Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a házasságról?
Akartok házasodni vagy nem? Szerintetek csak egy felesleges papìr,vagy inkább pont hogy egy kötelék?
Én lány vagyok,és minden álmom az,hogy majd a párom egyszer elvegyen. Egyrészt azért is,mert ezzel megtisztelne,felvállalna engem,és nem csak lennénk a levegőben,feketén. A párom nem hiszem, hogy elvenne,mert szerinte az csak egy papìr.
Mit gondoltok? 22/L
Én szeretnék megházasodni :)
Szerintem fontos a házasság. Ezzel mutatják ki az emberek az összetartozásukat és a szeretetüket egymás iránt.
Biztos én gondolkodom hülyén, de nekem az nem komoly kapcsolat, ahol előbb-utóbb nem lesz házasság. Az ember addig jár valakivel, míg ki nem ismeri és úgy nem dönt, hogy igen, ő kell nekem. Ezért akik csak együtt vannak papír nélkül, mindig olyan érzésem van, hogy bizonytalan és komolytalan az egész.
Sőt amúgy gyereket se vállalnék házasság nélkül.
Persze ma már mindenki házasodik fűvel-fával, meg 1-2 év múlva válik is. Az emberek leszoktak a kapcsolatok ápolásáról. Ha egy apró kis probléma akad, egyből lepattannak, mert hogy "ők jobbat érdemelnek".
24/L
A házasság egy jogi szerződés, ilyen-olyan előnyökkel és hátrányokkal. Nem csak egy papír. Aki így gondolja, azt érhetik kemény meglepetések.
A "párod" elképzelhető, egyszerűen csak nem akar elköteleződni. Szakítani egy sms-ben is lehet, elválni már bonyolultabb. Az anyagi vonzatról nem is beszélve.
A hazassag szerintem egy mar mukodeskeptelenne valt intezmeny, es kb akkor van jelentosege ha valakinek gyereke van.
Szerintem is csak egy papir, mert ha ket ember igazan szereti egymast akkor nincs erre szukseg, mondom mindezt ket valassal a hatam mogott:-)))
Nem bantam meg egyik hazassagomat sem, sot, ha megint szerelmes leszek es megkerik a kezem, akkor harmadszorra is ferjhez megyek.
Miert?Mert ha szerelmes vagyok akkor a realitasom es a logikam megszunik, plusz optimistakent mindog hiszek abban, hogy ez most mas lesz:-)))Azt hiszem majd a 7.-ik hazassagom kornyeken talan feladom:-)))
Utolsó!
Haházas lennél is félredughatnál te is meg a férjed is, nem? :)
Na én meg azt nem értem, amikor megkérik valakinek a kezét, jegyespár lesznek, aztán soha nem házasodnak össze. Akkor minek kérte meg a kezét????????????? Az egy gesztus értékű lépés afelé, hogy össze akarjátok kötni az életeteket hivatalosan is. Ha nektek ez nem fontos, akkor a lánykérés minek volt az?
Nem kell házasságban élni, lehet teljes lelki nyugalommal élettársi kapcsolatban is együtt lenni hosszú évtizedekig, és házassággal is el lehet válni 1 év után.
Semmi nem biztos, én mégis szeretnék majd férjhez menni.
Számomra ez azt jelenti, hogy abban az élethelyzetben úgy gondolom, hogy a párommal szeretném leélni az életemet, ő pedig velem, és ennek úgy adjuk jelét, hogy beadjuk a derekunkat a társadalmi normák által felállított "követelményeknek", és mindenki előtt felvállaljuk a kapcsolatunkat.
Lehet, hogy más nem így gondolja, ez a szíve joga. Nekem ezt jelenti a házasság. Nem bonyolítom túl, nem ettől változnak az érzéseim, se pozitív, se negatív irányba, nem fogom jobban, se kevésbé szeretni a páromat, vagyis nem ettől, nem ennyitől. Nem ez az életcélom, nem nyugszom meg utána, hogy ez is megvan, elértem mindent az életben, a párom most már az enyém, és innentől nem kell dolgozni a kapcsolaton. Nem, nekem nem ezt jelenti. Mégis fontos, mert valahol ebben az adott társadalomban élünk akkor is, ha a hagyományai már idejétmúltnak tűnnek, vagy feleslegesnek, vagy ha csak ki akarunk törni.
26/N, 2016-ban szeretnénk házasodni, most szervezzük. :)
Egyáltalán nem csak egy papír. Tágabb családi körben történt most egy haláleset, nem voltak házasok, a lány nem örököl semmit... Persze ez az utolsó amire egy huszonéves gondol, de megtörténhet.
Én nem tudnék hosszútávra tervezni olyannal aki nem akar megházasodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!