Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házaspárok mennyiből éltek havi szinten?
Mióta dolgoztok?
Mennyi idősek vagytok?
Szoktatok az anyagiakon stresszelni,agyalni esetleg?
utolsó sajnos tökéletesen hozza a magyar valóságot.. mentős nettó 100.000-ért... és fel vannak itt egyesek háborodva, hogy minek a 'hálapénz' (sokan adnak a mentősnek is)
Sajnos ezen már sírni kellene...
Halapenz nem a fizetes kiegeszitese hanem egy undorito mocskos megalazo kommunista korrupt rendszer csokevenyes maradvanya.
Aki eu dolgozo az ezt megalazonak erzi.
Kb 9 éve nem egy munkahelyen...
29 a férjem 31.
Szoktunk agyalni meg stresszelni is az anyagiak miatt!
Nettó 200 ezer körül van a havi bevétel, gyerek is van :)
Nemetorszagban elünk, igy nem tudom mennyire relevans a valaszom, de ketten kb. 1400 eurobol elünk ugy, hogy ebben van kocsi, es nemi benzinpenz is, de ha lehet, biciklizünk, nincs benne a nyaralas, egy draga környek külterületen elünk, hogy azert amennyire lehet, olcson megusszuk az alberletet, ami igy 500 euro. Ha nem lenne kocsink, es nem költenenk semmi egyebre, csak a kajara, akkor kijöhetnenk 900 eurobol. Volt idöszak, amikor ennyiböl eltünk itt. 6-7 eve dolgozunk mindketten, egyetem mellett kezdtük kisebb-nagyobb megszakitasokkal. 26 es 27 evesek vagyunk.
Kicsit több, mint egy evig munkanelküli voltam azota, hogy kijöttünk, na akkor stresszeltem. Meg hazasok sem voltunk, es problemaim voltak az elfogadassal, de vegül megerte, hogy atkepeztem magam, es megtanultam jobban a nyelvet is. Miota van teljes allasom, nem aggodom az anyagiakon, igazabol elötte sem kellett volna, mert a kinti fizetesböl jol megelünk. Azert jöttünk ki, mert otthon sokkal lassabban lehet összegyüjteni annyi penzt, amivel mar az ember biztonsagban erzi magat. Most felre tudunk tenni, megsem kell minden garast a fogunkhoz verni. Viszont az is igaz, hogy sok penz elfolyt, ameddig nem irtuk össze a celjainkat, meg a költeseinket. Optimalizaltuk azota a dolgokat, atgondoltuk, hogy mi a vagy es a szükseglet közötti különbseg, es inkabb gyüjtünk több ideig es varunk valami jobb minösegü dologra, minthogy az olcsot cserelgessük folyton, ami igy dragabbra jön ki.
Szoval mi sokat agyalunk az anyagiakon. Olvassuk a Mr Money Mustache blogot, a Kiszamolo blogot, pont most volt egy jo cikk a kiszamolo.hu-n erröl.
Es nalad, Kerdezö mi a helyzet?
280 ezer a kettőnk fizetése. A párom kap 115-öt, én 165-öt. Ebből a havi szokásos kiadás (lakbér, rezsi, bérlet, kaja)olyan 140 ezer ft. Elrakunk havonta 25 ezret lakástakarékba illetve 10 ezret csak úgy, hogy legyen eltéve. A maradék 100 elmegy szórakozásra, bulira, ruhákra, ilyesmire.
Sajnos én kevésnek érzem sokszor :S
32F, 22N házaspár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!