Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek egy ilyen házasságról?

Figyelt kérdés
A két fél kölcsönösen kedveli és tiszteli egymást. Mindent meg tudnak beszélni, bíznak a másikban, adnak a másik véleményére. Bármit megtennének a másikért. Fizikailag is vonzódnak egymáshoz, sosem csalnák meg a másikat, mert mindkettejüknek fontos érték a hűség és a becsületesség. Mondhatni minden stimmel, összeillenek, azonban egyikük sem szerelmes. Mindketten túlvannak már egy hosszú ideig tartó rossz kapcsolaton, és kisebb csalódásokon is. Egyikük sem hiszi, hogy létezik soha el nem múló szerelem, ezért nem is hajszolják azt.
2015. márc. 21. 13:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekik ez így jó, akkor áldásom rájuk, senkinek semmi köze igazán ahhoz, hogy milyen érzések vannak egy házasságban két ember között.

Mindenesetre én nem tudnék így élni. Számtalanszor csalódtam és váltam is. Egyedülálló anyaként élem az életemet és 3 éve nem vagyok kapcsolatban senkivel éppen azért, mert nem hiszem, hogy leszek még boldog valaha, bárki mellett is. Több tucat olyan kapcsolatra lett volna lehetőségem, amit leírtál, de talán én vagyok telhetetlen, én ezt megalkuvásnak élném meg. Egy olyan kapcsolatnak, amibe beletörődtem és amit elfogadtam, mert "nincs jobb".

Az örökkévalóságig tartó lángoló szerelemben én sem hiszek, de a szerelemben, a kölcsönös szereteten alapuló mély érzelmekkel teli sírig tartó házasságban igen. Én erre várok és fogok is várni, amíg el nem jön. Ha nem jön, akkor így jártam. :)

2015. márc. 21. 13:37
 12/33 A kérdező kommentje:
Miért kellene elszalasztani a boldogságot, ha megjelenik hozzá a "megfelelő"? A házasságot fel lehet bontani, így nem kell hűtlennek lenni.
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként semmi baj nem lenne az egésszel, ha nem bizonygatnád ilyen görcsösen, hogy a szerelem rossz.
 14/33 anonim ***** válasza:
77%
Miért érzem azt, hogy ezek a kérdések mindig valamilyen önigazolást szolgálnak? Leírtam a véleményem kulturáltan, a kérdező meg juszt is rá akar cáfolni. Tudod, mit? Menjél férjhez nyugodtan baráti szeretetből, igen, jól teszed, a szerelem egy bullshit-igazad van. Aki szerelmi alapon házasodik, úgyis 5 évente virágról virágra száll, az anyja úristenit. Remélem, most elégedett vagy.
2015. márc. 21. 13:39
 15/33 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy a szerelem rossz, csak azt, hogy elmúlik. És éltem 9 évig olyan kapcsolatban, ahol fülig szerelmes voltam és lám, nem tartott örökké (és nem azért nem mert részemről múltak el az érzések). Azt hittem ő az igazi, és lám, mégsem úgy lett. Tehát semmit sem jelent a szerelem, nem köt össze két embert egy életre és csak azért, mert szerelmes vagy, egyáltalán nem lehetsz abban biztos, hogy együtt is maradtok.
2015. márc. 21. 13:40
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Onigazolast keresel Kerdezo! Aki leirja a velemenyet, hogy butasag igy hazasodni arra reagalsz... A te eleted, a te dontesed, de mindenkinek hagyd meg a velemenyet, hisz ezert kerdeztel.

Ha szerinted ez jo, akkor miert kerdeztel? Gondolom gondolkozol, az meg mar regen rossz!

2015. márc. 21. 13:40
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok: Így már világosabb. Azt hittem, hogy szerelemmel indult a kapcsolatuk.

bevallom, én nem tudnék ilyen kapcsolatban élni, ami nem szerelemmel indult. Lehet, hogy régimódi vagyok, de fizikai kapcsolatot sem tudnék szerelem nélkül létesíteni.

Így nálam ez sztornó. De ha nekik így jó, legyenek boldogok.

2015. márc. 21. 13:41
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj. A kommentjeidből az jön le, hogy te már megkötötted a magad kompromisszumát: a szerelem nélküli, puszta emberbaráti szeretet meg az ösztönös. alkalmi szexigény elégséges számodra a házasságosdihoz. A kérdést azért írtad ki, mert te is kételkedsz ennek a létjogosultságában. Többen elmondták a véleményeket, amiket folyamatosan megcáfolsz - a saját magadnak bemesélt "álláspontod" mellett érvelsz, miszerint nem kell szerelem. Most én kérdezek: miért vagy még itt? Mit szeretnél, mit mondjunk?
2015. márc. 21. 13:48
 19/33 anonim válasza:
34%
A szerelem sosem tart örökké arról ne is álmodj, 1, max 2 évig, majd átalakul szeretetté. Ez teljesen normális.
2015. márc. 21. 13:49
 20/33 anonim ***** válasza:
82%

7-es vagyok. Kedves kérdező, ha fel lehet bontani a házasságot a "megfelelő" megjelenésekor, akkor minek megkötni? Hogy addig is legyen karikagyűrű az ujjadon? Kicsit ellentmondasz önmagadnak...Egyébként egy kapcsolat általában nem úgy zajlik, hogy megláttam az igazit, akkor hazarohanok és elválok a baráti férjemtől/feleségemtől...

Nézd, ismerek házaspárt, ahol tudom, hogy csak az egyik fél szerelmes, a másik sose volt, pontosan ilyen megfontolásból kötötte a házasságot, amit leírtál. Tudom a beszélgetéseinkből, hogy nyugodt, békés az élete, úgy gondolja, hogy ennél jobban nem dönthetett, de azért valami hiányzik...Megértem az álláspontodat, az én hátam mögött is vannak csalódások, tragédia is. Ha te úgy gondolod, hogy neked így a legjobb, vágj bele. Engem úgy raktak össze, hogy a szexet is csak azzal élvezem, akibe szerelmes vagyok, nem hiszem, hogy sokáig el tudnék viselni valakit magam körül, akihez soha nem kötöttek ilyen érzések - az alkalmazkodással, az ő, számomra esetleg bosszantó szokásaival és mindennel együtt, amit a házasság jelent. Ez nem értékítélet, véleményt kértél, mindenki leírta a saját érzéseit a dologgal kapcsolatban, neked sincs jogod megkérdőjelezni vagy elítélni senkinek az álláspontját.

2015. márc. 21. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!