Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek nem felelőtlenség az, ha anyuka?
Ha épphogy be tudja fizetni, akkor be tudja fizetni.
NEm biztos, hogy neki előbbre való, hogy évente két hetet nyaralni tudjon a spórolt pénzéből, sokan megelégszenek kevéssel is, inkább a gyerekkel maradnak. Miért baj ez?
A páromnak olyan munkája van, hogy kényelmesen kijövünk az ő fizetéséből majd, ha otthon leszek a kicsivel. Megbeszéltük, hogy ha minden jól megy (nem rúgják ki, nem őrülök meg a bezártságtól etc), akkor maradok otthon a gyerek 3 éves koráig. Addig kapom én is a gyerek és az itthonlét miatt a pénzt.
Ha nem jönnénk ki anyagilag, akkor ebbe belevágni se mernénk, nemhogy előre tervezni.
Mondjuk mi nem otthon élünk. Nagyrészt ez miatt. :/
Én felelőtlenségnek tartom. Teljesen felesleges 3 évig otthon lenni a gyerekkel. Mit csinálnak , ha apukát kirúgják a melóból és hosszabb ideig tart másikat találni? Nem hinném, hogy gyesből meg tudnak élni. Ha van is megtakarítás, az gyorsan fogy ha nincs utánpótlás.
Én 6 hónap után visszamennék dolgozni. Így kisebb az esélye annak is, hogy elveszti az ember a munkáját a kihagyás miatt.
De körülményektől is függ. Ha nincs rokon aki vigyázzon a babára, bölcsi valamiért nem megoldható, és a bébicsőszt nem tudják megfizetni akkor elfogadható. Bár kétlem, hogy mindegyik probléma pont egyszerre van jelen.
21-es válaszoló:
Nem is a két hét nyaralásrlól van szó. Hanem inkább arról, hogy ha egy olyan hónapban, amikor férj dolgozik, és minden rendben van éppen csak kijönnek a pénzből, akkor mi van akkor, amikor véletlenül elromlik valami és cserélni kell? Vagy beteg lesz valamelyik gyerek, és gyógyszert kell neki venni? Vagy esetleg egyenesen apuka betegszik meg, kimarad a munkából? Akkor mit csinál? Akkor már nem fogja tudni befizetni a csekket sem.
Én ilyen értelemben értettem a felelőtlenséget, nem is abban, hogy nem tudják megvenni a tizedik ugyanazt tudó beszélő okosjátékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!