha kapnék egy edzőtermi havi bérletet, úgy örülnék neki. Másnak ez lehet, hogy vicces, de számomra már-már szánalmas, ha magamba nézek.

Rengeteg sminkeléshez szükséges dolgom volt. Már rég tönkre mentek. Pont a napokban dobáltam ki őket és gondolkoztam el azon, hogy de jó lenne venni újakat.

Kb. 50ezer marad, ha minden kivan fizetve és megvéve. Nem hibáztatok senkit, csak saját magamat! Magamnak kellene változtatnom a dolgokon és a gondolkozásomon.

De, ha veszek egy NEM turis ruhát vagy bármi mást, már lelkiismeret furdalásom van.

2015. márc. 26. 10:55
 4/25 anonim ***** válasza:
86%
Az én bevételem 110.000, a vőlegényemé 150.000 forint. Szerencsére saját lakásban lakunk ami hitelmentes, így albérleti díjat nem kell fizetni, "csak" rezsit, kaját, szükséges dolgokat az adott hónapban. Nem mondanám, hogy szűkösen élünk, mert jut mindenre, szoktunk pizzát rendelni, vagy olyan plusz dolgokat megvenni ami nem létszükséglet. (Persze nem fél milliós tv-re kell gondolni) Ennek ellenére én is havi 1x járok fodrászhoz festetni, igazítani. Nem járok körmöshöz, kozmetikushoz sem, magam szedem a szemöldököm. (Igaz tavaly megcsináltattam a szemöldök tetoválást, és azóta sokkal egyszerűbb utána szedni, és normális formája, íve van. Az nagyobb kiadás volt, de hosszú távon évekre nézve, abszolút megérte.) Sminkelni naponta szoktam, de az kimerül egy kis szemceruzában és szempillaspirálban, tehát ilyenre nem költök túl sokat. Ruhákat is akkor veszek ha szükséges csak, tehát nincs olyan, hogy havonta muszáj vennem 10 felsőt, meg 5 cipőt, hogy jól érezzem magam. Inkább 3-4 havonta vásárolunk ilyesmiket, akkor is pár felsőt, 1-2 nadrágot, ha kell belőle új. Összességében havi 5-8 ezer forintot költök a "szépségápolásomra", mert inkább elköltjük másra a pénzt minthogy kozmetikushoz vagy szoliba járjak. Nem érzem szükségét, és inkább szórakozunk, vagy elköltjük más hasznos dolgokra azt a pénzt.
2015. márc. 26. 11:06
 5/25 anonim ***** válasza:
81%

Mi ketten élünk a párommal. Mire mindent kifizetünk, marad havi 85ezer forintunk. Meg tudnánk élni 50-ből is havonta, ami a kajákat illeti, de nem vagyok hajlandó a legvacakabb dolgokat enni, hogy utána gyógyszerre, vagy kórházra menjen el a maradék. Minden másnap főzök, állítom drágább, mintha hozatnám, de nekem így éri meg ízben, minőségben.

Turiban vásárolok, mert sajnálom a pénzt kiadni a méregdrága ruhákra. Kínai kilőve, pénzkidobás, a megfizethetőbb helyeken is leginkább kínai cuccok vannak, ócska nyúlósak, műszálasak, marad a turi. De már ott is sokat kell talpalni, mert egyre szegényesebb a kínálat. Amiben nem kötök kompromisszumot, az a cipő na meg a maszek nőgyógyászom és fogorvosom.

Szórakozás leginkább séta, kerékpártúra, otthoni filmnézés, társasjáték. Évente egyszer színház.

2015. márc. 26. 11:09
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy néznék egy olcsóbb albérletet.
2015. márc. 26. 11:11
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Költhetnék magamra, mert pénzünk lenne rá, de nem költök sokkal többet, mint te. Fodrászhoz szoktam járni, kb. fél évente, 2500 Ft-ért vágja le a hajamat. Ezen kívül néha veszek smink cuccokat, de azt csak ha elfogy valami és minden sokáig elég, ezeket nem tudom megmondani mennyibe kerülnek.

Ez nem jelenti azt, hogy igénytelen vagyok, csak egyrészt nem szeretek eljárkálni ilyen helyekre, mint körmös, kozmetikus, stb, másrészt megcsinálom magamnak. Nem veszem észre, hogy azok az ismerőseim, akik állandóan a szépségszalonokba járnak, annyival jobban néznének ki, vagy ápoltabbak lennének. Én is szőrtelen vagyok, tiszta a bőröm, renben a hajam, annyi, hogy a körmöm rövid és színtelen.

2015. márc. 26. 11:13
 8/25 anonim ***** válasza:
48%
7-es! Egyetértek! Annyit tennék hozzá, hogy én festem a körmömet (nem folyamatosan, csak alkalmanként), és úgy oldom meg, hogy a körömlakkot felhígítom lakklemosóval, és így akár 2-3 évre is elegendő 1 kisüveg körömlakkom. Rávitt a szerénység, hogy gondolkozzam, hol tudnák "csalni", hogy a pénzem se bánja, meg jól is járjak. :)
2015. márc. 26. 11:19
 9/25 anonim ***** válasza:
72%
9-es! Te honnan tudod, mennyi neki az albérlet, rezsi, havi egyéb számlák, buszbérlet és még amiket nem sorolt fel? Ennyire képben vagy, hogy mennyi marad kajára és önmagára?
2015. márc. 26. 11:27
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem költök sokat, pedig megtehetném, de inkább a gyerekeimre költöm, illetve néha kirándulunk, hétvégi wellnessre költünk. A hajamat én is magamnak vágom, festem, kozmetikusnál életemben kétszer voltam, azt is megbántam. Smink cuccot évente veszek egy jobb alapozót, egy púdert és kétévente egy pirosítót és egy szempillaspirált, 1 szemceruzát, ezek sokáig kitartanak nálam. Parfümöt, arckrémet ajándékba szoktam kapni. Ruhát kb. 2-3 darabot veszek évente, akciósat vagy piacit. Nekem nem fáj a szívem, nincsenek ilyen igényeim, ha valamit megkívánok az inkább édesség, gyümölcs, néha új számítógép alkatrész, de ezeket meg is veszem.
2015. márc. 26. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!