Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek is rosszul esne?
Igen, jogosan vagy kiakadva, ezt nem vitatom el tőled.
De elárulok neked valamit, amit még a régi munkahelyemen tanultam meg: NEM SZERETJÜK A MEGLEPETÉSEKET!
Oké, nem "kis ajándékról" van szó, mint műszaki cikk, egy jó könyv, vagy valami ilyesmi, hanem arról, hogy nem tervezünk a másik ember tudta nélkül vele és az idejével. Mert nem.
Például az exem (akkor még nem) meglepett az egyik szabadnapomon azzal, hogy meglátogatott. Hát minden voltam, csak boldog nem. Igen, örültem, hogy láthattam, de valójában aludni szerettem volna, mert nagyon húzós hét volt mögöttem, és mert...mert csak. Arra vágytam. Helyette - bármennyire is szerettem- szórakoztathattam őt, megmutathattam a helyet, stb. Jó pofát vágtam hozzá, de nem élveztem. Pedig szerettem.
Ez csak egy példa, ezt el se mondom, amikor a másik kollégánk rányitott meglepetés címszóval a pasijára- amint az valaki mással fetrengett... :P
Szóval ne szervezd meg helyette az ő szabadidejét, és ne oszd be, mikor hová mehet, nagy fiú, majd eldönti. Mondd el neki, hogy ekkor és ekkor szervezek neked egy utazást. Titok, hogy hová megyünk, de kérlek ne csinálj programot.
Ha nem szólsz neki előre, akkor hogyan várod el, hogy tudjon róla, és olvasson a gondolataidban?
Ne provokálj kérlek a "na így se esne rosszul" típusú hozzászólásokkal. Írtam, hogy igazad van. Írtam, hogy jogosan haragszol.
Így, ebben a formában, hogy előre közölted, hogy Feri, három hónap múlva ekkor és ekkor ne szervezz programot/kérj szabadságot, mert meglepetésem van számodra, aztán a srácokkal elmegy ugyanoda korábban, ez más, persze.
De még ezt is megértettem volna, hogy elmegy, ha nem tudja, hogy te is oda vinnéd. Mondjuk ő nem is tudta, a barátait lemondani meg épp akkora bunkóság lett volna, mint téged lemondani.... de téged nem mondott le, ugye? Tehát veled is elmegy majd?
Igaz, persze, nem lesz ugyanolyan. Úgy lett volna az igazi, ha veled mehet oda először. Tudom, hogy ez így rosszul esik, nekem is rosszul esne, de utólag nincs mit tenni.
De erre írtam, hogy nem kell a meglepetést ennyire túlspilázni. Ebből is tanultál.
Vagy elmondod neki előre legközelebb, hogy ide és ide megyünk, vagy beszélj össze a barátaival, kollégáival. Vagy nem ismered őket? Miért nem derült ki, hogy ugyanazt tervezitek?
Amúgy nekem az a nem tiszta, hogy te miért hozod le neki a csillagokat, amikor ő alig ad neked valamit, azt is inkább kényszerből? Háztartási gép, te meg vinnéd nyaralni... ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!