Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok a házasságról?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a házasságról?

Figyelt kérdés
Igaz h házasság utan megváltozik a kapcsolat?, Es erdemes vagy nem erdemes?

2015. márc. 19. 19:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

és még annyit, kérdező. ha azért akarsz belemennni egy házasságba, mert utána megjavul a kapcsolatotok, minden jobb lesz.. felejtsd el ezt

ugyanazok az emberek maradtok, ha most egymás agyára mentek vagy úgy érzed nem ő az igazi, akkor nem fog változni egy gyűrűtől és egy papírtól

2015. márc. 20. 06:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem, hogy a 4es válaszomat miért kellett leszavazni? A kérdés lényege az volt, hogy igaz-e, hogy házasság után minden megváltozik?! Pont, hogy erről nem lehet konkrét véleményt alkotni, mivel minden ember más, és minden kapcsolat is, továbbá minden ember mást gondol a házasságról is. Innét kezdve ahogy írtam ember, felfogás és kapcsolatfüggő, hogy minden megváltozik-e után, vagy, hogy kinek mennyire érdemes házasodnia. De azért köszönöm a kedves leszavazást!
2015. márc. 20. 11:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Hogy változik e a kapcsolat? Ha házasság előtt a pár együtt élt, akkor alapjaiban nem. Viszont érzelmileg egy pluszt adhat, ha mindkét fél vágyott rá. Hivatalosan is egymás hozzátartozói lesztek. Teljes mértékben összetartozunk. Sokkal jobb érzés kimondani, hogy férjem, neki is, hogy feleségem, mint hogy pusztán a pasim legyen, én pedig a barátnője. Ez rendben van huszonévesen pl., de 45-50 évesen is a barátnője legyek valakinek? Nem. Nekünk ez kevés volt... Nekem személy szerint a névfelvétel is fontos volt egyébként. Illetve nem szültem volna, nem vállaltam volna gyereket olyannal, aki ennyire sem akar elköteleződni mellettem. (Nem a gyerek mellett, hanem mellettem) Nyilván sem az élettársi kapcsolat, sem a házasság nem garancia semmire, de mi úgy voltunk vele, hogy biztosak vagyunk, és egyszer mindketten meg akartuk tapasztalni milyen házasságban élni. Ha ne adj isten nem jön össze, egyikünk sem akar újra házasodni, és akkor sem, ha megözvegyülünk.

Sokan dobálgatják, akár divatból is, hogy ez csak egy papír. De ha csak az lenne, akkor nem félnének aláírni. Akik ezzel takaróznak, azoknak a 99%-a pusztán fél, nem biztos a kapcsolatában. Kiskaput akar hagyni, hogy szakításkor könnyebben leléphessen. Akár szó nélkül.

A maradék 1% lehet az esetleg, akiknek egyszerűen csak nem jelent semmit, ezért annyi fáradtságot sem vesznek, hogy besétálnak miatta a hivatalba. Aláírom, hogy biztos van ilyen, de sokkal ritkább.

Meg kell találni a megfelelő partnert, hogy azonos legyen a jövőkép, és akkor senki nem mond le a vágyairól, és senki nincs kényszerítve olyasmire, amit valójában nem akar. Például, ha egy nő úgymond kihisztizi az esküvőt, és a férfi ebbe belemegy, pedig ellenérzései vannak, akkor meg is érdemli....ennyire ne legyen már gyenge...

Annak érdemes megházasodni, aki vágyik rá, és aki komolyan gondolja. Illetve ha megvan a megfelelő személy, akivel összeházasodhat. Ha te pl olyan ember vagy, aki nem képes a hűségre, akkor nem javaslom. A legtöbb házasság egyébként hűtlenség miatt bomlik fel.

A sok válás amúgy sem a házasság intézményének a hibája, hanem azoké, akik a kapcsolatban éltek. Valamit elrontottak mindketten/egyik, vagy másik fél, eleve rossz kapcsolatból köttetett stb.

Az élettársi kapcsolatok is ugyan úgy szétmennek, csak azt nem válásnak hívják, nincs akkora visszhangja. Ennyi.

A házasság pl nem megoldás a rosszul működő kapcsolatra, az csak még rosszabb lesz. Van rá példa a környezetemben.

Ahogy egy gyereket sem szabad arra használni, hogy "megmentse" a haldokló kapcsolatot, mert nem arra való, és sikertelen lesz a kísérlet. Ha együtt is marad a pár, az már nem a jó kapcsolatról szól. Az meg nem házasság....csak kirakat. Ismeretségi körömben ilyen is van. A lány mindenáron teherbe akar esni, mert azt hiszi, attól majd jobb lesz a kapcsolatuk...

Kb ennyi.

2015. márc. 20. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!